Skincare aanbrengen met de hand of een kwast?

Gezicht door Lien

Het is een eeuwig dilemma: je skincare aanbrengen met je hand of toch met een kwast. Op het gebied van hygiëne biedt een kwast verschillende voordelen. Dit is waarom!

Skincare aanbrengen

Of je skincare nou uit één enkele moisturizer bestaat of is uitgegroeid tot een zesstappenplan, je bent hoe dan ook goed bezig. Een goede huidverzorging is cruciaal voor een gezonde huid. Maar, is jouw manier van aanbrengen wel zo effectief? Hier duiken we verder op in. We vertellen je waarom je vanaf nu een kwast wilt gebruiken in jouw skincare routine!

Meer lezen: Essentiële ingredienten voor je skincare routine

Een kwast gebruiken

Het klinkt een beetje gek, je huidverzorgingsproducten aanbrengen met een kwast. Grote kans dat je zo'n brush meer associeert met make-up, in plaats van je toner of serum. Er worden steeds meer kwasten ontwikkeld die speciaal bedoeld zijn voor het aanbrengen van skincare. Waarom? Omdat het over het algemeen wat hygiënischer is dan het gebruiken van je handen. Onze handen dragen bacteriën met zich mee die gemakkelijk naar ons gezicht kunnen worden overgedragen. Dit verhoogt het risico op het ontstaan van puistjes en kan zelfs de werking van sommige producten ietsje tegengaan. Genoeg redenen om skincare niet meer met de hand aan te brengen. Toch is het bij het gebruik van een kwast net zo belangrijk om te denken aan hygiëne. Reinig je brushes daarom iedere week. Dit kan je doen door ze in een babyshampoo te laten weken. Reinigen is essentieel voor een goede werking van je producten en een schone huid. Wil je helemaal uitpakken, dan gebruik je voor iedere stap een aparte kwast. Nog een voordeel: met speciale skincare brushes wordt het makkelijker om producten gelijkmatig over de huid te verdelen. Tijdens het reinigen kan je gebruikmaken van een stevige kwast. De ruwere haartjes verwijderen dode huidcellen en stimuleren de afvoer van afvalstoffen. Verder is het aan te raden om vooral platte, zachte kwasten te gebruiken, zodat je je huid niet te grof behandeld.