Single in your twenties: dit is waarom dat juist hartstikke goed is

Single & daten door Jeanine

Er gebeurt van alles in je twenties, ook bij je vrienden. De één gaat samenwonen en de ander denkt zelfs al aan kinderen. Ondertussen leef jij nog lekker je single leven. Je relaties houden geen stand, je vindt niemand leuk (genoeg) of hebt er simpelweg geen behoefte aan. Heb jij ook het idee dat je achterloopt op de rest? Nergens voor nodig! Het is juist goed als je single bent in je twintiger jaren en wij vertellen je waarom.

Single in twenties

Lees ook: 14 herkenbare uitspraken als je na je twintigste nog maagd bent

Je kunt uitvinden wie je bent zonder een partner

Of het nou positief of negatief is, een partner beïnvloedt de manier waarop je denkt en wat je vindt. Natuurlijk heeft iedereen een eigen mening en hoeft een relatie niet te betekenen dat jouw idealen opeens omslaan. Toch betekent single zijn over het algemeen wel dat je nadenkt over wat jíj van iets vindt. Je leert jezelf pas echt kennen als je alleen bent.

Je komt erachter wat je wilt in het leven

Uitzoeken wie jij als individu bent, betekent dat je ook leert wat je wilt in het leven. Geen discussies over natte handdoeken op de vloer of je vriend(in) die niet wilt zeggen waarom hij of zij chagrijnig is. In plaats daarvan kun je je tijd en energie steken in uitzoeken wat jij leuk vindt en wilt bereiken. Daardoor weet je ook beter wat goed bij jou past en wat je in een relatie zoekt. Misschien kom je erachter dat je het juist hartstikke lekker vindt om alleen te zijn. Dat is natuurlijk ook helemaal prima: je hoeft immers niet te daten, wat society ook zegt.

Zelfstandigheid

Wonen, uit je comfortzone stappen, beslissingen maken: je wordt er een stuk zelfstandelijker van als je het allemaal zelf moet doen. Dat is ook het mooie aan single zijn. Natuurlijk kun je hulp vragen van je familie of vrienden, maar het is toch fijn dat je op jezelf kunt vertrouwen en bouwen.  

Je kunt doen wat je zelf wilt

Hét voordeel van single zijn: je hoeft met niets of niemand rekening te houden. Spontane roadtrip of een weekje op vakantie? Check. Verhuizen naar een ander land? Check. Je kunt doen wat (en wie!) je maar wilt en wanneer je maar wilt. Geen vakantieschema’s die je naast elkaar moet leggen, nee: jij bepaalt zelf hoe je je leven indeelt. Heerlijk.

Zelfliefde

"Love yourself before loving anyone else’" Je hebt deze uitspraak vast wel eens voorbij zien komen op Pinterest en hij blijft goed. Zelfliefde is heel belangrijk in het leven. Iemand hebben die van je houdt is fijn, maar houd je eigenlijk ook echt van jezelf? Door in je twenties op jezelf te zijn, leer je ook van jezelf te houden. Je leert jezelf als prioriteit te zien en je zult merken dat je steeds beter alleen kunt zijn. Als je gelukkig kunt zijn met je eigen gezelschap, dan ben je een heel eind op weg.

Lees ook: Deze edelstenen passen bij jouw sterrenbeeld