Fajah Lourens openhartig over liefdesleven: "zes relaties in tien jaar"

Celebs door Elsemieke

Hoewel we Fajah Lourens nog kennen als actrice in Goede Tijden, Slechte Tijden, klimt ze ook regelmatig in de pen om haar ervaringen te delen. Daarnaast gaat ze nu ook een podcast maken over de liefde. Om warm te draaien deelt ze alvast een inkijkje in haar eigen liefdesleven.

Fajah Lourens had zes relaties in tien jaar tijd

"De liefde, het is mijn grootste uitdaging." Fajah Lourens onthult op Instagram dat ze in tien jaar tijd zes relatie had. De afgelopen acht maanden is ze met zichzelf aan de slag gegaan over haar datingleven en waarom haar relaties vaak stuklopen. "Waarom trek ik mannen aan die ik vervolgens omverblaas, als mijn diepste verlangen verbinden is? Ben ik bang voor die echte connectie? Waarom is het mij op mijn 41-jarige leeftijd nog niet gelukt om een man te vinden die mij aanvult, opvult, mijn diepste verlangen vervult?"

Fajah Lourens boeken: een overzicht

Klaar met seks

Fajah doet ook een boekje open over haar seksleven. "Ik hou niet van masturberen en ook niet van rubber. Maar ik ben ook klaar met sex voor sex. Ik ga voor de echte verbinding en tot die tijd aan mijn lijf geen polonaise." Fajah hield zichzelf naar eigen zeggen al die tijd vooral voor de gek. "Zo bewust als ik in het dagelijks leven lijk te zijn, zo onbewust was ik van mijn steeds terugkerende patronen in de liefde."

 

Na haar laatste relatie moest het roer om, zo meent Fajah in haar Instagram-post. "Er was geen wegkijken meer aan. Ik had voor mezelf besloten dat ik één jaar alleen zou blijven, om te ontdekken waar mijn patronen vandaan kwamen en hoe ik ze het beste kon oplossen." Hoewel Fajah nu wel weer met iemand aan het daten is - "ik zocht hem niet op, hij was er ineens" - besloot ze een podcast te maken over haar bevindingen. "Ik neem alles onder de loep in mijn podcastserie." De podcast gaat op 1 januari live.