Lifestyle / Media
Media

Niet te geloven: dit was Netflix' mega budget voor de film Don't Look Up

Don't Look Up, dé Netflix sterrenfilm van het jaar. Grote kans dat je 'm allang gezien hebt, want hij is momenteel ontzettend populair op de streamingsdienst. Niet zo gek ook, want er was al snel bekend geworden dat er superveel beroemde acteurs in mee zouden spelen. Veel celebs + een film = een groot budget. Dít is hoeveel Netflix ongeveer voor deze film heeft neergelegd. 

Lees ook: Ehm: dit verdient Beyoncé per minuut

Sterrencast

Een klein budget zal er voor deze film in ieder geval niet uitgetrokken zijn. Als je alleen al kijkt naar een paar van de castleden, lees: Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Timothée Chalamet, Jonah Hill, Cate Blanchett, Ariana Grande, Kid Cudi en Tyler Perry, dan kun je vast ook wel nagaan dat het een duur grapje is geweest. Niet alle cijfers zijn bekend, maar dit weten we in ieder geval wél. 

Dit was het budget voor Don't Look Up

Oorspronkelijk was het budget voor de film 75 miljoen dollar. Dat is al mega veel, maar als je je bedenkt dat alleen al Jennifer Lawrence en Leonardo DiCaprio met z'n tweeën 55 miljoen dollar kregen, dat Meryl Streep voor elke film die ze doet 20 miljoen euro vraagt, en dat de rest van de cast, crew en regisseur óók nog flink betaald moest worden... Dan is het ons wel duidelijk dat er uiteindelijk sowieso meer dan 100 miljoen euro uit de portemonnee van Netflix is gehaald hiervoor. Wow. 

Records

Waarschijnlijk heeft Netflix al dat geld allang weer terugverdiend, want binnen een uur brak het al een record, namelijk dat er in één week het meest naar de film is gekeken in de gehele geschiedenis van Netflix. Na Birdbox en Red Notice (staat ook nog niet zolang online) is Don't Look Up de derde meest bekeken film (binnen de eerste 28 dagen) allertijden. Ja, nu snappen we wel waarom alle castleden zoveel money's kregen.

Als je de film nog niet gezien hebt, maar toch wel een beetje nieuwsgierig bent geworden, hier is de trailer! 

Lees ook: WOW! Zoveel verdient Lily Collins per aflevering van Emily in Paris