Zo voorkom je dat je haar uitdroogt

Haar door Chloe

In de zomer heeft ons haar behoorlijk wat te verduren. Het zoute zeewater en de vele zonuren doen ons haar niet echt goed. Het kan dan ook sneller uitdrogen dan gewoonlijk. Gelukkig kan je hier wel iets aan doen. En hoe je dat voorkomt vertellen wij je hier!

Vermijd heet water

In de zomer wassen we ons haar natuurlijk ook iets vaker dan normaal. Na een dagje zwemmen wil je natuurlijk wel je haren wassen en daarbij wordt het door het zweten ook sneller vet. Logisch dus, maar wel even opletten. Zet de douche niet te warm. Heet water kan je haar namelijk uitdrogen en beschadigen. Gebruik dus altijd lauwwarm water om je haren zo gezond mogelijk te houden. Daarbij is de kans klein dat je met 30+ graden zin hebt in een hete douche. Een win-win dus.

Gebruik conditioner

Conditioner is echt een lifesaver als het gaat om droog haar. Veel mensen gebruiken alleen een shampoo en vooral als je hier te veel van gebruikt droogt het snel uit. Met conditioner hydrateer je je haar en het geeft een zacht en glanzend resultaat. Nog een voordeel is dat je haar een stuk makkelijker uit te borstelen is als je de douche uitkomt. Breng de conditioner alleen aan in de punten.

Goede elastiekjes

Met de warmte zijn we sneller geneigd ons haar op te steken. Ook deze kunnen invloed hebben op de gezondheid van ons haar. Vermijd daarom harde, stugge elastiekjes en kies eerder voor zachte elastiekjes. Zorg er daarnaast ook voor dat je je haar niet continu vast hebt. Vooral als je haar vochtig is kan je het beter laten drogen zonder elastiek of klem.

Spoelen

Heb je een duik in zee of het zwembad genomen? We weten allemaal dat zout en chloor ons haar niet veel goeds doet. Wat kan helpen om de schade te beperken is je haar uit te spoelen, zowel voor als na het zwemmen.

Droge ruimtes vermijden

Wist je dat ook de luchtvochtigheid invloed heeft op je haar? Wanneer deze erg laag is kan het ook je haar uitdrogen. Denk aan ruimtes waar aan airco de hele dag aan staat. Het is dus niet verkeerd om deze af en toe even uit te zetten.

Naar de kapper

Wil je je haar laten groeien, dan zal je regelmatig naar de kapper moeten gaan. Door de puntjes regelmatig weg te laten knippen voorkom je dat ze naar boven splijten. Het laatste dat je wilt is natuurlijk haar dat afbreekt.