Top 10: voedseldrogers

Producten door Redactie Ze.nl

Voorkom het onnodig moeten weggooien van verschillende soorten groenten, fruit en bijvoorbeeld vis door dit te drogen. Een voedseldroger helpt je hierbij! Met een voedseldroger zijn ingrediënten niet alleen langer houdbaar; ook blijven de vitaminen in je groenten en fruit beter behouden. Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte droogoven, kom je tal van verschillende apparaten tegen. Wat is hierbij de beste keuze? In dit artikel helpen we je op weg met een top 10 beste voedseldrogers.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste voedseldrogers

Wil je snel een kwalitatief goede voedseldroger bestellen? Kies voor een van de modellen uit onderstaande top 10 beste voedseldrogers.

 1. 1

  Vita5 Nobel Pro 6 voedseldroger 

  • Capaciteit
  • Geluidsarm
  • 10 lades groot

  Prijs tonen

 2. 2

  Esperanza voedseldroger 

  • Eenvoudig in gebruik
  • Goede prijs/kwaliteit

  Prijs tonen

 3. 3

  KitchenBrothers elektrische voedseldroger 

  • Makkelijk in onderhoud
  • Gebruiksvriendelijk

  Prijs tonen

 4. 4

  TurboTronic FD14 droogoven 

  • Duurzaam

  Prijs tonen

 5. 5

  Clatronic DR 2751 voedseldroger 

  • Voordelige koop

  Prijs tonen

 6. 6

  Aigostar Crispy 30INI droogautomaat 

  • Mooi design

  Prijs tonen

 7. 7

  KitchenBrothers 6-laagse voedseldroger 

  • Makkelijk in onderhoud
  • Gebruiksvriendelijk

  Prijs tonen

 8. 8

  Ziva Instant Pot RVS droogrek 

  • Makkelijk in onderhoud
  • Goede prijs/kwaliteit

  Prijs tonen

 9. 9

  Wartmann voedseldroger 

  • Eenvoudig in gebruik

  Prijs tonen

 10. 10

  Princess 112380 voedseldroger 

  • Voordelig

  Prijs tonen

Koopgids: beste droogovens

Wat maakt de ene droogoven een betere keuze dan de andere? Welke verschillen vallen op te merken tussen de verschillende voedseldrogers uit bovenstaande top 10? Tijd om verder in te zoomen op deze modellen.

1 Vita5 Nobel Pro 6 voedseldroger 

Prijs tonen

De Vita5 Nobel Pro 6 voedseldroger biedt je de mogelijkheid om fruit, groenten, vis, vlees, kruiden en zelfs bloemen te drogen. Een krachtige motor in de voedseldroger maakt dat etenswaren heel gelijkmatig gedroogd worden. Dat is belangrijk, om de smaak van en vitaminen in het eten te kunnen behouden. Het model beschikt over zes droogrekken en is gemaakt van roestvrijstaal. De verschillende losse elementen van de droogoven kunnen in de vaatwasser worden gereinigd na het gebruik hiervan. Stel de timer in, om de voedseldroger automatisch uit te laten schakelen na het drogen van de verschillende ingrediënten.

Het model beschikt over zes droogrekken en is gemaakt van roestvrijstaal.

Voordelen Vita5 Nobel Pro 6 voedseldroger 

 • Capaciteit
 • Geluidsarm
 • 10 lades groot

2 Esperanza voedseldroger 

Prijs tonen

Alternatief voor de droogoven van Vita5 is deze voedseldroger van Esperanza. Het model is klein van stuk en aanmerkelijk minder krachtig dan de droogoven van Vita5. Je kunt hier kleine stukken fruit en bijvoorbeeld groente mee laten drogen, zonder in te leveren op de smaak van dergelijke voedingsmiddelen. Voor het drogen van groenten, fruit, vis en vlees maak je gebruik van de vijf transparante lades in dit apparaat. Een ingebouwde ventilator zorgt bij deze droogoven voor een gelijkmatig droogproces.

Een ingebouwde ventilator zorgt bij deze droogoven voor een gelijkmatig droogproces.

Voordelen Esperanza voedseldroger 

 • Eenvoudig in gebruik
 • Goede prijs/kwaliteit

3 KitchenBrothers elektrische voedseldroger 

Prijs tonen

Net als het model van Esperanza, biedt ook de elektrische voedseldroger van KitchenBrothers vijf verschillende lades waarop je fruit, groenten, noten en bijvoorbeeld vis kunt laten drogen. Dit doe je op liefst negen verschillende hitte niveaus, variërend van 35 tot en met 75 graden Celsius. Deze marge in temperatuurinstelling komt overeen met die van de Vita5 Nobel Pro 6 droogoven. Prettig aan het model van KitchenBrothers is de lage geluidsproductie: maximaal 50 dB. Ook heb je de mogelijkheid om een timer in te stellen, zodat het apparaat automatisch uitschakelt na het drogen van verschillende voedingsmiddelen.

Ook heb je de mogelijkheid om een timer in te stellen, zodat het apparaat automatisch uitschakelt na het drogen van verschillende voedingsmiddelen.

Voordelen KitchenBrothers elektrische voedseldroger 

 • Makkelijk in onderhoud
 • Gebruiksvriendelijk

4 TurboTronic FD14 droogoven 

Prijs tonen

Een vierde optie is de FD14 droogoven van TurboTronic. Je hebt bij dit model keuze uit een temperatuur variërend van 50 tot en met 80 graden Celsius. Deze temperatuur stel je eenvoudig in met een draaiknop. Op dit punt wijkt het model af van onder meer de KitchenBrothers en Vita5 droogovens. De meegeleverde gaas- en draadroosters kun je bij de TurboTronic FD14 droogoven op vijf verschillende niveaus in het apparaat leggen. Ook dit model beschikt over een timer om de droogoven automatisch uit te schakelen na een vooraf ingesteld aantal uur.

Je hebt bij dit model keuze uit een temperatuur variërend van 50 tot en met 80 graden Celsius.

Voordelen TurboTronic FD14 droogoven 

 • Duurzaam

Nadelen TurboTronic FD14 droogoven 

 • Temperatuur niet accuraat

5 Clatronic DR 2751 voedseldroger 

Prijs tonen

De Clatronic DR 2751 is een compacte droogautomaat, die je de mogelijkheid biedt om groenten, fruit en bijvoorbeeld noten op vijf verschillende lades te laten drogen. Het model is uitgevoerd met een hoogwaardige convectiefunctie, om voor een optimale droging van voedingsmiddelen te zorgen. Dit draagt bij aan het behoud van de vitaminen en smaak van de verschillende ingrediënten. Het model is voorzien van een bodem met antislip. Het voorkomt het verschuiven van de voedseldroger over het aanrecht.

Het model is voorzien van een bodem met antislip.

Voordelen Clatronic DR 2751 voedseldroger 

 • Voordelige koop

6 Aigostar Crispy 30INI droogautomaat 

Prijs tonen

Met de Aigostar Crispy 30INI droogautomaat maak je in een mum van tijd smaakvolle, gezonde snacks. Het model werkt op basis van de circulatie van hete lucht door het apparaat, wat voor een gelijkmatige droging zorgt. Er zijn vijf verschillende lagen waarop je groenten, fruit, vis, vlees en bijvoorbeeld noten kwijt kunt. Net als veel andere droogautomaten, kan ook op deze voedseldroger een timer worden ingesteld. Zo heb je geen omkijken meer naar de voedseldroger na het instellen hiervan. De temperatuur van dit model varieert van 30 tot en met 70 graden Celsius.

De temperatuur van dit model varieert van 30 tot en met 70 graden Celsius.

Voordelen Aigostar Crispy 30INI droogautomaat 

 • Mooi design

Nadelen Aigostar Crispy 30INI droogautomaat 

 • Niet geschikt voor de vaatwasser

7 KitchenBrothers 6-laagse voedseldroger 

Prijs tonen

Eerder in deze top 10 met beste voedseldrogers werd al een model van KitchenBrothers opgenomen. Dit model is iets groter: zes in plaats van vijf lagen, waarop je de verschillende voedingsmiddelen kunt laten drogen. De temperatuur van deze droogautomaat kan worden ingesteld tussen de 35 en 75 graden Celsius. Prettig is het touchscreen en led display van de droogoven, waarmee het instellen van het apparaat heel eenvoudig wordt. Stel bijvoorbeeld een timer in, om geen omkijken meer te hebben naar de droogoven. Ook is de geluidsproductie van de KitchenBrothers voedseldroger beperkt met slechts 50 dB.

Prettig is het touchscreen en led display van de droogoven, waarmee het instellen van het apparaat heel eenvoudig wordt.

Voordelen KitchenBrothers 6-laagse voedseldroger 

 • Makkelijk in onderhoud
 • Gebruiksvriendelijk

8 Ziva Instant Pot RVS droogrek 

Prijs tonen

Naast de verschillende elektrische voedseldrogers, kan ook dit Ziva Instant Pot RVS droogrek een optie zijn. In dit geval laat je de ingrediënten drogen aan de lucht. Het model beschikt over vijf verschillende lagen, die je eenvoudig wegneemt om meer ruimte te creëren voor grotere stukken fruit of groente. Het RVS van dit droogrek is van hoge kwaliteit, waardoor het product lange tijd mee zal gaan. Naast de mogelijkheid om voedingsmiddelen aan de lucht te laten drogen, kun je er ook voor kiezen om het rek te combineren met een Air Fryer van Instant Pot.

Naast de mogelijkheid om voedingsmiddelen aan de lucht te laten drogen, kun je er ook voor kiezen om het rek te combineren met een Air Fryer van Instant Pot.

Voordelen Ziva Instant Pot RVS droogrek 

 • Makkelijk in onderhoud
 • Goede prijs/kwaliteit

9 Wartmann voedseldroger 

Prijs tonen

De Wartmann voedseldroger is wellicht niet het meest stijlvolle product uit deze top 10 beste droogoven. Het model is echter wel bijzonder krachtig en biedt tal van mogelijkheden. Zo is het model voorzien van maar liefst zes lagen, waarop je voedingsmiddelen kunt drogen. Evenals dat je de temperatuur in kunt stellen tussen de 25 en 90 graden Celsius. Daar waar de temperatuur van verschillende andere modellen tussen de 35 en 75 graden Celsius ligt. Een dubbelwandige RVS buitenkant voorkomt een groot warmteverlies; het komt de efficiëntie van de voedseldroger ten goede.

Een dubbelwandige RVS buitenkant voorkomt een groot warmteverlies; het komt de efficiëntie van de voedseldroger ten goede.

Voordelen Wartmann voedseldroger 

 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen Wartmann voedseldroger 

 • Scherpe randen 

10 Princess 112380 voedseldroger 

Prijs tonen

Met de Princess 112380 voedseldoger kies je voor een compacte droogautomaat, die over zes lagen beschikt. De fruitdroger heeft een regelbare temperatuur (tussen de 40 en 70 graden Celsius), welke je eenvoudig instelt met een knop aan de voorzijde. Het compacte design van deze voedseldroger maakt het model van Princess tot een hele energiezuinige optie. Om het verschuiven van de droogautomaat over het aanrechtblad tegen te gaan, is de Princess 112380 droogautomaat voorzien van antislip componenten aan de onderzijde.

Het compacte design van deze voedseldroger maakt het model van Princess tot een hele energiezuinige optie.

Voordelen Princess 112380 voedseldroger 

 • Voordelig

Wat kan je drogen in een voedseldroger?

Met een voedseldroger bereid je smaakvolle en gezonde snacks, zonder dat het je veel moeite kost. Laat bijvoorbeeld verschillende soorten fruit drogen op de lades van een droogautomaat. Naast fruit kun je ook diverse groenten en bijvoorbeeld vlees en vis drogen met een voedseldroger. Ook het drogen van noten is mogelijk met verschillende modellen droogovens.

Waar gebruik je een voedseldroger voor?

Het voornaamste voordeel van het gebruik van een voedseldroger is de mogelijkheid om de smaak van en vitaminen in verschillende soorten groente, fruit, vlees en vis te behouden. Zo kun je deze ingrediënten op een later moment gebruiken bij de bereiding van een diner, of als smaakvol tussendoortje. Door deze voedingsmiddelen te drogen, verleng je de houdbaarheid hiervan. Zo hoef je minder eten weg te gooien, wanneer je een keer wat groente of fruit overhoudt.

Materiaal van een droogoven

Veel voedseldrogers zijn gemaakt van RVS met een glazen deur aan de voorzijde. Dat laatste maakt het volgen van het droogproces van de verschillende voedingsmiddelen eenvoudig. Door voor een model met een dubbelwandige RVS buitenzijde te kiezen, voorkom je dat er veel warmte verloren gaat. Het maakt een dergelijke droogoven tot een energiezuinige optie.

Naast de verschillende modellen van RVS, worden droogovens van kunststof gemaakt. Deze producten zijn vaak wat compacter en goedkoper. Andersom ligt het vermogen hiervan ook lager.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Naast het materiaal van een droogoven zijn er verschillende andere productspecificaties om rekening mee te houden bij de aankoop van een voedseldroger.

 • Temperatuurinstellingen: het bereik van de temperatuur van een droogoven kan sterk verschillen van model tot model. Des te groter het bereik, des te meer controle heb je over het droogproces. Het is afhankelijk van de etenswaren die je wilt drogen, welke temperatuur wenselijk is.

 • Capaciteit: veel voedseldrogers beschikken over meerdere lagen, waarop je de groenten, het fruit en bijvoorbeeld je vlees en vis kunt laten drogen. Bepaal vooraf welke capaciteit gewenst is, afhankelijk van de hoeveelheid etenswaren die je op hetzelfde moment wilt kunnen drogen.

 • Ventilator: kies voor een droogautomaat die een gelijkmatige verdeling van de warmte garandeert. De mate waarin dit het geval is, hangt onder meer af van de plek van de ventilator.

 • Timer: bij het gebruik van een droogoven wil je vooraf niet alleen de temperatuur, maar ook een timer in kunnen stellen. Zo heb je geen omkijken meer naar de voedsel droogmachine. Veel droogovens beschikken over de functie om vooraf een timer in te stellen.

 • Antislip: vaak is de onderzijde van een droogmachine voor voedsel voorzien van antislip componenten. Denk aan antislip nopjes. Het helpt te voorkomen dat de droogoven over het aanrechtblad kan schuiven.

Prijzen van voedseldrogers (hoog – laag)

Voor een kwalitatief goede voedseldroger betaal je zo’n 150 tot 200 euro. Er zijn echter ook goedkopere modellen verkrijgbaar, waarbij de prijs varieert van 35 euro voor een simpel droogrek, tot zo’n 75 euro voor een kunststof droogoven.

Conclusie: zo kies je de beste voedseldroger

Het gebruik van een voedseldroger helpt je minder voedsel te verspillen en laat je in korte tijd gezonde, smaakvolle snacks bereiden. De vitamines in je groente, fruit, vlees en vis blijven hierbij grotendeels behouden. Bij de aankoop van een droogoven zijn er verschillende factoren om op te letten. Denk aan de capaciteit van de voedseldroger, het bereik van de temperatuur van de fruit droogmachine en het materiaal waarvan het apparaat gemaakt is. Het is afhankelijk van het type etenswaren dat je met de droogmachine wilt kunnen drogen en de hoeveelheid daarvan, welk model het meest geschikt voor je is.

 • Meest duurzaam

  Princess 112380 voedseldroger 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Vita5 Nobel Pro 6 voedseldroger 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Esperanza voedseldroger 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over voedseldrogers

Waarom een voedseldroger kopen?

Het kopen van een voedseldroger biedt je de mogelijkheid om verschillende soorten fruit, groenten, vlees en vis te drogen om de houdbaarheid hiervan te verlengen. Daarbij gaan vitamines in deze voedingsmiddelen nauwelijks verloren bij het drogen hiervan.

Hoe een droogmachine voor voedsel schoonmaken?

Na het gebruik van een voedsel droogmachine kun je de RVS rekjes of plastic lades hiervan vaak in de vaatwasser schoonmaken. Neem de binnenzijde van de droogoven af met een vochtige doek.

Voedseldroger gebruiken, hoe werkt het?

In een voedseldroger zorgt een ventilator voor een gelijkmatig droogproces, waarbij je vooraf een timer en temperatuur instelt. De gewenste temperatuur is afhankelijk van het voedingsmiddel wat je met het apparaat droogt.

Wat kost een voedseldroger?

Een kwalitatief goede RVS voedseldroger met vijf of zes lades kost tussen de 125 en 175 euro. Voor een kunststof alternatief, vaak kleiner van stuk, betaal je tussen de 35 en 75 euro. Het vermogen van die laatste modellen ligt lager.