Innerlijke rust vinden: zo breng je je chakra's in balans

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

Voel je je even niet helemaal jezelf? Dan is het misschien zo dat je chakra's uit balans zijn geraakt. Dit kan door van alles komen: de maancyclus, het weer, persoonlijke omstandigheden. Wat de reden ook is, je wil zo snel mogelijk weer in balans komen. Zo doe je dat.

Lees ook: Lucide dromen: wat is het en kan iedereen dat?

Steek wat wierook aan

De eerste van de zeven chakra's, de wortel chakra, is verbonden met ons reukvermogen. Wierook branden helpt met het terugvinden van de balans. Steek je wierook aan en maak de ruimte een beetje donker. Ga op een comfortabele plek zitten en geniet in alle rust van de geur.

Neem een yoga les

Yoga is een ideale manier om je chakra's weer in balans te brengen. Een goede yoga instructeur weet ook precies welke houdingen jij aan moet nemen om weer helemaal in balans te komen. Ga dus vooral in gesprek met je instructeur en vraag hen om advies. Hun advies komt later altijd nog van pas!

Drink een kop thee

Thee wordt traditioneel gedronken om even tot rust te komen. Gebruik jouw thee momentje dus ook voor dit doel. Zet je thee en sluit jezelf even af van de buitenwereld terwijl je het drinkt. Het soort thee dat je drinkt maakt ook een verschil. Er zijn zelfs speciale chakra theesmaken die jou helpen met het terugvinden van je balans.

Experimenteer met essentiële oliën

Eerder hadden we het al even over het feit dat je reukvermogen is verbonden met je eerste chakra. Het gebruik van essentiële oliën heeft een vergelijkbaar effect. Alleen het grote voordeel is dat je het altijd en overal gebruikt. Om de olie veilig te maken voor gebruik op de huid, verdun je het met water. Nu breng je de olie aan op je huid. Een geur die wij enorm aanraden is lavendel.

Spreek je mantra uit

Mediteren is voor veel mensen een goede manier om tot rust te komen, maar lang stilzitten is niet voor iedereen weggelegd. Als stilzitten niet jouw ding is, raden we aan om een mantra uit te spreken. Een mantra is een woord of een zin die een persoonlijke betekenis heeft voor jou. Kies een woord of zin uit die jou helpt te kalmeren en herhaal deze woorden wanneer je een rustmomentje nodig hebt.

Zoek verbinding met de planeet

Als je je balans terug wil vinden, is de natuur in gaan een hele fijne manier om dit te doen. Maak een mooie wandeling en kom hier helemaal tot rust. Moeder Aarde begeleidt je!

Lees ook: Dit zijn de sterrenbeelden die simpelweg overal goed in zijn