Top 10: schoenenrekken

Producten door Redactie Ze.nl

Onmisbaar in de hal van je woning, of bijvoorbeeld op zolder: een schoenenrek! Het aanbod aan schoenenrekken is enorm, waarbij modellen variëren in hun formaat, het materiaal waarvan ze gemaakt zijn en hun stijl. Kies je voor een landelijk houten schoenenrek, of ga je voor een industrieel model van staal? In dit artikel zetten we de top 10 schoenenrekken voor je op een rijtje. Kies je voor een open hoog schoenenrek, een laag schoenenrek met bankje of een gesloten schoenenkast?

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste schoenenrekken

Kies voor een van de schoenenrekken uit onderstaand overzicht, wanneer je snel op zoek bent naar een geschikt model.

 1. 1

  Gadgy schoenenrek met bankje 

  • Goede kwaliteit
  • Mooie vormgeving
  • Praktisch

  Prijs tonen

 2. 2

  Living Nine schoenenkast 

  • Stabiel
  • Makkelijk te monteren

  Prijs tonen

 3. 3

  Schoefresh XL schoenenrek 

  • Makkelijk te monteren
  • Veel ruimte

  Prijs tonen

 4. 4

  Acaza schoenenrek van metaal 

  • Praktisch

  Prijs tonen

 5. 5

  Hoppa! schoenenbank met drie niveaus 

  • Mooie vormgeving

  Prijs tonen

 6. 6

  Gorillz Paw Tre schoenenrek 

  • Slank

  Prijs tonen

 7. 7

  Hoppa! industriële schoenenkast 

  • Makkelijk in onderhoud
  • Mooi design

  Prijs tonen

 8. 8

  LifeGoods XXL schoenenrek 

  • Goede kwaliteit
  • Praktisch

  Prijs tonen

 9. 9

  Living Nine schoenenrek van kunststof 

  • Eenvoudig in gebruik

  Prijs tonen

 10. 10

  O’DADDY® hangend schoenenrek aan de deur 

  • Goede kwaliteit

  Prijs tonen

Koopgids: beste schoenenrek

Tijd om verder in te zoomen op de verschillende modellen schoenenrekken. Wat maakt het ene schoenenrek van hout een betere keuze dan het andere houten schoenenrek? Welke opties heb je wanneer je een schoenenrek met deur zoekt? Door de verschillen te benoemen helpen we je tot een weloverwogen keuze te komen.

1 Gadgy schoenenrek met bankje 

Prijs tonen

Dit Gadgy schoenenrek met bankje is een breed toepasbaar meubel voor bijvoorbeeld de hal van je woning. Je kunt de bovenste plank niet alleen als bankje gebruiken, maar bijvoorbeeld ook om er een aantal accessoires op te etaleren. Het model heeft een industriële uitstraling door het metalen frame waarvan het open schoenenrek gemaakt is. De twee lagen onder de houten plank bovenop bieden plek aan zo’n zes tot negen paar schoenen. Het monteren van dit Gadgy schoenenrek met bankje is heel eenvoudig.

De twee lagen onder de houten plank bovenop bieden plek aan zo’n zes tot negen paar schoenen.

Voordelen Gadgy schoenenrek met bankje 

 • Goede kwaliteit
 • Mooie vormgeving
 • Praktisch

2 Living Nine schoenenkast 

Prijs tonen

Voor een groot gezin zal het model schoenenkast van Gadgy al snel te klein zijn. Een goed alternatief is deze Living Nine gesloten schoenenkast. Het model biedt plek aan liefst twintig paar schoenen. Leuk aan deze schoenenkast is dat het model modulair wordt opgebouwd. In plaats van één hoge kast, zou je ook voor twee kleinere kasten naast elkaar kunnen kiezen. Kies de optie die het beste past bij de beschikbare ruimte in je hal, de slaapkamer of op zolder. Het model is gemaakt van kunststof. Dit geeft de Living Nine schoenenkast een minder luxe uitstraling dan de varianten van hout en metaal.

Het model is gemaakt van kunststof.

Voordelen Living Nine schoenenkast 

 • Stabiel
 • Makkelijk te monteren

3 Schoefresh XL schoenenrek 

Prijs tonen

Nog groter dan het dichte schoenenrek van Living Nine is dit model van Schoefresh. De XL schoenenkast biedt plek aan circa veertig paar schoenen. Het model is opgebouwd uit tien lagen, waarbij iedere schoenenplank ruimte biedt aan vier paar schoenen van volwassenen. Binnen tien minuten is het rek in elkaar te zetten. Het schoenenrek is vervaardigd uit een combinatie van een metalen frame en kunststof verdiepingen. Deze verdiepingen zijn eenvoudig schoon te maken. Bang voor vuile schoenen hoef je zodoende niet te zijn in de herfst en winter.

Ook heb je de mogelijkheid om een timer in te stellen, zodat het apparaat automatisch uitschakelt na het drogen van verschillende voedingsmiddelen.

Voordelen Schoefresh XL schoenenrek 

 • Makkelijk te monteren
 • Veel ruimte

4 Acaza schoenenrek van metaal 

Prijs tonen

Qua formaat vergelijkbaar met het schoenenrek met bankje van Gadgy, is dit model van Acaza. Het schoenenrek van metaal biedt drie lagen, waarop je zo’n vier paar schoenen kwijt kan. Je zet het rek voor schoenen eenvoudig in elkaar; het kost je niet meer dan een paar minuten. Het gebruik van metalen componenten geeft het Acaza schoenenrek een industriële, moderne uitstraling. Heb je veel schoenen op te bergen? Kies in dat geval voor twee schoenenrekjes van Acaza. Je kunt beide rekken op elkaar plaatsen.

Het gebruik van metalen componenten geeft het Acaza schoenenrek een industriële, moderne uitstraling.

Voordelen Acaza schoenenrek van metaal 

 • Praktisch

Nadelen Acaza schoenenrek van metaal 

 • Mindere kwaliteit

5 Hoppa! schoenenbank met drie niveaus 

Prijs tonen

Het design van de Hoppa! schoenenbank lijkt sterk op dat van het Gadgy schoenenrek met bankje. De verdiepingen van deze schoenenbank zijn van een iets grover metaal, dan die van het Gadgy schoenenrek. Welke van beide modellen past het beste in jouw interieur? Ook voor deze schoenenbank van Hoppa! geldt dat je het bankje zou kunnen gebruiken voor het etaleren van een aantal bloempotten of bijvoorbeeld een mooi beeldje. De verdiepingen onder de houten afdekking aan de bovenzijde bieden plek aan zo’n zeven paar schoenen

De verdiepingen onder de houten afdekking aan de bovenzijde bieden plek aan zo’n zeven paar schoenen.

Voordelen Hoppa! schoenenbank met drie niveaus 

 • Mooie vormgeving

6 Gorillz Paw Tre schoenenrek 

Prijs tonen

Kies voor dit stoere metalen Gorillz Paw Tre schoenenrek, wanneer je schoenen uit het zicht op wilt kunnen bergen. Het model is voorzien van drie planken, die eenvoudig open te klappen zijn. Iedere plank biedt plek aan twee paar schoenen, wat deze schoenenkast van metaal tot een kleiner model maakt dan diverse andere modellen uit dit overzicht. Doordat de planken volledig gesloten zijn, hoef je niet bang te zijn voor vuil dat uit de kast lekt. Tegelijkertijd maakt het metaal het schoonmaken van de kast heel eenvoudig.

Het model is voorzien van drie planken, die eenvoudig open te klappen zijn.

Voordelen Gorillz Paw Tre schoenenrek 

 • Slank

Nadelen Gorillz Paw Tre schoenenrek 

 • Grote schoenen passen niet (>45)

7 Hoppa! industriële schoenenkast 

Prijs tonen

Een passend alternatief voor het gesloten schoenenrek van Gorillz Paw Tre is deze Hoppa! industriële schoenenkast. Dit model heeft een metalen behuizing met donker houten deuren, wat het schoenenrek volledig afsluitbaar maakt. Vanaf de buitenzijde is niet te zien dat de kast gebruikt wordt voor het opbergen van schoenen; je kunt de kast vergelijken met een dressoir. De ruimte achter deze deuren biedt plek aan zo’n acht paar schoenen. Op de kast heb je ruimte voor een aantal accessoires.

De ruimte achter deze deuren biedt plek aan zo’n acht paar schoenen.

Voordelen Hoppa! industriële schoenenkast 

 • Makkelijk in onderhoud
 • Mooi design

8 LifeGoods XXL schoenenrek 

Prijs tonen

Heb je een groot gezin, waarbij ieder gezinslid meerdere paren schoenen heeft? Kies in dat geval voor dit XXL schoenenrek van LifeGoods. Het open schoenenrek biedt je plek voor zo’n vijfendertig tot veertig paar schoenen, welke je verdeelt over tien etages. Het model is eenvoudig in elkaar te zetten en gemaakt van kunststof. Dat geeft het schoenenrek een minder luxe uitstraling dan diverse andere schoenenrekken uit dit overzicht. Je kunt dit schoenenrek goed gebruiken in een walk-in closet of bijvoorbeeld op zolder.

Het open schoenenrek biedt je plek voor zo’n vijfendertig tot veertig paar schoenen, welke je verdeelt over tien etages.

Voordelen LifeGoods XXL schoenenrek 

 • Goede kwaliteit
 • Praktisch

9 Living Nine schoenenrek van kunststof 

Prijs tonen

Op zoek naar een voordelig schoenenrek? Overweeg in dat geval deze optie van Living Nine eens. Het model is gemaakt van kunststof en biedt plek aan zo’n vijftien paar schoenen. Je maakt het schoenenrek eenvoudig schoon en zet deze binnen een paar minuten in elkaar. Hoewel kunststof vaak een minder luxe uitstraling heeft dan bijvoorbeeld metaal en hout, past dit model Living Nine schoenenrek prima in de hal van een modern of industrieel ingerichte woning.

Je maakt het schoenenrek eenvoudig schoon en zet deze binnen een paar minuten in elkaar.

Voordelen Living Nine schoenenrek van kunststof 

 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen Living Nine schoenenrek van kunststof 

 • Minder goede kwaliteit

10 O’DADDY® hangend schoenenrek aan de deur 

Prijs tonen

Specifiek voor een slaap- of bijvoorbeeld zolderkamer is dit O’DADDY® hangend schoenenrek aan de deur een interessante optie. Het model biedt plek aan zo’n dertig paar schoenen. Houd er rekening mee dat dit schoenenrek niet geschikt is voor het opbergen van laarzen of bijvoorbeeld hoge hakken. Je kunt het schoenenrek over een opdek- en stompe deur heen hangen. Een alternatief is het monteren van het schoenenrek aan de deur zelf. Houd er rekening mee dat dit schade aan de deur veroorzaakt.

Houd er rekening mee dat dit schoenenrek niet geschikt is voor het opbergen van laarzen of bijvoorbeeld hoge hakken.

Voordelen O’DADDY® hangend schoenenrek aan de deur 

 • Goede kwaliteit

In welke ruimte een schoenenrek?

De meeste mensen gebruiken hun schoenenrek in de gang van hun woning, om hun schoenen direct bij de deur uit- en aan te kunnen trekken. Het helpt vuil op of schade aan de vloer in huis te voorkomen. Een andere plek waar schoenenrekken vaak gebruikt worden is de garage. In het bijzonder in woningen waar men vaak via de achterdeur naar binnen komt. Je kunt het schoenenrek in de garage daarbij gebruiken voor het opbergen van bijvoorbeeld laarzen of klompen.

Ook in de slaapkamer en op zolder wordt soms gebruik gemaakt van een schoenenrek of een schoenenkast. Hier is het gebruik van een schoenenkast voornamelijk interessant om schoenen die zelden gedragen worden op te bergen. Plaats er bijvoorbeeld je sandalen in, wanneer het buiten kouder wordt. Of berg er andersom je snowboots in op, wanneer de temperatuur stijgt.

Welke materialen schoenenrekken zijn er?

Schoenenrekken worden in de basis van drie materialen gemaakt, waarbij vaak gekozen wordt voor combinaties van die materialen. Kies je bijvoorbeeld voor een schoenenrek van hout, een schoenenrek van metaal of een model van kunststof? Een metalen of kunststof schoenenplank in zo’n rek of kast biedt het voordeel dat deze eenvoudig schoon te houden is en niet snel slijt; ook niet bij natte zolen in de herfst en winter.

De plek in huis waar je het schoenenrek gebruikt heeft vaak invloed op het meest geschikte materiaal. Een schoenenrek van hout en metaal heeft een luxe, vaak wat industriële uitstraling. Het maakt deze modellen zeer geschikt voor het gebruik in de hal. Plaats je een schoenenrek op zolder of in de garage? In dat geval kan een eenvoudig en vaak goedkoper model van kunststof een goede oplossing vormen.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Naast het materiaal van een schoenenrek zijn er verschillende andere productspecificaties op basis waarvan je een keuze kunt maken.

 • Capaciteit: kijk goed naar het aantal paar schoenen wat je op de planken van een schoenenrek kwijt kunt. Let hierbij ook op het verschil tussen schoenen met en zonder hak, een (enkel)laars en bijvoorbeeld lage sneakers. Niet alle schoenenrekken zijn geschikt voor (enkel)laarzen en modellen met een hoge hak.

 • Formaat: gerelateerd aan de capaciteit van een schoenenrek is het formaat hiervan. Je wilt voorkomen dat een schoenenrek of -kast te nadrukkelijk aanwezig is in het interieur van de hal of bijvoorbeeld je slaapkamer.

 • Open of dicht: kies je voor een open schoenenrek, of ga je voor een schoenenrek die dicht is? Een dicht schoenenrek met deur kan het voordeel bieden, dat je minder snel last hebt van nare geurtjes rond het schoenenrek. Daarbij heeft het pallet aan kleuren schoenen geen invloed op de uitstraling van je hal of slaapkamer.

Bankje: sommige schoenenrekken zijn voorzien van een bankje. Concreet betekent dit het gebruik van een houten plank boven op het schoenenrek. Zo’n plank biedt je extra comfort bij het aantrekken van je schoenen.

Prijzen van een schoenenrek (hoog – laag)

Voor een kwalitatief goed schoenenrek met een luxe uitstraling betaal je gemiddeld zo’n 40 tot 60 euro. Het gaat hierbij om modellen van metaal en hout. Denk aan het metalen schoenenrek met bankje bovenop.

De schoenenrekken van kunststof zijn goedkoper. Voor een gemiddeld formaat kunststof schoenenrek betaal je tussen de 25 en 35 euro. Houd rekening met het gegeven dat ze minder geschikt zijn voor het gebruik in de hal dan bijvoorbeeld een houten schoenenrek.

Conclusie: zo kies je het beste schoenenrek

Een schoenenrek is een onmisbaar meubel in iedere woning. Je wilt voorkomen dat de diversiteit aan schoenen van gezinsleden je hal of bijvoorbeeld zolder een rommelige uitstraling geeft. Bij de aankoop van een schoenenrek zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Kijk naar de capaciteit van het schoenenrek, naar het materiaal waarvan het schoenen rek gemaakt is en het formaat hiervan. Een te groot schoenenrek doet vaak af aan de fraaie uitstraling van een hal of bijvoorbeeld slaapkamer. Tot slot is ook het verschil tussen een open en gesloten schoenenrek het bekijken waard.

 • Meest duurzaam

  Schoefresh XL schoenenrek 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Gadgy schoenenrek met bankje 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Acaza schoenenrek van metaal 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over schoenenrekken

Hoeveel schoenen kun je kwijt op een schoenenrek?

Een gemiddeld schoenenrek biedt plek aan zo’n acht tot vijftien paar schoenen. Voor grote gezinnen zijn er schoenenrekken met een capaciteit tot wel veertig schoenen, vaak verdeeld over meerdere verdiepingen.

Hoe maak je een schoenenrek schoon?

Je kunt een schoenenrek eens per paar weken afnemen met een vochtige doek, afhankelijk van het weer buiten. De meeste schoenenplanken zijn gemaakt van metaal en kunststof; ze lijden hierdoor niet onder een vochtige zool.

Wat voor soorten schoenenrekken zijn er?

Schoenenrekken worden in verschillende modellen aangeboden. Kies voor een open laag schoenenrek, een open hoog schoenenrek, een gesloten schoenenkast en bijvoorbeeld een schoenenrek om op te hangen aan de deur.

Waarom een schoenenrek met bankje kopen?

Door voor een schoenenrek met bankje te kiezen vergroot je het comfort bij het aan- en uittrekken van je schoenen. Daarbij kun je zo’n bankje gebruiken om bijvoorbeeld wat accessoires op te plaatsen. Zo valt het schoenenrek minder op in het interieur van je hal of slaapkamer.