Dit zijn de leukste snacks om te maken voor Halloween

Eten door Maya Luz

Organiseer jij dit weekend een Halloweenfeestje? Dan mogen de spooky snacks natuurlijk niet ontbreken. Weet jij nog niet wat jij je gasten wil voorschotelen? Dit zijn onze favoriete snacks om te maken met Halloween.

Lees ook: Dit zijn de uniekste Halloween kostuums voor dit jaar

Pretzel en chocolade spinnenwebben

Voor de eerste snack heb je zoute sticks nodig en een witte en een pure reep chocolade. Je kan verder nog strooiseltjes toevoegen als decoratie, maar de drie eerste ingrediënten zijn essentieel. Leg je zoute sticks op een vel bakpapier verticaal in een cirkel zodat ze de vorm van een spinnenweb vormen. Gebruik acht sticks per spinnenweb. Smelt vervolgens je pure chocolade en doe dit in een spuitzak met een dunne spuitmond. Wees voorzichtig, wacht even totdat de chocolade een beetje is afgekoeld zodat je je handen niet brandt. Spuit de chocolade vervolgens op de zoute sticks om ze met elkaar te verbinden. De lijnen hoeven niet recht te zijn, je gaat tenslotte voor de look van een spinnenweb. Voor wat leuke afwisseling kun je ook de witte chocolade gebruiken zodat ieder spinnenweb uniek is. Laat de chocolade helemaal afkoelen zodat het weer hard wordt. Als finishing touch kun je extra decoraties op je spinnenwebben plakken met wat extra gesmolten chocolade en je bent klaar! Deze snack is de perfecte combinatie van zoet en zout.

Monstereieren

Serveer jij graag gevulde eieren tijdens feestjes? Dan is dit de perfect Halloween variatie op dit klassieke recept. Kook eerst je eieren zoals je normaal gesproken ook zou doen. Laat de eieren afkoelen in de pan en schud vervolgens met de pan zodat de schillen kraken maar wacht nog even met pellen. Vul vervolgens een grote kom tot de helft met water en voeg hier een paar druppels kleurstof aan toe. Hoe meer kleurstof je toevoegt, hoe donkerder de kleur wordt. Doe de eieren vervolgens in het water en voeg eventueel wat meer water toe zodat de eieren helemaal ondergedompeld zijn. Zet de kom met de eieren in de koelkast en laat dit minimaal twee uurtjes staan. Hierna kun je de eieren uit het water halen en ze afspoelen onder koud water. Pel ze en je zal zien dat ze nu een heel mooi gekleurd patroontje hebben gekregen! Nu kun je jouw unieke eieren gebruiken voor je favoriete gevulde eieren recept.

Heksen cupcakes

Dit recept is makkelijk maar erg leuk om te maken! Haal een doos cupcakemix en maak de cupcakes zoals op de doos staat aangegeven. Bedek de bovenkant van de cupcakes met botercrème in een kleur naar keuze. Onze favoriete Halloween kleuren zijn zwart, rood of groen. Vervolgens heb je zwarte cupcakevormpjes nodig. Deze gaan dienen als de hoedjes. Vouw je cupcakevormpje dubbel en doe dit vervolgens nog eens. Gebruik plakband om de twee flapjes aan elkaar vast te plakken. Vouw de vorm die je nu hebt gecreërd nogmaals dubbel en plak dit vast met plakband. Nu heb je een soort kegelvorm. Zet deze bovenop je cupcakes om te dienen als heksenhoeden.

Witte chocolade spookjes

Dit Halloween recept is ook lekker makkelijk! Hiervoor heb je een reep witte chocolade nodig. Smelt deze en leg vervolgens wat bakpapier neer. Pak met een lepel wat van de gesmolten chocolade en leg dit op het bakpapier. Gebruik de achterkant van de lepel om de chocolade te vormen naar een spookje. Gebruik tot slot wat hagelslag om de spookjes gezichtjes te geven en laat ze afkoelen en hard worden.

Mummy brie

De snacks op ons lijstje zijn tot nu toe erg zoet, voor de kaasliefhebber hebben we deze leuke mummy brie. Hiervoor heb je uiteraard een ronde brie nodig, olijfjes en bladerdeeg. Begin door je bladerdeeg in strips te snijden. Leg je brie op een vel bakpapier en leg hier twee  schijfjes olijf op voor de oogjes. Leg dan de sliertjes bladerdeeg op de brie neer en laat deze een beetje overlappen. Ze kunnen allemaal een andere richting op gaan, het mag lekker slordig zijn. Het is tenslotte een mummy. Zorg ervoor dat de oogjes nog goed zichtbaar zijn en dat je overige stukken bladerdeeg onder de brie vouwt. Doe de brie vervolgens in de oven voor twintig minuten op 200 graden celsius. Serveer de brie met was crackers en je bent klaar!

Lees ook: 8 originele manieren om je huis te versieren voor Halloween