Voormalige GTST-soapster klapt uit de school: 'Ik verdiende het minimumloon'

Media door Jennifer

Goede Tijden, Slechte Tijden is nog altijd de populairste soap van Nederland. Het is voor acteurs als Georgina Verbaan en Isa Hoes ook een mooi opstapje geweest naar een succesvolle acteercarrière. Al hoeven nieuwe soapies volgens voormalig oud-GTST-er Dilan Yurdakul niet te rekenen op een vetpot.

dilan yurdakul gtst salaris

Lees ook: De 58 leukste babynamen uit GTST

GTST salaris

Je denkt misschien dat een GTST salaris heel hoog is, maar dat valt hartstikke tegen. In een interview met Nieuwe Revu verklapt Dilan: "In het begin verdiende ik heel weinig, het minimumloon. Later werd dat iets meer, maar voor het geld moet je het niet doen." Hoe langer de actrice in GTST speelde, hoe meer ze verdiende. Dilan speelde van 2012 tot 2019 de rol van Aysen Baydar in GTST. Uiteindelijk kon ze zichzelf wel belonen met een woning in Amsterdam. "Dat is een leuke erfenis van GTST," vertelt Dilan.

Veel ervaring door GTST

Dilan kwam ooit terecht in GTST, doordat de makers Turkse mensen zochten. Toen ze net in de soap belandde, vroegen mensen zich af of ze niet 'veel te slim was voor een soapserie'. "Ik geloof niet zo in te slim of te dom," vertelt ze. "Toen ik begon in GTST had ik geen camera-ervaring, dus mijn doel was: kilometers maken." En kilometers aan ervaring krijg je zeker, wanneer je een rol in GTST hebt. Al moet je volgens Dilan wel oppassen. "Veel mensen denken dat soap een handig opstapje is, maar tegelijk zadelt het je op met een label." Op het moment dat ze begon aan haar eigen serie Bonnie & Clyde, had ze ook even last van haar soapimago. "Als ze je niet kennen en zien dat je in Goede Tijden, Slechte Tijden hebt gespeeld, dan denken ze: het zal wel," zegt ze. "Ik kreeg van genoeg mensen geen antwoord terug." Inmiddels is het gelukt en staat haar eerste geproduceerde serie op Videoland.

Lees ook: Leontine over Marco's overspel: 'Ik neem mezelf en hem niets kwalijk'