Dit is waarom het niet erg is om een laatbloeier te zijn

De maatschappij door Jennifer

Herken je dat? Iedereen om je heen heeft een succesvolle carrière, krijgt een kind of gaat trouwen, terwijl jij nog elk weekend met cocktails in je handen staat te feesten in de kroeg. Tja, verschil moet er zijn, en misschien ben je wel een 'laatbloeier'. En blijkbaar is dat zo erg nog niet.

Lees ook: 25 dingen die alleen gebeuren na je 25ste

1. Je hecht meer waarde aan het bereiken van mijlpalen

Soms is het helemaal niet leuk om alles snel achter elkaar te beleven. Door het langzame tempo van de laatbloeier hecht zo iemand vaak meer waarde aan het bereiken van mijlpalen, zoals het kopen van een huis of simpelweg verliefd worden. Je hebt er jaren op gewacht of voor gespaard. Het bereiken van life goals komt dan net iets meer binnen.

2. Je voelt minder prestatiedruk in het leven

Als je je nog geen zorgen maakt om het halen van bepaalde levensdoelen, voel je ook minder prestatiedruk in het leven. Hoe heerlijk is dat? Een laatbloeier heeft geen haast in het leven. Het boeit je niet als vrienden dingen eerder bereiken. Trouwen kan immers ook op je 40ste, toch?

3. Je bent een goede support

Doordat je niet met je eigen successen bezig bent, focus je je als laatbloeier meer op het leven van een ander. Je ziet sneller wanneer iemand echt potentie heeft. Vervolgens support je de dromen van diegene dolgraag!

4. Je doet het beter in de liefde

Als laatbloeier heb je waarschijnlijk al veel dateverhalen gehoord van vrienden over goede, maar ook verschrikkelijke dates. Ondertussen ben je zelf nog steeds hartstikke single in je twenties. Nou, niet alleen kun je lachen om andermans verhalen. Je leert er ook van! Dankzij je meer ervaren vrienden maak jij vervolgens (hopelijk) niet dezelfde fouten, doordat jij nu langer nadenkt over beslissingen.

5. Je oordeelt niet snel op uiterlijk

Grote kans dat je als laatbloeier anderen niet snel oordeelt op uiterlijk. Je bent zelf ook niet de opvallendste. Hierdoor ben je op de een of andere manier sneller aangetrokken tot andere underdogs, die misschien niet altijd de meest populaire personen zijn. Van buiten dan, want stiekem zijn ze harstikke leuk – net als jij!

6. Je bent lekker down to earth

Wanneer je als laatbloeier heel lang hebt geknokt voor je doelen, blijft de journey je vaak beter bij. Hierdoor vergeet je minder snel, waar alles ooit begon. Daardoor kan het dat laatbloeiers vaker down to earth zijn. Waarom zou je boven andere uitstijgen, terwijl je zelf ook ooit klein begon? Je bent niet beter dan zij.

7. Je werkt hard om doelen te bereiken

Je weet als laatbloeier hoe het is om bijvoorbeeld minder succesvol te zijn. Hierdoor voelen laatbloeiers waarschijnlijk sneller de angst, dat alles opeens weg kan zijn. Daarom blijven ze continu hard werken aan nieuwe doelen.

8. Je kunt beter dealen met slechte momenten

Iedereen heeft weleens ups en downs en vaak zijn de downs lastig te behappen. Al kunnen laatbloeiers iets beter dealen met slechte momenten. Je weet natuurlijk goed, dat doelen bereiken soms flink wat tijd kost. Daardoor word je niet snel van je stuk gebracht, als iets niet gaat zoals je wilt. Het is wat het is.

Lees ook: 14 herkenbare uitspraken als je na je twintigste nog maagd bent