Wil jij succesvol manifesteren? Doorloop deze stappen voor het ultieme ritueel

Psyche & spiritualiteit door Maya Luz

We hebben het hier regelmatig over manifesteren. Je kan deze spirituele techniek gebruiken om verschillende wensen te verwezenlijken. Maar hoe werkt het nou eigenlijk? Dit zijn de stappen die je moet doorlopen voor een succesvol manifestatie ritueel.

Lees ook: Manifesteren door middel van orgasmes: zo doe je dat

Maak je ruimte klaar voor je ritueel

Een manifestatie ritueel kun je het beste uitvoeren in een ruimte waarin jij je op je gemak voelt. Maak de ruimte klaar door afleidingen weg te halen zoals onnodige rommel of apparaten die geluid maken. Je kan gebruik maken van verschillende tools tijdens het manifesteren. Denk aan wierook of speciale kaarsen. Lees je voordat je begint met manifesteren goed in over de specifieke gebruiksdoelen van deze tools, zo weet jij zeker dat je de juiste tools kiest.

Creëer een duidelijk beeld voor jezelf van wat je wil manifesteren

Voordat je begint met manifesteren, moet je een duidelijk beeld hebben van wat je nou eigenlijk wil. Als je nog onduidelijkheden hebt, zal de kans groot zijn dat het universum niet veel voor je kan doen. Zorg er dus voor dat je precies weet wat je wil en hoe het behalen hiervan je zal laten voelen.

Zie je manifestatie voor je

Wanneer je begint met manifesteren, is het goed om je manifestatie te visualiseren. Wat is het dat je wil en hoe ziet je leven eruit zodra je dit hebt. Zie het voor je alsof het al je huidige realiteit is en wees erg gedetailleerd. Hoe voel je je? Waar ben je? Met wie ben je? En ook vooral wat doe je?

Spreek je manifestatie uit of schrijf het op

Wanneer je gaat manifesteren is het van belang dat je je doel het universum in stuurt. Dit kun je doen door het hardop uit te spreken. Spreek het uit op een manier die jou ervan overtuigt dat het doel al behaald is. Je zegt dus niet 'ik wil zijn', je zegt 'ik ben'. Je zegt ook niet 'ik wil hebben', je zegt 'ik heb'. Ben je niet in de gelegenheid om je manifestatie hardop uit te spreken? Dan kun je het ook opschrijven.

Beschrijf hoe jij je doel wil behalen

Om een duidelijk beeld te hebben van hoe jouw manifestaties werkelijkheid gaan worden, is het goed om te beschrijven wat je zelf gaat doen om ervoor te zorgen dat je je doelen behaald. Je hoeft geen uitgebreid plan te beschrijven. Hoe simpeler, hoe beter.

Stuur je intentie het universum in

Heb je een kaars aangestoken voor je manifestatie? Dan is dit het moment om deze te gebruiken. Hou je geschreven manifestatieplan voor je kaars en lees hardop voor wat je hebt opgeschreven, met intentie. Visualiseer hoe dit eruit ziet terwijl je het voorleest. Zodra je klaar bent met lezen, kun je het papiertje opvouwen en onder de kaars leggen. Je kan het papiertje ook verbranden, maar doe dit alleen als je zeker weet dat je dit veilig kunt doen. Veiligheid gaat boven alles!

Sluit je ritueel af

Nu je helemaal klaar bent met je ritueel, is het klaar om deze af te sluiten en je manifestatie te laten voor wat het is. Het universum is nu aan zet. Blaas je kaars uit en ga verder met je leven zoals je normaal zou doen. Probeer de manifestatie ook een beetje uit je hoofd te zetten zodat het universum echt goed zijn werk kan doen.

Lees ook: Jezelf herontdekken: zo doe je het met behulp van manifestatie