Deze ijsjes bevatten de minste calorieën

Eten door Chloe

Een lekker ijsje op een warme dag gaat er altijd wel goed in. Maar ja, echt gezond is het niet. Een lekkere Magnum is een behoorlijke calorieënbom. Gelukkig zijn er ook heerlijk verfrissende ijsjes die een stuk minder calorieën bevatten. Welke dat zijn lees je hier.

Waterijsjes

Het is misschien geen verrassing, maar waterijsjes bevatten natuurlijk de minste calorieën. En dat scheelt behoorlijk met een ijsje gemaakt van zuivel en chocola. Benieuwd welke ijsjes de minste calorieën bevattten? Deze waterijsjes kan je met een gerust hart eten.

Raketjes

Deze kennen we allemaal nog wel van het schoolplein. Een raketje is al 45 jaar het meest verkochte ijsje van Nederland. De heerlijk zoete maar toch frisse smaak is perfect voor de zomer. En dan bevat dit ijsje dus ook nog maar 40 calorieën. Nog meer reden om voor deze Hollandse favoriet te kiezen.

Dubbellikkers

Ja je was hier fan van of je had er een hekel aan: de dubbellikkers. Deze kwamen in verschillende smaken en was een feestje op een stokje. Of nou ja, eigenlijk op twee stokjes. Dit dubbele ijsje bevat maar 41 calorieën.

Perenijsje

Deze is voor veel mensen toch echt wel favoriet. En dan bevat dit ijsje ook nog maar 50 calorieën. Nog een bijkomend voordeel is dat dit ijsje voor 20% uit perenpuree bestaat. Dat betekent vol vitamine C en laag in suiker. Wij zijn vast onderweg naar de supermarkt.

Split

Deze zag je misschien niet aankomen, maar ook de Split bevat helemaal niet zo veel calorieën. In één ijsje zitten er maak 70 en dat hadden we zeker niet gedacht.