Nostalgie! Komt de 'Linda, Roos & Jessica' reünie echt? Babette van Veen verklapt: "stiekem al mee bezig"

Media door Jennifer

Of je nou een fervent kijker bent van Goede Tijden, Slechte Tijden of niet, grote kans dat je Ademnood van Linda, Roos & Jessica ooit wel hebt gehoord. In de jaren 90 was het zangtrio razendpopulair onder de GTST-fans en scoorden ze zelfs twee Top 10-hits. Die tijd ligt inmiddels ver achter ons, maar natuurlijk hebben actrices Babette van Veen (55) en Katja Schuurman (48) nog steeds contact. Stiekem zijn ze zelfs bezig aan een soort 'Linda, Roos en Jessica'-reünie. OMG! Wát?

Babette van Veen en Katja Schuurman bezig aan reünie

Oké, een echte reünie van Linda, Roos en Jessica zal natuurlijk nooit komen. Helaas is Guusje Nederhorst (Roos) namelijk in 2004 overleden aan de gevolgen van borstkanker. Toch zien de 55-jarige Babette van Veen (Linda) en 48-jarige Katja Schuurman (Jessica) het nog wel zitten om samen iets te doen in het kader van een 'Linda, Roos en Jessica'-reünie. In een kort interview met RTL Boulevard vertelt Babette dat je de reünie "zeker" kan verwachten. "We weten alleen nog niet exact wanneer, maar we zijn er wel stiekem al een beetje mee bezig." OMG! Op wat voor manier de reünie dan zal plaatsvinden, daar wil de actrice nog niets over kwijt. "Maar als er een reünie komt, dan moeten we toch ook wel iets gaan zingen," zegt ze mysterieus. "We zijn er wel echt heel goed over aan het nadenken."

Helaas voor de oud-fans van het zangtrio is geduld dus wel vereist. Ze hebben namelijk nog geen idee, hoe én wanneer het zou kunnen plaatsvinden. Wel werd eerder ook al gepraat over een mogelijke 'Linda, Roos en Jessica'-reünie. Toen had Babette het in de rubriek Terug naar Toen van Villa VdB op Radio 1 over de succesvolle tijd met Katja en Guusje. Destijds waren ze naar eigen zeggen "op het hoogtepunt gestopt". Gelukkig zijn ze tegenwoordig nog steeds maatjes, dus kan een reünie inderdaad altijd wel komen - als ze echt willen.

Dansfeest?

Nou, kennelijk zijn ze wel serieus, want in dat Radio 1-interview heeft Babette het al over een 'Linda, Roos en Jessica'-reünie. Ze durfde toen zelfs te dromen over hoe het eruit zou kunnen zien. Het idee voor een reünie kwam overigens, doordat ze ooit een reünie van de Dolly Dots zagen. "Ik ben ooit naar de Dolly Dots gaan kijken in Ahoy geloof ik," vertelt Babette. "En ik was echt heel jaloers, hoor. Ik vond het zo leuk." Toen kwamen zij en Katja op het idee om weer iets te doen rondom het fenomeen 'Linda, Roos en Jessica'. Wekelijks krijgen ze namelijk allebei nog veel filmpjes, waarin mensen dansen op hun oude hits.

Zoals gezegd weten ze nog niet precies, hoe ze het willen doen. Maar gedurende het Radio 1-interview hadden ze als idee om een "Ademnood-dansfeest" te organiseren. "Omdat wij het heel erg missen om ergens naartoe te gaan, waar je op onze leeftijd lekker kan dansen," legt ze het eerste idee uit. Grote kans dat het event dan ook een 90s vibe krijgt. "Wij waren echt midden jaren 90, dus we zijn ook trouw aan de jaren 90," vertelt Babette.

Mocht je alvast in de mood willen komen voor een 'Linda, Roos & Jessica'-reünie, hebben we hier de allergrootste hit:

Lees ook: Ophef ontstaan over verkrachtingsscène GTST: "Waarschuwing was gepast geweest"