Say what? Miljuschka Witzenhausen krijgt vaker kritiek op haar gewicht: "zulke berichten steken me"

Celebs door Jennifer

Als je denkt aan Miljuschka Witzenhausen, denk je niet alleen aan de chefkok die bekend staat om haar heerlijke cheesecakes. Ook kennen velen haar als een rolmodel voor mensen met een maatje meer. Ze is namelijk niet de slankste, maar is wel trots op hoe ze eruitziet. Tóch voelt ze af en toe nog steeds de druk om af te vallen. Zo krijgt ze tegenwoordig steeds vaker kritiek op haar gewicht van volgers op social media.

Miljuschka Witzenhausen: vaker negatief commentaar op gewicht

Het is zeker niet zo dat tv-kok Miljuschka Witzenhausen nooit heeft geworsteld met haar gewicht. Toen ze jonger was deed ze namelijk nog wel moeite om echt slank te zijn. Al heeft ze haar imperfecte lichaam, met een 'maatje meer', inmiddels wel omarmd. Dat zien we ook veelvuldig terug op haar social media, waar ze regelmatig haar oneffenheden heeft laten zien aan volgers. "Dat is niet gek," zegt ze in een recent interview met Beau Monde. "Want je wordt nog steeds heel erg geprezen als je afvalt." Hoewel waarschijnlijk nog steeds een hoop volgers blij worden van haar 'gemiddelde' lichaam, krijgt ze ook steeds vaker kritiek op haar gewicht. "Waarom zou je zoiets in vredesnaam zeggen?" vraagt ze zich af. "Zulke berichten steken me, maar ik kan het parkeren. Het zegt meer over de persoon die het typt dan over mij, dus ik heb geen zin om daar energie in te steken."

Aankomen of afvallen?

Het is zeker niet de eerste keer, dat de tv-kok negatieve berichten krijgt over haar bericht. Zo gaan de berichten ook weleens over het feit, dat ze juist meer moet aankomen. Huh? "Mensen waren boos toen ik een paar kilo was afgevallen," vertelt ze. "Ik zat lekker in de flow van het sporten - goed voor mijn mentale staat - maar dat werd niet gewaardeerd." De volgers vonden namelijk dat ze hét rolmodel voor mensen met een 'maatje meer' moest zijn. Hier reageerde ze destijds wel op via haar Instagram. Ze schreef toen: "Ik wil niemand aansporen om af te vallen. Ik vind dat je geluk uit jezelf haalt en niet uit de weegschaal. Dat ieder lichaam mooi is."

Door deze boodschap houdt ze zichzelf ook boven de negatieve comments. Ze hoopt dat mensen ten allen tijden naar zichzelf blijven luisteren. "Jij bepaalt zelf je standaard," zegt ze. "Het is het probleem van andere mensen, als zij daar moeite mee hebben." En zo is het!

Lees ook: 4 redenen waarom je gewicht continu schommelt