Kijkers B&B Vol Liefde gaan los op 'break' van Leendert en Thalia: "Thalia gaat niet meer terugkomen"

Media door Jennifer

Ook op je oude dag heb je zeker nog bepaalde behoeften. Dat zien we bij de rustige B&B-eigenaar Leendert in B&B Vol Liefde, die stiekem wel hoopte op een 'nachtelijk avontuurtje' met de vrijgezelle Thalia na hun momentje in de jacuzzi. Al ging het gewoonweg om gezellig samen slapen, maar helaas hield Thalia alles af. Dat gaat veel te snel voor haar. Respect heeft hij voor haar grenzen, maar tóch besluiten ze op verzoek van Leendert voor een break. Iets wat zorgt voor wisselende reacties onder de kijkers.

Leendert stuurt Thalia weg in B&B Vol Liefde

Het leek in B&B Vol Liefde zo goed te gaan tussen B&B-eigenaar Leendert en de vrijgezelle Thalia, die bij hem verbleef in zijn Belgische Bed & Breakfast. De twee klikten goed en kwamen steeds dichterbij elkaar, vooral toen ze samen in de sauna en jacuzzi gingen. Het werd daar zelfs zo heet, dat Leendert haar eigenlijk graag meenam naar zijn slaapkamer. Gewoonweg om samen het bed te delen, alleen hield Thalia dit tegen. Daar zit voor haar nog steeds de grens. Samen slapen is net een stap te veel op dit moment. "Ik zou dat leuk vinden, maar nu niet," legt ze uit tegen de camera. "Ik ben katholiek en heb van mijn mama en papa goede normen en waarden meegekregen. Je kunt niet zomaar met een jongen naar bed." Eerder belandde ze overigens wel al bij hem in bed, toen ze pas net in de Bed & Breakfast was gearriveerd. De kleding ging toen zelfs uit, alleen sluipte ze daarna alsnog op tijd terug naar haar eigen slaapkamer. Destijds zei ze dat ze hier niet is voor de seks, maar om Leendert te leren kennen. Gelukkig heeft Leendert wel respect voor de grenzen van Thalia en laat hij het ook na zijn tweede 'blauwtje' voor wat het is.

Toch besluit hij de volgende dag, dat hij haar wil wegsturen. Hij is namelijk bang, dat Thalia zijn andere potentiële partners afschrikt doordat het tussen hen zo goed klikt. Leendert heeft inmiddels al afscheid moeten nemen van drie vrouwen: José, Loes en Jorien. Bij de laatstgenoemde twijfelde hij even of het komt door Thalia, ook al heeft Jorien zelf een heel andere reden gegeven. Ze zei bij haar vertrek duidelijk, dat ze haar eigen leven moeilijk kon opgeven. Later bij het slecht-nieuws-gesprek met Thalia zegt Leendert toch, dat het vertrek van Jorien waarschijnlijk niet door haar komt. Dat denkt ze zelf ook niet. Maar toch wil hij on a break. "Het geeft me meer duidelijkheid en zekerheid over wat ik voor jou voel," legt hij uit aan Thalia.

Team Leendert vs team Thalia

Of Thalia ook daadwerkelijk terugkomt, is nog maar de vraag. De verwachtingen zijn duidelijk wel iets anders bij Leendert en Thalia. Zo geeft Leendert in het begin van aflevering 19 aan: "Ik heb als man, ook al is dat van zekere leeftijd, verlangens en verwachtingen." Hij zou het stiekem wel fijn vinden, als deze verlangens ook vervuld worden. Al geeft 'ie daar duidelijk aan, dat hij nooit zal aandringen en altijd respect toont. Thalia geeft bij haar vertrek aan, dat ze het eigenlijk allemaal aan het lot overlaat. Zoals we weten gaat het bij haar stap voor stap. "In de liefde... als hij sterke gevoelens heeft, maakt het niet uit of ik blijf of wegga," vertelt ze. "Als het de juiste persoon is, komen we ooit samen terug." Alleen is ze bij terugkomst in Nederland blijkbaar wel even losgegaan op het Rotterdamse carnaval. Daar werd ze gespot, waardoor het lijkt alsof ze Leendert alweer vergeten is. Tja, they were on a break, toch? Ook veel kijkers op X (voorheen Twitter) vinden dat Thalia gewoon weg moet blijven en zich niet aan het lijntje moet houden:

Al krijgt Leendert op socialmediakanaal X ook wat bijvangst en begrijpen sommige kijkers zijn keuze wel. Zij hebben juist het gevoel dat Thalia niet altijd eerlijk is geweest. Volgens deze kijkers speelde ze eigenlijk gewoon met zijn gevoelens. Laten we hopen dat Leendert meer inzichten krijgt nu over zijn gevoelens en wie of wat hij wil.

Lees ook: B&B Vol Liefde-kijkers (én Debbie) zijn dol op de vrijgezelle Paul: "hoop dat Paul een blijvertje is"