Expeditie Robinson-kijkers weten het (bijna) zeker: déze kandidaten gaan sowieso naar halve finale

Media door Jennifer

Het huidige seizoen van Expeditie Robinson is alweer een hele tijd op weg. De kandidaten zitten nu namelijk al een maand op het tropische eiland met weinig eten en geen socials. De halve finale staat dus om de hoek! Wie de halve finale haalt, is natuurlijk nog onbekend. Al weten kijkers op social media het (bijna) zeker: déze twee kandidaten overleven sowieso de laatste eilandraad.

Emotionele support in Expeditie Robinson

Nu de eindstreep van Expeditie Robinson 2023 bijna in zicht is, kunnen de kandidaten wel wat emotionele support gebruiken. Dit weten de makers maar al te goed. Daarom krijgt de winnaar van de immuniteitsproef deze keer een wel heel bijzondere prijs. Het is namelijk tijd voor de videoboodschappen van het thuisfront. Aww! De groep kandidaten is inmiddels een stuk kleiner geworden, dankzij de twee exits in de vorige aflevering. Daardoor lijkt iedereen nóg meer hun best te doen voor immuniteit. In aflevering 14 nemen namelijk de ietwat onopvallende Willem, Guido en Floris het voortouw en laten ze de sportieve Jochen en Ilse en fanatieke Mark achter zich. Wow! Het is na een nipte strijd uiteindelijk Willem, die er met de winst én de videoboodschap vandoor gaat. Al blijkt hij vervolgens wel een heel gul persoon.

In plaats van dat hij de grote inktvis aanneemt, geeft hij namelijk zijn mede-kandidaten op samensmeltingseiland ook de kans om videoboodschappen te krijgen. Kijkers op socialmediakanaal X waarderen de actie van Willem en sommige noemen hem zelfs de 'echte Robinson'.

Halve finale in zicht

Dankzij de videoboodschappen van het thuisfront kan iedereen weer met iets meer energie door. En de nieuwe energie hebben ze wel nodig, want de halve finale van Expeditie Robinson is in zicht! Na het vertrek van Iris en Radmilo zijn er twee kampen ontstaan, zoals presentator Art Rooijakkers het mooi zegt. Aan de ene kant heb je het team van Willem met Ilse en Jochen en daartegenover staan captain Mark, Floris en Guido. Beide groepen zijn wel mooi gebalanceerd. Zo hebben zowel Willem als Mark een immuniteitsmunt en deed Ilse een duel tegen Mark voor stemrecht.

Het was uiteindelijk Mark, die zijn stemrecht verloor. Daardoor kon hij zichzelf niet verdedigen tijdens de eilandraad en dat werd hem ook bijna fataal. Hij kreeg namelijk de meeste stemmen, maar gelukkig voor hem hoefde hij nog niet weg. Wel heeft hij nu een zwarte stem tijdens de volgende - en waarschijnlijk laatste - eilandraad. Al is de kans zeer groot, dat hij deze eilandraad gewoon overleeft.

Welke kandidaten in halve finale?

De kijkers op social media weten het in ieder geval (bijna) zeker. Mark én Willem zijn waarschijnlijk de enige kandidaten, die gegarandeerd zijn van een plek in de halve finale:

Immuniteitsmunt

De immuniteitsmunt is inderdaad een sterk wapen. Al staat het eigenlijk nog niet vast, dat ze daadwerkelijk de eilandraad overleven. Er zit zeker een addertje onder het gras. Zo heeft Mark zijn munt inmiddels verstopt. Wat als hij 'm niet terugvindt? Ook is de immuniteitsmunt overdraagbaar. Het zou dus zomaar kunnen, dat de immuniteit naar een andere kandidaat gaat. Al staan Mark en Willem waarschijnlijk alsnog wel wat sterker in het spel. Spannend!

Lees ook: Geen haat en nijd: Iris Enthoven showt Expeditie Robinson-reünie met Ilse en 'gore rat' Willem

Beeld: Screenshot uit 'Expeditie Robinson' RTL / Videoland