Gezonde producten die ervoor kunnen zorgen dat jij je doelen NIET bereikt!

Sport & gezondheid door Redactie Ze.nl

Voordat de zon doorbreekt en jij je weer in die 'gekrompen' bikini wurmt wil je wat kilo's lozen. Pas op, want soms maakt gezond eten dik. Fajah Lourens van My Killer Body Motivation legt het uit in haar twee wekelijkse blog op Ze.nl.

Je kent het wel zo’n avondje op de bank, filmpje erbij en je krijgt trek. In plaats van een zak chips te openen grijp je naar een bak noten, want deze zijn tenslotte gezond. Wanneer afvallen je doel is, is het belangrijk om minder energie binnen te krijgen dan je lichaam gebruikt.


1. Noten
Noten bevatten belangrijke voedingsstoffen maar daarnaast ook een hoop calorieën. Een walnoot bevat maar liefst 50 calorieën. Deze gezonde en ‘onschuldige’ snack kan er dus al snel voor zorgen dat je meer binnen krijgt dan nodig is om jouw doelen te behalen.

2. Avocado

Avocado op crackers, avocado als dressing, avocado in de guacamole. Steeds vaker zie je deze gezonde vrucht voorbij komen. Ondanks dat avocado's belangrijke voedingsstoffen bevatten die we wel allemaal dagelijks nodig hebben, bevatten avocado's maar liefst 350 calorieën per stuk.
Kunnen we dan helemaal geen avocado meer eten? Ook als je wilt afvallen past avocado binnen een gevarieerd voedingspatroon maar zorg wel dat de hoeveelheid aansluit bij jouw doelstelling, een overschot aan gezonde voeding kan namelijk ook jouw killer body in de weg staan.

3. Superfoods

Voor de mensen die nog steeds elke ochtend trouw handenvol goji bessen, moerbeibessen en andere ‘superfoods’ door hun yoghurt roeren, bevatten ook veel calorieën. Een portie van 10 gram bevat 32 calorieën en deze bestaan voornamelijk uit suikers.

Helaas pindakaas

Helaas is er geen product dat ervoor zorgt dat wij op een snelle wijze eindelijk ons droomlichaam bereiken. Natuurlijk bevatten deze superfoods nuttige voedingsstoffen maar om daar genoeg van binnen te krijgen zodat het effect heeft moet er al snel een grote hoeveelheid van worden ingenomen.
Groente en fruit bevatten genoeg nuttige voedingsstoffen, onze tip is dan ook: eet voldoende groenten en twee stukken fruit per dag. Daarnaast maximaal een handje noten en ¼ avocado per dag.

Liefs,

Fajah 

Altijd Fajah's tips bij de hand

Wist je dat Fajah over dit soort dingen een geweldig inspirerend én motiverend boek heeft geschreven in hele duidelijke taal? Ze heeft oefeningen, tips, wijsheden en voedingsschema's uitgeschreven in hapklare brokken. Het enige wat jij nog hoeft te doen is het boek te hier kopen en uit te voeren wat erin staat. Kind kan de was doen.