Dit is hoe je je skincare routine het beste kunt aanpassen voor de zomer

Gezicht door Paula Heeger

Niet alleen zonnebrand smeren is belangrijk als het zomer is, ook je skincare routine kan wel even een upgrade gebruiken. Tijdens de heetste maanden van het jaar, wil je je huid bijvoorbeeld extra goed exfolieëren en het lekker fris en schoon houden met een gezichtsreiniger. Dit is hoe je je skincare routine het beste kunt aanpassen voor de zomer.

1. Gebruik een luchtigere dagcrème

De tijd van dikke crèmes voor op je gezicht is even voorbij. In de zomer wil je het liefst voor zo weinig mogelijk skincare gaan en daarbij past een luchtige dagcrème heel goed. Ook is het belangrijk dat er een spf in je dagcrème zit inclusief wat vitamines om je huid een extra boost te geven. In de zomer zijn die vitamines extra belangrijk, omdat je huid aan meer hitte wordt blootgesteld en droger of roder is. Af en toe even een oppeppertje dus! Dit zijn de beste dagcrèmes met spf voor deze zomer.

2. Ga voor een gezichtsgel

De regel voor skincare in de zomer is: hoe luchtiger, hoe beter. Was je gezicht daarom ook met een gezichtsreiniger die goed bij je huid past, zoals een zachte gezichtsgel. Dit werkt zelfs goed voor een gevoelige huid, zolang er geen parfum in het product zit. Een fijne vegan gezichtsgel zonder parfum is bijvoorbeeld de Zarqa Clear Skin Reinigingsgel. Het reinigt je huid heel mild en zorgt dat talg en vuil verwijderd wordt. Ook voorkomt het mee-eters en puistjes. Prima gezichtsreiniger dus!

gezichtsreiniging
Zarqa Clear Skin Reinigingsgel bij Douglas.nl

 

3. Exfolieër je gezicht meer in de zomermaanden 

Van de gezichtsreiniger stappen we over naar de exfoliant. Je gezicht krijgt in de zomer extra te maken met vuile lucht, zeker als je bijvoorbeeld een citytrip maakt. Het vuil uit de stad wil je natuurlijk aan het eind van de dag van je gezicht halen. Maak je gezicht daarom lekker fris en exfolieër een paar avonden per week. Bye bye, dode huidcellen.

gezicht verzorgen, gezichtsreiniger
Embryolisse Crème Exfoliante bij Douglas.nl