Relatie van Fajah Lourens met ondernemer Patrick is over en uit: "denk dat dit had moeten gebeuren"

Celebs door Jennifer

Fitnessgoeroe Fajah Lourens (42) is in haar eigen podcast al een tijdje op onderzoek naar hoe de liefde werkt. In haar eigen liefdesleven verloopt het namelijk niet erg makkelijk, blijkt ook nu weer. In de laatste aflevering van haar podcast vertelt ze namelijk dat ze wederom liefdesverdriet heeft. Yep, Fajah en haar 50-jarige vriend, en ondernemer, Patrick zijn uit elkaar. Maar gelukkig voor haar heeft ze hierdoor ook weer nieuwe inzichten gekregen op het gebied van de liefde.

Fajah Lourens en ondernemer Patrick uit elkaar

De relatie van Fajah Lourens en ondernemer Patrick werd in februari 2023 officieel bekendgemaakt, toen ze een foto deelde. Het leek erop dat ze eindelijk een 'volwassen' relatie was aangegaan. Zo was hij eens wat ouder dan zij. Daarvoor had ze vaak relaties met jonge 'mooiboys'. In een interview met Weekend zei ze over haar en Patrick: "We hebben een heel volwassen relatie, we praten veel. Ik heb nog nooit meegemaakt dat er zo veel zelfreflectie is in een relatie." Alleen blijkt de relatie uiteindelijk toch niet dé relatie voor haar, waarin ze zal eindigen.

In de meest recente aflevering van haar podcast Fajah Onderzoekt: De Liefde, en tevens de laatste aflevering, vertelt ze namelijk dat ze momenteel liefdesverdriet ervaart. Het is inderdaad alweer uit tussen Fajah en haar vriend Patrick, maar ze vertelt: "Ik denk wel dat dit had moeten gebeuren, hoe pijnlijk dit ook is." Door de breuk met Patrick heeft ze namelijk wel weer nieuwe inzichten gekregen op het liefdesvlak.

Patroon in de liefde ontdekt

Natuurlijk is ze ook enorm verdrietig en ze is tijdens de podcast dan ook een emotioneel wrak. "Maar het helpt wel om te huilen," vertelt ze tegen haar zus Shanti. "Ja, het lucht wel op, ondanks dat het superveel pijn doet." Alleen heeft de break up zoals gezegd ook een voordeel gehad. Fajah heeft nu namelijk wel door wat haar patroon is in de liefde. "Ik weet dat deze liefde nog een keer op mijn pad moest komen om het door te hebben," reflecteert ze.

Ze heeft ontdekt, dat ze vaak mannen probeert te veranderen. Ze ziet blijkbaar nooit echt, wie iemand is. "Zij zijn wie ze zijn. Zij doen zich niet anders voor," vertelt ze. "En ik zie ze niet, want ik zie iets wat niet klopt. Ik maak er een prinsessenverhaal van." Ze noemt zichzelf ook "ziekelijk", omdat ze altijd een soort plan bedenkt in haar hoofd om iemand te veranderen. En natuurlijk is er soms wel écht iets aan de hand met een man, maar ze snapt nu dat zij iemand niet kan verbeteren. "Ik kan niet verwachten dat hij in een snelkookpan iemand anders wordt," vertelt ze tegen Shanti. "Want eigenlijk wat je continu zegt is: je bent niet goed zoals je bent." Fajah gokt dat iemand dit dan wel voelt, wanneer iemand niet wordt geaccepteerd. "Nu denk ik: wow, ik heb hem ook niet gezien, voor wie hij werkelijk is."

Fajah naar Spanje?

Overigens droomt Fajah van een extra huis in Europa. Eerder liet ze namelijk doorschemeren, dat ze op zoek was naar een huis in Spanje. "Jessie en Kaj wonen op Ibiza. Zij gaan om de zoveel tijd naar Nederland om bijvoorbeeld een podcast op te nemen. Toen ik haar op Instagram zag zitten met een kopje koffie in het zonnetje, dacht ik: dat wil ik ook," vertelde ze destijds tegen De Telegraaf. Of Fajah nu nog steeds (deels) wil verhuizen naar Spanje, weten we niet.

Lees ook: Fajah Lourens voor het eerst oma geworden: "enorm trots"