Slimste Mens-kijkers ergeren zich aan zithouding van kandidaat Renée: "ga toch normaal zitten"

Media door Jennifer

Als een tv-programma populair is, kun je ook een hoop reacties verwachten op social media. Momenteel scoort De Slimste Mens weer als een tierelier, waarin we een aantal leuke, bekende kandidaten voorbij zien komen. Al zitten er soms ook kandidaten tussen, die nogal wat rumoer doen opwaaien. Zo ergeren de kijkers zich momenteel groen en geel aan podcastmaker Renée Kapitein. Zij heeft een nogal opvallende zithouding, waar mensen op X (voorheen Twitter) massaal los over gaan.

Renée Kapitein in De Slimste Mens

Het tv-programma De Slimste Mens is al jarenlang een begrip op tv en scoort ook nu weer dagelijks miljoenen kijkers. In de populaire tv-quiz strijden elke dag drie bekende Nederlanders, of mensen die bekend zijn in Nederland, tegen elkaar voor de titel 'slimste mens van Nederland'. Ondertussen quizzen ook een hoop kijkers voor de buis maar al te graag mee met de kandidaten, die soms nogal opvallend zijn. Zo zit momenteel oud-jurylid uit De Slimste Mens, en de bekende Vlaamse komiek, Jerome Snelders op de stoel naast de Volendamse voetbalanalist Kees Kwakman en podcastmaker Renée Kapitein.

Vooral over laatstgenoemde gaan de kijkers op social media inmiddels alweer twee dagen nogal los. Niet over het feit dat ze veel weet tijdens de quiz, maar over haar opvallende zithouding. Huh? Yep, kijkers op X (voorheen Twitter) zijn massaal verbaasd en geërgerd door de zithouding van kandidaat Renée, die er alweer een paar afleveringen nogal asociaal bij zit volgens hen.

'Vieze' schoenen op de stoel

Bij De Slimste Mens gebeuren vaker opvallende dingen. Zo deed presentator Philip Freriks eerder dit seizoen nog een poging om een yogapositie te doen. Hij faalde helaas, maar het leverde wel even leuke tv op. Deze keer levert het tv-programma volgens een hoop iets minder leuke tv op. Veel kijkers zien al een paar dagen, hoe Renée heerlijk relaxt op haar stoel zit met de benen omhoog. Ja, inderdaad: gewoon met haar schoenen op de bank alsof ze thuis is. Het klinkt als een fijne zithouding, maar voor tv-kijkers niet de beste zithouding wanneer je op tv komt. "Ga toch normaal zitten," reageert een kijker namelijk op socialmediakanaal X. Een andere vindt het vies, hoe ze continu met haar schoenen op de stoel zit. "Haal die strontpoten van die stoel," schrijft de persoon in kwestie.

Excuses aangeboden

Zelf heeft Renée blijkbaar de vele reacties gezien op social media, want inmiddels heeft ze er op gereageerd via haar Instagram. Daar schrijft ze vol zelfspot: "Jerome, kijk uit! Ik zat met m'n schoenen op die stoel. Excuses, zo zijn we natuurlijk niet opgevoed." Hoewel ze het zich dus wel heeft gerealiseerd, is de kans groot dat ze vanavond weer met de voeten op de stoel zit. Op de website van De Slimste Mens wordt ze ook omschreven als "iemand die niet graag stil zit". Hopelijk heeft ze wel schone schoenen!

Lees ook: Fans van Wie is de Mol? opgelet: makers zoeken deelnemers voor een nieuw spelprogramma