Say what? Akwasi én Slimste Mens-kijkers in verwarring over 'margarine' door misverstand: "een turnster?"

Media door Jennifer

De omstreden rapper, dichter en activist Akwasi doet het momenteel redelijk goed in De Slimste Mens. Op maandagavond zit hij alweer in zijn derde aflevering en *spoiler alert* hij gaat nog steeds erg lekker. Dit ondanks de grote verwarring die ontstaat over 'margarine'. Hij én kijkers op social media blijken een beetje doof. Zij verstaan Olga Commandeur namelijk niet goed en denken dat de vraag gaat over een turnster. Wacht, hè?

Akwasi in De Slimste Mens

In het nieuwste seizoen van De Slimste Mens doen weer een aantal bekende namen mee. Onder andere rapper, dichter en activist Akwasi doet een poging om de slimste te worden in 2024, en hij is aardig op weg. Op maandagavond is alweer zijn derde Slimste Mens-aflevering en hij doet het zeker niet slecht. Punten scoort hij zeker, al heeft hij in zijn derde aflevering wel wat opstartproblemen. Na de eerste ronde staat hij niet meteen voor. Dat is op zich niet erg, want alles kan dan nog veranderen. Echter verloopt de tweede ronde 'open deur' ook niet soepel voor hem. Hij kiest daar voor Olga Commandeur, maar dat blijkt achteraf gezien toch niet zo'n handige keuze. De oud-presentatrice van Nederland in Beweging zorgt namelijk voor een groot misverstand bij de rapper.

"Marga Ringe(r)?"

Akwasi neemt het in de aflevering overigens op tegen de Vlaamse presentatrice Evi Hanssen en fotograaf Jan Dirk van den Burg, die momenteel in de top 5 staat. Maar eerst is het de beurt aan Akwasi en hij krijgt de vraag: "Wat weet u van margarine?" Alleen komt de vraag niet helemaal goed over bij de ontvanger. "Marga Ringe(r) is een turnster, Olympische Spelen, atleet?" reageert hij direct, zodra de tijd loopt. Wacht, huh? Yep, blijkbaar spreekt Olga niet duidelijk, want hij hoort toch echt 'Marga Ringe(r)' in plaats van 'margarine'. En hij is zeker niet de enige, want ook op social media horen kijkers hetzelfde:

Slimste mens van de dag

Wanneer de beurt van Akwasi voorbij is, gaat Dirk Jan verrassend genoeg verder op de juiste weg. Hij heeft Olga duidelijk wél goed verstaan, iets wat een hoop kijkers mogelijk verbaast. Desondanks wordt Akwasi uiteindelijk wel de 'slimste mens van de dag'. Hij maakt dus toch nog zijn eindsprint en mag meteen door naar zijn vierde aflevering. Later voegt Dirk Jan zich daar nog aan toe.

Grote kans dat een hoop Slimste Mens-kijkers overigens wel wat teleurgesteld zijn over de uitslag. Veel mensen zien Akwasi namelijk liever gaan. Zo stromen sinds zijn deelname aan De Slimste Mens een hoop racistische reacties binnen via socialmediakanaal X. Daardoor is hij zelf gestopt met X, meldt Akwasi dinsdagochtend in zijn laatste bericht op X. Toch zullen de haters het nog even moeten uithouden met de rapper. Hij is voorlopig nog niet klaar!

Lees ook: Kijkers Slimste Mens zijn de seconden-tactiek spuugzat: "50 seconden vol kletsen is onsportief"