Thijs Römer gaat in hoger beroep tegen uitspraak zaak online seksueel misbruik

Celebs door Jennifer

Thijs Römer laat het er nog niet meteen bij zitten in de zaak rondom het online seksueel misbruik van minderjarigen. Vandaag bevestigt de rechtbank van Noord-Nederland namelijk, dat hij in hoger beroep gaat tegen de zedenzaak. Twee weken geleden kreeg Thijs een straf opgelegd van een maand celstraf en 240 uur taakstraf, maar dit wil hij dus aanvechten. Zelf heeft de acteur altijd ontkend, dat hij iets strafbaars heeft gedaan.

Thijs Römer in hoger beroep tegen online seksueel misbruikzaak

Acteur Thijs Römer werd twee weken geleden veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Daarnaast kreeg hij er ook een taakstraf bij van 240 uur en moest hij zich verplicht laten behandelen. Met deze straf is Thijs het blijkbaar niet helemaal eens, want hij gaat toch in hoger beroep tegen de uitspraak in de online seksueel misbruikzaak. In een korte uitleg via zijn advocaat vertelt Thijs dat hij zich niet goed herkent "in het beeld dat uit het vonnis naar voren komt".

In de zaak gaat het om drie beschuldigingen van vrouwen, die op minderjarige leeftijd seksueel misbruikt zouden zijn door de acteur. De drie minderjarige meisjes waren groot fan van de acteur en zaten met hem in een speciale WhatsAppgroep, die was aangemaakt door Thijs zelf. Hierin had hij naar eigen zeggen "vrolijke gesprekken over seks", waarin hij de meiden onder meer 'fingertips' gaf. Alleen werden de meiden vervolgens blijkbaar ook verleid door Thijs om naaktfoto's en filmpjes van zichzelf te sturen.

Weinig herkenning in beeld vonnis

De rechtbank van Noord-Nederland vindt de bewijzen in de seksueel online misbruikzaak tegen Thijs sterk genoeg. Ze achtte het bewezen, dat de acteur zich inderdaad schuldig had gemaakt aan strafbaar grensoverschrijdend gedrag. Ook werden de beelden die Thijs van de minderjarigen kreeg door de rechtbank gezien als kinderporno. Daar is het Thijs het onder meer niet mee eens. Hij gaf wel toe, dat hij de naaktfoto's ontving. Alleen gaf hij naar eigen zeggen direct aan, dat hij deze niet wilde hebben. Ook zou hij nooit hebben gevraagd om naaktbeelden. Hij ontkent daarbij ook dat hij de minderjarige meisjes dickpics stuurde. Verder ziet hij de gegeven masturbatietips niet als seksueel contact.

Thijs zegt in te zien, dat hij "destijds in het online contact fouten gemaakt" heeft. "Wat er is gebeurd kan en wil ik niet goedpraten," vertelt hij in zijn uitleg over het hoger beroep. Maar nogmaals: hij herkent zich te weinig in het beeld, wat uit de vonnis naar voren komt. Daarom wil hij het alsnog aanvechten.

Ook OM in hoger beroep

Naast de acteur gaat ook het Openbaar Ministerie in hoger beroep, zo bevestigd een woordvoerder van het OM aan het ANP. Volgens de woordvoerder is het hoger beroep vooral gericht op het feit, dat de rechtbank Thijs heeft "vrijgesproken voor het onverwacht toesturen van een naaktfoto". Ze vinden de straf als het ware niet hoog genoeg.

Door het hoger beroep van Thijs en het OM wordt de hele strafzaak opnieuw behandeld. Daarbij kan de verdachte ook nog nieuwe standpunten en argumenten naar voren brengen. Het hoger beroep wordt aangediend in Leeuwarden. Wanneer het hoger beroep plaatsvindt, is momenteel nog onbekend.

Lees ook: Bevestigd: Thijs Römer ging vreemd met influencer Noor de Groot tijdens zijn relatie met Igone de Jongh