7 manieren om meer glans in je haar te krijgen

Haar door Lien

Zijn je haarschubben in topvorm? Reken dan maar op veel glans in je haar. Deze factor bepaald namelijk hoe shiny je lokken eruit zien. We vertellen je hoe je de gezondheid van je haarschubben verbetert.

Zodra de schubben gesloten zijn kan licht moeiteloos reflecteren. Dit resulteert in een prachtige glans. Voor meer glans hoef je dus niet allemaal dure haarproducten aan te schaffen. Het verschil maak je simpelweg door wat extra liefde te schenken aan je haarschubben! Hier zijn 10 waardevolle tips om dat te doen.

Glans met deze tips

1. Eet gezond

Proteïne en antixidanten zijn hierbij de sleutelwoorden. Om je haarkwaliteit te verbeteren is het cruciaal om proteïnerijke voeding te eten. Proteïne wordt omgezet in keratine, een belangrijk bouwsteen voor gezond haar. Maak het compleet door meer antioxidanten te eten. Deze versterken je lokken.

2. Kies de juiste shampoo

Kies voor voedende producten! Waar moet je op letten bij het zoeken naar de perfecte haarverzorging? Allereerst is het belangrijk om er een te kieze die bij jouw haartype past. Verder is het slim om te kiezen voor producten die vrij zijn van schadelijke chemicaliën. Je haar neemt immers (bijna) alles op wat je erop smeert, ook de niet zo gunstige ingrediënten.

3. Gebruik haarmaskers

Hydrateren en voeden doe je met een haarmasker. Gebruik deze voordat je de douche instapt. Bij nat haar dringen de bestanddelen namelijk minder goed door. Dus, een haarmasker werkt het best op droog haar. Sluit je haarverzorgingsroutine af met een voedende conditioner.

4. Kies de juiste haarborstel

Een geschikte borstel gebruiken is belangrijker dan je denkt! Sommige borstels kunnen je haar enorm beschadigen. Het resultaat daarvan zijn doffe lokken en afgespleten puntjes. Dat wil je natuurlijk niet. Investeer daarom in een hoogwaardige borstel met flexibele, zachte pinnen. Zorg er ook voor dat je gloednieuwe brush antistatisch is.

5. Borstel niet te vaak

Nog eentje die met het borstelen van je haar te maken heeft! Borstel je haar niet te vaak. Op deze manier voorkom je haaruitval en schade. Wees extra voorzichtig bij het kammen van nat haar. Het liefst wacht je tot je haar volledig droog is. Als je lokken snel in de knoop raken helpt het om te borstelen voordat je je haar wast.

6. Ga op tijd naar de kapper

Bezoek regelmatig de kapper om je haar glanzend en gezond te houden. Plan iedere twee maanden een knipbeurt in. Door je haar regelmatig te laten bijpunten, voorkom je gespleten punten en dus dof haar zonder glans. Heb je al gespleten punten? Ook dan helpt dit. Je voorkomt verdere splijting en laat je haar geleidelijk weer gezond groeien.

Meer lezen: Haar wassen: 10 feitjes en fabels

7. Gebruik hitte zo min mogelijk

Minimaliseer het gebruik van hittetools. Overmatig gebruik van föhns, stijltangen en krultangen kan je haar ernstig beschadigen en uitdrogen. Ben je toch een beetje gehecht aan je vertrouwde hitettools? Bescherm je haar dan met hittebestendige spray of een voedend serum. Hiermee creëer je een schild tegen hitte. Het beschermt je haar niet volledig, maar maakt wel een verschil.