5 x hopeloos ouderwetse date-regels waar we klaar mee zijn

Single & daten door Ze.nl

Wanneer je met daten begint is er altijd iemand in je omgeving - een zus, een vriendin of misschien wel je buurvrouw voor ons part - die met goedbedoelde adviezen en ongeschreven ‘regels’ komt. Regels voor het daten dus: zo moet je het aanpakken en zo vooral niet. Maar kom op hé, het is 2018, wij vrouwen kunnen toch wel zelf onze regels bepalen voor het daten. Daarom: 5 hopeloos ouderwetse regels voor het daten waar we klaar mee zijn. 

Ouderwetse date-regel 1: Hij moet jou maar vragen

Heb je een leuke man ontmoet en zou je graag met ‘m op date willen? Vraag hem gewoon! De regel dat mannen de eerste stap moeten zetten is hopeloos ouderwets. Daarbij: misschien durft hij jou wel niet te vragen en kan hij jouw moed ontzettend waarderen. En mocht je bang zijn dat hij je afwijst: dan was de pannenkoek sowieso niet jouw voorbestemde prins op het witte paard.

Ouderwetse date-regel 2: Op een date moet je je voorbereiden

Uren nodig om je klaar te maken voor een date? Welnee! Spontane dates kunnen juist een stuk leuker zijn! Vraagt hij je plotseling mee naar een concert of een feestje? Niet twijfelen, gewoon doen. Ook als je haar een beetje vet is of je make-up niet meer on point: hij zal je spontaniteit juist kunnen waarderen én je bent in ieder geval lekker jezelf. 

Ouderwetse date-regel 3: Daten doe je in een café of in de bioscoop

Sowieso is naar de bioscoop gaan een hopeloos slecht idee: twee uur lang stil naast elkaar zitten is niet perse de beste methode om iemand te leren kennen. Denk even na waar jij het beste uit de verf komt: is dat in je eigen vertrouwde omgeving? Of in een café wat misschien een beetje onwennig en officieel overkomt. Wat jij ook prettig vindt, we willen alleen maar zeggen dat het jouw keuze is. Zin om met iemand op de bank te Netflixen? Why not, vraag het gewoon.

Ouderwetse date-regel 4: De man moet betalen

We gaan niet liegen: een man die een date betaalt kan heel charmant zijn. Máár, laat het vooral geen vereiste zijn. Maak er geen punt van als hij voorstelt de rekening de splitten. Of misschien beter: haal gewoon om de beurt een rondje en reken die af. Dan zet je het awkward moment met de rekening aan het einde van de avond meteen buitenspel. 

Ouderwetse date-regel 5: Zoenen op de eerste date is niet toegestaan (laat staan seks)

Je kent het wel: een date waarvan de vonken er aan alle kanten af springen, jullie lachen om elkaar en voor je het weet word je de tent uitgeveegd. Wat een heerlijke avond! De klik is zo goed dat je ‘m wel wilt zoenen… doe het dan ook! Why not? Je leeft maar een keer en je mag genieten van je vrouwelijke seksualiteit. Voelt het goed, dan kan het zomaar zo zijn dat je samen in bed eindigt. Laat hij daarna niets meer horen, treur dan niet te lang - dan was het sowieso een natte krant waarmee je écht niet wil eindigen. 

Lees ook: Blijft leuk: Tinder horrorverhalen om van te smullen

Foto: iStock