Zo blijft je make-up langer zitten

Make-up door Lien

Zorgen dat je make-up de hele dag goed blijft zitten doe je met een paar handige trucjes. Het zit ‘m vooral in de manier waarop je je make-uproutine opbouwt en welke producten je gebruikt. 

Make-up intact houden

Een goede voorbereiding en fijne producten zijn essentieel voor een look die aan het einde van de dag intact is gebleven. Wil je je make-up gedurende de dag niet meer hoeven te fixeren? Dan helpen onderstaande tips.

1.      Gebruik een waterproof mascara

Mascara kan al snel uitlopen of vlekjes achterlaten onder je ogen. De beste manier om dit tegen te gaan is door je huidige mascara te verruilen voor een waterproof variant. De volgende keer dat je door de regen moet fietsen hoef je je niet meer druk te maken over zwarte vlekken.

2.     Je gezicht niet aanraken

Even in je oog wrijven en je achteraf realiseren dat je die dag eyeliner op had gedaan: we hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Probeer er aan te denken je gezicht niet aan te raken om zo je make-up intact te houden.

3.    Gebruik een setting spray

Dit wordt ook wel een fixing spray genoemd en is een product die een soort onzichtbaar laagje aanlegt op je huid. Het beschermt je look tegen hitte en regen. Met een paar spraytjes voorkom je vlekjes en vervagingen.

4.    Gebruik een matterende poeder

Als je snel last hebt van een vette huid kan het fijn zijn om een poeder te gebruiken. Een transparante finishing powder matteert glimmende plekjes en fixeert je algehele make-uplook: je kan het namelijk ook inzetten om veegjes van mascara en eyeliner te voorkomen.

Meer lezen: Skincare aanbrengen met de hand of een kwast?

5.    Gebruik een primer

Een primer vormt een soort grondlaagje op je gezicht. Net zoals een setting spray en een matterende poeder laat ook een primer je make-up langer zitten. Het verschil met een primer is dat je deze juist onder je make-up aanbregt, als een soort basis. Meestal is dit de tweede stap: breng eerst je moisturizer, dagcrème of serum aan en ga dan over op het primen van je gezicht. Ook als je geen concealer en foundation gebruikt is een primer handig: dit doorzichtige laagje maakt je huid op een subtiele manier glad en egaal.