Bye rimpels! Face taping is de nieuwe beautytrend op TikTok en zo werkt het

Gezicht door Maya Luz

Van innovatieve filters tot handige life hacks, op Tiktok vind je alles over beauty. Als jij op de beauty kant van Tiktok zit, staat jouw Voor Jou pagina waarschijnlijk bomvol met de nieuwste trends op beautygebied. Een van de laatste trends op Tiktok is face taping. Maar wat is het, en hoe werkt het precies?

Lees ook: Dit is alles wat je wilt weten over de gezichtsroller

Wat is face taping?

De naam verklapt eigenlijk al precies wat face taping inhoudt. Het is een techniek die moet helpen met het voorkomen van fijne lijntjes en rimpels door gebruik te maken van tape op het gezicht. Door de tape 's nachts te dragen, zou de tape de beweging van spieren in het gezicht moeten beperken. Daarnaast zou het fijne lijntjes voorkomen die ontstaan als je op je zij of op je buik slaapt. Face tape kan ook worden gebruikt voor een snel facelift effect, zie het als shapewear voor je gezicht.

De techniek is nu populair, maar zeker niet nieuw. Het komt voort uit de filmindustrie en de drag gemeenschap. Deze artiesten gebruiken de tape om hun gezicht strak te trekken of te vervormen. 

De voor- en nadelen van face taping

Het dragen van face tape maakt rimpels en fijne lijntjes in je gezicht minder zichtbaar. Maar het dragen van de tape terwijl je slaapt, lijkt niet veel effect te hebben. Het is vergelijkbaar met make-up. Het is een tijdelijke oplossing, maar zal geen effect hebben op de lange termijn. Het behandelen van rimpels kan gedaan worden door middel van huidverzorging en verschillende medische ingrepen. Uiteindelijk zullen we allemaal rimpels krijgen, maar je kunt dit wel uitstellen door gebruik te maken van goede huidverzorging en zonbescherming.

Verder is het lastig om de face tape onzichtbaar te maken, ook als je make-up er overheen aanbrengt. Ook kan de lijm op de tape zorgen voor huidirritatie. Je poriën kunnen verstopt raken wanneer je de tape te lang draagt door de opbouw van zweet en talg. Je gezicht grondig reinigen na het dragen van de tape is daarom aan te raden.

Hoe breng je face tape aan?

Face tape kun je aanbrengen op verschillende punten om een bepaald effect te creëren. Zo kun je tape aanbrengen aan de zijkanten van je voorhoofd voor een wenkbrauwlift. Tape aanbrengen boven je jukbeenderen zorgt voor een lift in de wangen en rondom de mond. 

@chloewaterz face lift hack no surgery #facetape #transformation #facelift #facelifthack ♬ Beyonce - AMARNI

Lees ook: Donkere plekken onder je oksel? Zo maak je ze lichter!