Wat doet een keratinebehandeling voor je haar?

Haar door Lien

Keratinebehandelingen zijn populairder dan ooit. Het lijkt de ideale remedie tegen pluizig haar en gespleten punten te zijn. Met glanzende lokken het najaar in: dit is wat je moet weten over deze behandeling.

Wat is een keratinebehandeling?

Allereerst: wat is keratine nu eigenlijk? Dit is een proteïne die je lokken sterker maakt en glans aanbrengt. Deze proteïne komt minder in je haar voor wanneer je vaak hitteproducten gebruikt. Een keratinebehandeling herstelt de interne structuur van je haar en maakt het glanzender en gladder. Het is geen chemische behandeling, omdat je haar al grotendeels uit deze proteïne bestaat. Het is dus een natuurlijk middel dat eigenlijk al in je haar zit.

Zo gaat het in z’n werk

Bij een keratinebehandeling wordt je haar eerst grondig gewassen. Dit zorgt ervoor dat alle haarzakjes open gaan staan. De keratine kan dan nog beter je haar intrekken. Vervolgens wordt de keratine op droog haar aangebracht. De proteïne wordt zorgvuldig met een kwast in het haar gedaan, net zoals wanneer je je haar laat verven. Het moet dan 30 minuten intrekken. Dan gaat er nog een stijltang over je lokken heen. De hitte zorgt ervoor dat de keratine om het haar geseald wordt.

Meer lezen: Haar wassen: 10 feitjes en fabels

Het resultaat

Glanzend, sterk haar en een snellere haargroei zouden de grote voordelen zijn van deze behandeling. Het oogt esthetischer en gezonder. De behandeling heeft drie tot vijf maanden effect. Het is geschikt voor alle haartypen, maar kan duurder uitvallen wanneer je dikker of langer haar hebt.