Kijkers vol begrip na dramatische exit in Expeditie Robinson: "wie de bal kaatst"

Media door Jennifer

Het huidige seizoen van Expeditie Robinson lijkt gemener dan ooit! Kijkers zijn inmiddels wel wat gewend van de deelnemers in Robinson. Valse spelletjes worden altijd gespeeld. Toch lijken de deelnemers dit jaar een stuk erger op het tropische eiland. Vooral Radmilo zorgt graag voor verwarring bij zijn mede-kandidaten. Iets wat zorgt voor een nieuwe plot twist in aflevering 13 en grote teleurstelling bij de weggestemde kandidaat.

Pas op: dit artikel bevat spoilers!

Valse spelletjes in Expeditie Robinson

De individuele strijd is inmiddels een tijdje bezig, maar nu wordt het spel ook echt keihard. De vorige eilandraad suddert nog na in aflevering 13, toen Krista onder leiding van Radmilo hard werd weggestemd. Iets wat haar maatjes op het eiland niet zagen aankomen. Zij dachten namelijk dat Radmilo heimwee had en wilde worden weggestemd. Not. Als je vaak naar Expeditie Robinson hebt gekeken, weet je hoe vals het spel kan worden. En op dit moment worden flink wat valse spelletjes gespeeld in Robinson.

Zoals gezegd werd Krista tijdens de vorige eilandraad weggestemd. Iets waar ze zelf enorm van baalde. Ze wilde helemaal niet weg en had een heel andere stemming in haar hoofd. Alleen ontstond er een plot twist, waar ook haar bondgenoten Ilse en Willem het niet mee eens waren. Achteraf zijn ze dan ook boos op de rest. Al uiten ze uit zelfbescherming niet té veel.

"Gore rat"

De individuele proef is deze keer een uithoudingsproef. Hierbij moeten de deelnemers zolang mogelijk aan een paal hangen. Iets waar vooral de gezellige Guido en publieksfavoriet Mark goed in zijn. Dat blijkt wanneer ze als laatste twee overblijven. Het is uiteindelijk Mark die de proef wint. Hij is natuurlijk door het dolle heen, vooral zodra hij het heerlijke barbequepakket ziet. OMG! Hij neemt Iris en Willem mee naar winnaarseiland, wat achteraf gezien een bijzondere keuze blijkt.

Op winnaarseiland heeft Willem namelijk wel een beetje moeite met het gezelschap. Hij moet liegen tegen de rest over zijn stemkeuze. Iedereen wil op Radmilo stemmen, maar hij heeft natuurlijk een ander plan. Gelukkig voor hem heeft niemand iets door en zorgt hij op de eilandraad, samen met Ilse en Jochen, voor weer een grote plot twist. In plaats van Radmilo krijgt plotseling Iris de meeste stemmen en ze is duidelijk not amused. "Maar Rambo heeft toch aangegeven dat hij naar huis wil?" vraagt ze verbaasd.

Tja, het vertrouwen in Radmilo was nogal beschadigd, aldus Jochen. Ze geloofden hem gewoonweg niet meer. Daarom trokken ze hun eigen plan tot teleurstelling van Iris. Ze wilde helemaal niet weg en is daarom erg verdrietig, maar ook woest. Vooral Willem krijgt bij het weglopen de volle laag. Het voelt alsof hij een mes in haar rug heeft gestoken: "Jij bent echt een gore rat, holy shit." Vervolgens bedankt ze hem nog even "voor het verpesten van haar droom". Ouch.

Kijkers kiezen duidelijk partij

De heftig geëmotioneerde reactie van Iris doet echter weinig met de kijkers van Expeditie Robinson. Zij kiezen duidelijk partij, maar niet haar partij. "Iris is verdrietig en boos... Snapt niet dat ze Radmilo niet naar huis hebben gestemd. Maar meisje, je deed bij de vorige eilandraad precies hetzelfde," schrijft een kijker op socialmediakanaal X. "Je speelde mee, zoals Rambo zei. Wie de bal kaatst..." Het spel verliep inderdaad zoals de vorige eilandraad. Krista is op exact dezelfde manier weggestuurd als Iris, waar zij onder meer aan heeft meegewerkt. De kijkers uiten dan ook vooral begrip voor de keuze van Ilse, Willem en Jochen. Ook vinden ze dat Radmilo meer de 'gore rat' is. Gelukkig voor hen besluit hij uiteindelijk tóch op te geven. Naast Iris gaat ook Radmilo terug naar Nederland, omdat hij te veel heimwee heeft. "Ik ben er klaar mee," zegt hij. De valse spelletjes beloven wel nóg meer drama in de volgende afleveringen. Smullen!

Lees ook: Expeditie Robinson-kijkers zien hoogmoedige Radmilo falen: "zijn ego heeft vast flinke deuk gekregen"

Beeld: Screenshot uit 'Expeditie Robinson' RTL / Videoland