Om déze reden zei Jan de Hoop 'nee' tegen deelname Expeditie Robinson

Celebs door Jennifer

Presentator Jan de Hoop geniet inmiddels lang en breed van zijn pensioen. Wel zullen mensen hem nooit vergeten, dankzij zijn destijds altijd vrolijke houding bij het RTL ontbijtnieuws. Stiekem missen we hem wel op tv. Alleen zien we Jan nou nooit in de tv-programma's met BN'ers, zoals Expeditie Robinson of De Slimste Mens. Volgens hem gaat dat (waarschijnlijk) ook nooit gebeuren. Balen!

Jan de Hoop over Expeditie Robinson

Het tv-programma Expeditie Robinson is al heel wat jaren op de buis en veel BN'ers hebben al meegedaan. Alleen komt één populaire BN'er tot nu toe nooit voorbij. De geliefde presentator Jan de Hoop is naar eigen zeggen wel ooit gevraagd voor het survivalprogramma. Alleen zul je hem (waarschijnlijk) nooit als deelnemer zien. "In mijn zwembroek op tv. Ik moet er niet aan denken," schrijft hij in zijn column van Margriet. En het is mogelijk niet te doen, om continu kleding te dragen op dat tropische eiland. Robinson lijkt dus een no go voor de presentator, die inmiddels lekker geniet van zijn pensioen. Voor zijn pensioen stond hij vooral bekend als de vrolijke presentator van het RTL ontbijtnieuws, dat hij 33 jaar heeft gepresenteerd. Wauw!

Zijn populariteit als presentator zorgt er dus wel voor, dat hij voor tv-programma's gevraagd wordt. Alleen zegt hij vrijwel altijd 'nee'. "Vaak vind ik het stom of niet leuk genoeg," schrijft hij. "Maar in sommige gevallen durf ik het ook niet."

Faalangst

Zo werd Jan ooit gevraagd voor de bekende kennisquiz De Slimste Mens. Je zou denken: hij heeft veel levenservaring, dus ook veel meegekregen van de wereld. Hij liet het ook toe, dat er een test werd gedaan bij hem thuis. "Om mij over te halen," schrijft hij. "Dat ging best goed. Maar onder druk kom ik soms niet meer op namen." Hij vermoedt dat hier sprake is van faalangst. Aww.

Het betekent trouwens niet, dat Jan de Hoop nooit in tv-programma's voorbijkomt als 'zichzelf'. Hij heeft namelijk wel ooit meegedaan aan Oh, wat een jaar. "Het was toen erg leuk. Lekker verkleden en een beetje keet trappen," schrijft hij. Hij werd hier zelfs een tweede keer voor gevraagd en natuurlijk reageerde hij enthousiast. Alleen kreeg hij vervolgens geen reactie van de redactie en moest hij hier zelf achteraan gaan. "Toen bleek ik toch niet de gedroomde kandidaat te zijn," vertelt hij. Ouch. Nou, waarschijnlijk zijn er genoeg andere mensen, die hem wél graag op tv zien.

Lees ook: Oeps! Blunder Jan de Hoop gaat rond op Twitter