Nog niet verschenen Snow White live-action film krijgt nu al hoop kritiek (en dit is waarom)

Media door Jennifer

Na The Little Mermaid, Beauty and the Beast en Cinderella wordt nóg een populaire Disneyfilm opnieuw gemaakt met echte acteurs. Volgend jaar verschijnt de live-action film van Snow White, maar de film levert nu al veel kritiek op. Dit komt allemaal door een uitspraak van hoofdrolspeler Rachel Zegler, die eigenlijk helemaal niets heeft met het originele verhaal van Sneeuwwitje. Iets wat bij een hoop mensen in het verkeerde keelgat schiet.

Kritiek op Snow White live-action film

Grote kans dat je vroeger Sneeuwwitje wel hebt gezien. Iedereen herinnert zich Sneeuwwitje en haar zeven dwergen, waar ze bij in huis gaat wonen. En natuurlijk de evil queen, die haar een giftige appel geeft. Yep, de allereerste Disneyfilm was meteen een vrij eng verhaal, en trouwens ook een nogal oud verhaal. Het is namelijk ontstaan in 1937. Geen wonder dan ook dat sommige mensen kritiek hebben op de originele Sneeuwwitje, die zich onder meer laat wakker kussen door een prins. Klinkt cute, maar voor sommige voelt het niet goed dat ze zich laat redden door een man. Zo ook voor Snow White-hoofdrolspeler Rachel Zegler, die de rol van de Disneyprinses heeft gekregen in de live-action film. En dat zij nu zo kritisch is op het originele personage, gaat er bij een hoop mensen niet goed in.

In een interview met Variety vertelt Rachel hoe ze het verhaal nogal verouderd vindt, wat betreft de plek van vrouwen in de samenleving. "Sneeuwwitje wordt niet langer gered door de prins op het witte paard en droomt ook niet van de ware liefde," zegt ze vervolgens. Nee, in plaats daarvan droomt de Disneyprinses ervan om een "moedige, eerlijke en trouwe leider te zijn". In de nieuwe live-action film van Snow White ligt de focus minder op het liefdesverhaal, wat de hoofdrolspeler trouwens ook maar een "raar" verhaal vindt. "De man die haar letterlijk stalkt. Raar..." zegt ze in een ander interview met Extra TV. Ze maakt zelfs een grapje dat alle scènes met Prince Charming "er wel uitgeknipt kunnen worden", omdat het liefdesverhaal volgens haar helemaal niet zo geweldig is.

Zoals gezegd zijn veel mensen niet blij met de uitspraken van Rachel. Ze noemen haar onder meer ondankbaar, omdat ze wel zo'n grote, bijzondere rol heeft gekregen:

'Nep' feministisch

Ook op TikTok wordt flink gediscussieerd over de live-action film van Snow White naar aanleiding van Rachels controverse uitspraken. Zo vindt TikTokker @cosywithangie dat het totaal niet feministisch is, als je kritiek hebt op Disneyprinsessen. In een video zegt ze: "Niet elke vrouw is een leider. Niet elke vrouw wil macht en dat is oké. Het is niet anti-feministisch om verliefd te willen worden, om thuis te willen blijven, om soft te zijn. Geen van deze dingen maken je minder waardevol als persoon of als vrouw." Volgens haar draait feminisme om het laten zien van vrouwen uit verschillende rassen en etniciteiten met diverse behoeften, verlangens en persoonlijkheden. Je moet laten zien dat zij allemaal gelijkwaardig zijn en elke vrouw iets te bieden heeft.

@cosywithangie Just because a woman values something different, does not make her any less valuable. Some women want a career and not marriage. Some women want a marriage or family and not a job. Some women want BOTH. All are to be heard, and seen, and valued. Write stories about ALL women and depict them ALL as valuable and worthy, instead of trying to mold them into one specific image of what you deem worthy. Thank you. #snowwhite #snowwhiteliveaction #snowwhitecontroversy #disney ♬ original sound - Angie | Self Care

Dwergen met main character energie

Naast dat mensen kritiek hebben op de 'neppe' feministische insteek van de live-action Snow White film, hebben mensen ook commentaar op de dwergen in de film. In de film worden de dwergen namelijk niet gespeeld door kleine mensen, wat op zich niet erg lijkt. Al vindt TikTokker Gabi D, die ook een klein persoon is, het ergens wel jammer, dat ze nu helemaal eruit zijn gehaald. Zij had liever gezien, dat de dwergen meer verhaal hadden gekregen. Zoals je weet hebben we allemaal verschillende dwergen, die bekend staan om één bepaalde eigenschap. "Dat is niet wat een klein persoon is," zegt ze in een video. "Als je kleine personen cast - wat je zou moeten doen, want deze rollen zijn voor ons bedoeld - geef ze dan main character energie. Laat ze die personages verkennen."

De nieuwe live-action film van Snow White zal ergens in 2024 te zien zijn in de bioscopen. De makers hebben inmiddels wel een korte teaser online gegooid om mensen alvast warm te maken:

Lees ook: 5 x hopeloos ouderwetse date-regels waar we klaar mee zijn