Deze nieuwe bioscoopreleases wil je als eerste zien

Media door Jordan

Goed nieuws voor alle filmfans, we kunnen weer naar de bioscoop! Januari is een perfecte maand om een filmpje te pakken. Wij hebben de releases speciaal voor jou op een rijtje gezet, zodat je snel kan reserveren!

Lees ook: Say what? Deze celebs zijn roomies geweest

Spider-man: No Way Home

De Marvel Spider-man met Tom Holland en Zendaya in de hoofdrol kunnen we nu eindelijk in Nederland bekijken. De release van de populaire superheldenfilm kwam net tijdens de lockdown van Nederland, waardoor vele massaal naar België afreisde om het avontuur van Peter Parker te zien. Plus er is al een sneakpeak uitgekomen waarbij zelfs de oude Spider-man’s Toby Maguire en Andrew Garfield te zien zijn. Dit moet je zien en wel op het grote doek! 

The Matrix Resurrections

Neo gespeeld door Keanu Reeves zit weer gevangen in de wereld van de Matrix, maar hij weet dit zelf niet. Ook deze keer krijgt hij de keus tussen de rode pil en de blauwe pil. Maar deze keer zal hij niet dezelfde keuze maken. The Matrix Resurrections is het vierde deel van de bekende sciencefictionfilm uit 1999.

The King’s Man

De ergste tirannen en criminelen, zoals Adolf Hitler en Rasputin, verzamelen zich om een oorlog te beginnen tegen de wereld. De Engelse Orlando (Ralph Fiennes) en zijn zoon Conrad (Harris Dickinson) richten de Kingsmen Agency op, spionnen die Groot-Brittannië en anderen beschermen tegen oorlog.

Sing 2

De Universal Productions Sing is een echte feel good, sing along film voor jong en oud. Het tweede deel gaat verder op het verhaal van deel 1, koala Buster Moon en zijn groep dierenartiesten willen het grootste optreden ooit geven. De talentvolle dieren lopen tegen één probleem aan, ze moeten de grootste rockster ervan overtuigen om mee te doen.

Nightmare Alley

De gelijknamige roman van William Lindsay Gresham, is al eens verfilmd in 1947. Nu komt de film vernieuwd terug in de bioscoop met een sterrencast waaronder Bradley Cooper en Cate Blanchett en Willem Dafoe. Het verhaal gaat over Stan Carlisle die optreedt in de kermiswereld van de jaren 1940 als mentalist. In een poging rijke toeschouwers op te lichten gaat hij samen werken met Lilith Ritter, een manipulatieve psychologe.

House of Gucci

Net zoals Spider-man kwam ook House of Gucci net uit voor de lockdown. Nu kunnen we eindelijk met gierende banden naar de bioscoop om te genieten van Lady Gaga als Patrizia Reggiani. De crime drama is geïnspireerd op de schokkende gebeurtenissen rond het modehuis Gucci. Een film gevuld met mode, verraad, wraak en uiteindelijk moord.

West Side Story

Steven Spielberg heeft het heft in handen genomen om het klassieke verhaal uit 1957 te verfilmen. Liefde, ruzie en rivaliteit een echte zwijmelfilm waarbij uiteraard ook veel gezongen wordt. Maria wordt gespeeld door Rachel Zegler en Tony door Ansel Elgort.

The Hating Game

Wie houdt er niet van een romantische komedie? Lucy Hutton gespeeld door Lucy Hale en Joshua Templeman gespeeld door Austin Stowell, haatten elkaar. Er is één probleem ze zitten de hele dag tegenover elkaar, als assistenten van twee CEO’s. De twee enemies halen het bloed onder elkaars nagels vandaan. Maar de strijd barst pas echt los als ze gaan strijden voor dezelfde promotie.

Ghostbusters: Afterlife

De jaren 2021/2022 staan in het teken van oude films terugbrengen maar dan in een nieuw jasje. Zo ook de klassieker Ghostbusters. Een alleenstaande moeder uit Oklahoma ontdekt, samen met haar kinderen, dat ze een connectie hebben met de originele Ghostbusters en een geheime erfenis. Een leuke film ook voor de kinderen.

Scream

Na een remake van Halloween is er nu ook een remake van Scream te zien in de bioscoop voor echte horrorfans. Twintig jaar nadat Woodsboro werd geterroriseerd door gewelddadige moorden, worden de bewoners opnieuw geconfronteerd met een nieuwe moordenaar met het Ghostface masker.

Lees ook: Niet te geloven: dit was Netflix' mega budget voor de film Don't Look Up