Bibi Breijman in haar nieuwe boek: veel humor om te dealen met heftige periode in haar leven

Celebs door Zita

We weten dat Bibi Breijman een heftige periode achter de rug heeft. Waar ze hier eerst een, zoals ze het zelf noemt, ‘roze olifant in de kamer’ van maakte, is ze er nu erg openhartig over. Niet alleen in gesproken woord, maar nu ook op papier in haar nieuwe boek ‘Ik ben Bibi / Poëzie vanuit het Luchtkasteel’. Wat opvalt, is dat ze met veel humor omgaat met deze heftige periode in haar leven.

Boek als uitlaatklep

Het voelde voor Bibi alsof ze in de schijnwerpers stond nadat heel Nederland wist dat Waylon haar had bedrogen. En dat niet op een positieve manier.. Ze voelde de ogen van iedereen in haar rug branden wanneer ze over straat liep.  Het was een heftige periode voor haar. Om dat allemaal te verwerken, schreef ze haar gedachten op. Dit resulteerde in haar boek ‘Ik ben Bibi / Poëzie vanuit een luchtkasteel. In het boek komen niet alleen verhalen naar voren, maar ook gedichten.

Humor als redder

Veel mensen gebruiken humor als troostmiddel om om te gaan met heftige gebeurtenissen. Ook Bibi haar troostmiddel om te praten over de heftige periode is humor. Thuis maken ze er veel grappen over vertelt Bibi, en dat blijven ze ook doen. Ook in haar boek is dit terug te lezen. Er komen veel humoristische uitspraken in voor die terugblikken op de heftige periode. “Als ik mijn humor zou verliezen, kan ik net zo goed tussen zes planken gaan liggen" vertelt ze in een interview met NU.nl.

Meer op Instagram

Taboes doorbreken

Bibi vertelt dat ze bepaalde taboes in stand hield door er niet over te praten. Ze stopte alles in de doofpot, mede doordat alle ogen op haar gericht waren. De grote roze olifant die altijd aanwezig was in de kamer, wilde ze wegjagen. Omdat haar privéleven toch al op straat lag, besloot ze alles te bundelen in een boek en dit uit te brengen. Niet alleen als verwerking voor haarzelf, maar ook om deze taboes te doorbreken. Daarnaast heeft ze het niet alleen over haar relatieproblemen in het boek, maar ook over haar burn-out, persoonlijke gebeurtenissen uit haar jeugd, familieproblemen en seksueel misbruik.

Bibi en Waylon lijken weer een gelukkig stel te zijn samen. Ze vinden dat je in een relatie allebei een aandeel hebt. Je kan er hard voor wegrennen, maar dat lost niks op. Ze is ervan overtuigd dat ze er samen sterker uit zijn gekomen.

 

Lees ook: Bibi Breijman openhartig over moeilijke tijd na vreemdgaan Waylon: "val gewoon op slappe lullen"