Dit wist je nog niet over gebruikte theezakjes

Vrije tijd door Lien

Gooi jij je gebruikte theezakje altijd weg? Dan wil je daar nu mee stoppen! Een theezakje kan namelijk voor allerlei handige dingen worden ingezet.

Wat je kunt doen met een gebruikt theezakje

Met een theezakje kun je van alles doen: van het verbetere van je mondhygiëne tot het beschermen van je pannen tegen roest. Hier zijn een aantal verschillende manieren waarop je zo'n zakje kunt hergebruiken:

Verbetert je mondhygiëne

Een gebruikt theezakje kan fungeren als natuurlijk mondwater. Zorg ervoor dat deze eerst in heet water is gedrenkt en daarna helemaal is afgekoeld. Gorgel ermee om een slechte adem te verminderen en bacteriën te verwijderen.

Tapijten verfrissen

Nadat gebruikte theezakjes zijn opgedroogd, kun je ze openknippen en de theeblaadjes over je tapijt strooien. Laat ze een aantal minuten liggen voordat je ze verwijdert met de stofzuiger. Zo ruikt je tapijt weer heerlijk fris.

Geur van knoflook verwijderen

Nog eentje die te maken heeft met geur! Gebruik een geknipt, gebruikt theezakje om je handen mee te wassen nadat je knoflook hebt gesneden. Dit neutraliseert de sterke geur van knoflook.

Afwas ontvetten

Is je vaat heel vet? Dan kan een theezakje van pas komen. Hang gebruikte zakjes in de afwasbak, samen met de vuile vaat. De thee absorbeert het vet en zorgt ervoor dat jij niet meer hoeft te schrobben.

Kalmeert wallen en muggenbeten

Een gekoeld, vochtig theezakje kalmeert en voedt vermoeide ogen. Hierdoor kan je opmerken dat wallen minder zichtbaar worden. Ook kan het zakje verlichting bieden bij jeukende muggenbeten. Plaats het op de aangedane huid en de jeuk zal geleidelijk verdwijnen.

Helpt tegen muizen

Muizen hebben een afkeer tegen de geur van thee. Dat komt mooi van pas als je deze liever niet in je huis hebt. Plaats gebruikte theezakjes in hoeken, gaten, rond deuren en bij kleine openingen om deze knaagdiertjes buiten te houden.

Fungeert als smaakmaker

Een gebruikt theezakje kan dienen als een zachte smaakmaker. Hang een zakje in heet water en haal het eruit zodra het water kookt. Het zakje voegt een subtiele, maar frisse smaak toe. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van het soort thee dat je gebruikt.

Meer lezen: Metabolisme versnellen: zo doe je dat

Maakt je ramen schoon

Om strepen op je gereinigde ramen te voorkomen, kun je een kopje lichte thee zetten en dit op je ramen sprayen. De vlekken verdwijnen als je ze met een doek afveegt. Voor dit trucje heb je dus niet een zakje nodig, maar de thee zelf.

Beschermen tegen roest

Je kunt roestvorming op pannen voorkomen door ze na het afwassen in te wrijven met gebruikte zwarte theezakjes. De thee legt een beschermend laagje op de pannen.