Geen haat en nijd: Iris Enthoven showt Expeditie Robinson-reünie met Ilse en 'gore rat' Willem

Media door Jennifer

Dit seizoen van Expeditie Robinson spelen ze het spelletje wel érg gemeen. Daarnaast maken ze ook erg persoonlijk, bijvoorbeeld wanneer afvaller Iris Enthoven haar mede-kandidaat Willem Voogd een "gore rat" noemt. Gelukkig weten ze zelf - in tegenstelling tot sommige kijkers - maar al te goed, dat het allemaal één groot spel is. Zo hebben Iris en Willem nu een vredelievende reünie op Instagram samen met Ilse Paulis. Fjiew!

Expeditie Robinson-reünie met Iris, Willem en Ilse

Dit seizoen wordt het spel in Expeditie Robinson keihard gespeeld. De kandidaten zijn enorm fanatiek en doen er alles aan om hun eigen hachje te redden. Daarvoor wagen velen zich ook aan plotjes, die deze keer wel erg gemeen zijn. Zo komt het bij de Robinson-kijkers vaak over als pestgedrag. Eerst was het Eva Simons die werd weggepest, daarna Krista Arriëns en afgelopen week dus Iris Enthoven. Nog nooit verlieten kandidaten het eiland met zoveel tegenzin. Uit frustratie noemde Iris haar mede-kandidaat zelfs een "gore rat". Zijn stem op haar voelde voor Iris namelijk als een 'mes in de rug' van hem.

Ondanks de haat van destijds is Iris gelukkig wel nog steeds 'oké' met Willem en Ilse Paulis, die ook tegen haar stemde. Dat zien we in een aftertalk op haar Instagram. "Aftertalk combo die jullie misschien niet hadden verwacht," schrijft ze onder de video. Ha! Om de verzoening iets comfortabeler te maken, heeft ze maar even wat heerlijke cheesecake geregeld.

Ratten-emoji's

Willem werd na de eilandraad dus gehaat door Iris, maar niet alleen door haar. Ook bij de kijkers thuis kwam hij niet in een goed daglicht te staan. De fans van Robinson blijken net zo fanatiek als de kandidaten en nemen het spel iets te serieus. Willem kreeg namelijk niet alleen steunbetuigingen, maar ook een heleboel ratten-emoji's, zo vertelt hij in de video. Ook Ilse kreeg voor het eerst haatberichten op social media. "Gewoon wel echt lelijke woorden, dat durf ik hier niet te zeggen," zegt ze daarover. Willem herhaalt daarom nog maar eens de boodschap, die mede-kandidaat Guido Spek eerder eens deelde: "Wees ook een beetje lief voor elkaar." De kandidaten snappen niet, waarom mensen zulke gemene reacties geven op social media. "Waar maak je je druk om?" vraagt Ilse zich af. "Wat drijft je dan om mij daarover een bericht te sturen?"

Lees ook: Kijkers vol begrip na dramatische exit in Expeditie Robinson: "wie de bal kaatst"

Ander plannetje

Zoals we weten hebben onder meer Willem en Ilse dus uiteindelijk Iris weggestemd. Maar dit wilden ze in eerste instantie eigenlijk niet. Oorspronkelijk wilden ze namelijk publieksfavoriet Mark wegstemmen. "Maar die won de proef," legt Willem uit. Iris wist inderdaad nog goed, hoe graag Ilse hem weg probeerde te krijgen uit het spel. Al twijfelden Willem en Ilse wel over Mark. Ze waren namelijk ergens wel bang, dat hij een immuniteitsmunt zou hebben. Een angst die eigenlijk wel gegrond blijkt, want zoals we weten heeft hij inderdaad deze immuniteitsmunt.

Dat later Radmilo daadwerkelijk het spel opgeeft en naar huis gaat, hebben Willem en Ilse ook nooit zien aankomen. Dit terwijl Iris de hele tijd heeft gedacht, dat haar mede-kandidaten bezig waren met een tactisch spel. Achteraf geeft Iris toe, dat ze eigenlijk hoopte op een moment van toenadering met Ilse. "Maar het was voor mij op een gegeven moment echt: wij tegen jullie," legt Ilse uit. "Zo voelde het voor mij." Tja, helaas heeft het balletje anders gerold.