Last van zweetvoeten? Zo los je het op

Sport & gezondheid door Maya Luz

Zweetvoeten, bah die zijn vervelend. Hier willen we natuurlijk wat aan doen. Maar hoe? Geen paniek wij helpen je! Dit zijn onze beste tips tegen zweetvoeten.

Lees ook: Vind je het moeilijk om tijd te vinden om te sporten? Zo kom je alsnog aan je dagelijkse lichaamsbeweging

Hou je voeten droog en schoon

Dit klinkt natuurlijk ontzettend voor de hand liggend, maar je voeten droog en schoon houden is de eerste stap wanneer je af wil komen van zweetvoeten. Was je voeten met een anti-bacteriële zeep en maak je voeten daarna goed droog, ook tussen je tenen. Sla het drogen niet over. Wanneer je voeten vochtig zijn, kunnen er namelijk schimmels en bacteriën groeien die weer kunnen zorgen voor geurtjes en irritatie.

Draag sokken en schoenen van materialen die geen vocht vasthouden

De volgende stap is je voeten zo droog mogelijk houden. De beste manier om dit te doen is ervoor zorgen dat je voeten kunnen ademen. Ga voor sokken van natuurlijke stoffen zoals katoen en vermijd materialen zoals nylon die vocht vasthouden. Draag ook altijd schone sokken en wissel je sokken bijvoorbeeld altijd om na het sporten.

Ditzelfde geldt voor je schoenen. Als je voeten het te warm krijgen in je schoenen, gaan je voeten overtollig zweten. Draag daarom schoenen waarin je voeten kunnen ademen waar dit kan.

Ga voor absorberende zooltjes

Kun je geen schoenen dragen waarin je voeten kunnen ademen. Dan kun je pads of zooltjes in je schoenen dragen die het zweet absorberen. Je kan ook gebruikmaken van een poeder die het zweet en de geurtjes absorbeert.

Probeer een DIY voetenbadje

Om je voeten te behandelen tegen overtollig zweten, kun je je voeten laten weken in een aantal verschillende dingen. Ten eerste kun je kiezen voor appelazijn. Laat je voeten hier vijftien tot twintig minuten in weken voor het beste resultaat. De tweede optie is magnesiumsulfaat. Meng hiervoor water met een gelijke hoeveelheid magnesiumsulfaat en laat hier opnieuw vijftien tot twintig minuten je voeten in weken. Tot slot kun je meerdere keren per week je voeten laten weken in zwarte thee.

Probeer anti-transpirant voor voeten

De laatste tip is om een speciale anti-transpirant te gebruiken voor de voeten. Deze worden verkocht bij veel drogisterijen en schoenenwinkels. Spray dit op je voeten en laat dit volledig drogen voordat je je sokken en schoenen aandoet. Dit voorkomt zweetvoeten en vervelende geurtjes.

Lees ook: Hier vind je de fijnste sloffen voor de herfst