Top 10: verzwaringsdekens

Producten door Redactie Ze.nl

Een goede nachtrust helpt je overdag te presteren; op je studie, op kantoor of binnen het gezinsleven. Lang niet altijd is een goede nachtrust een vanzelfsprekendheid. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen die je nachtrust ten goede komen. Een verzwaringsdeken is hier een voorbeeld van. Verzwaringsdekens worden aangeraden aan mensen die last hebben van slapeloosheid, van ADHD of bijvoorbeeld van stress. Ook bij een depressie, angststoornissen en vermoeide benen kan een verzwaringsdeken helpen. In dit artikel lees je meer over de beste zwaartedekens van dit moment.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste verzwaringsdekens

Ben je snel op zoek naar een kwalitatief goed zwaartedeken? Kijk eens naar onderstaande top 10 met de beste verzwaringsdekens van dit moment.

 1. 1

  Calmzy bamboe verzwaringsdeken (7 KG – 150x200 cm) 

  • Gebruiksvriendelijk
  • Goede prijs/kwaliteit
  • Goed afgewerkt

  Prijs tonen

 2. 2

  CozySense® verzwaringsdeken (7 KG – 150x200 cm) 

  • Goede drukverdeling
  • Comfortabel

  Prijs tonen

 3. 3

  Litollo verzwaringsdeken (7 KG – 150x200 cm) 

  • Goede kwaliteit
  • Mooie vormgeving

  Prijs tonen

 4. 4

  SØVNBORG® verzwaringsdeken (7 KG – 150x200 cm) 

  • Goede kwaliteit
  • Comfortabel

  Prijs tonen

 5. 5

  Slaapcity® verzwaringsdeken (7 KG – 140x200 cm) 

  • Goede kwaliteit

  Prijs tonen

 6. 6

  Vivid Green verzwaringsdeken (13 KG – 200x200 cm) 

  • Goede kwaliteit

  Prijs tonen

 7. 7

  Kustaa bamboe verzwaringsdeken (7 KG – 152x203 cm) 

  • Superzacht

  Prijs tonen

 8. 8

  Kustaa verzwaringsdeken (6,8 KG – 152x203 cm) 

  • Goed formaat
  • Zacht

  Prijs tonen

 9. 9

  Ella® verzwaringsdeken voor kinderen (2,4 KG – 90x120 cm) 

  • Wasbaar

  Prijs tonen

 10. 10

  Nevali® verzwaringsdeken (9 KG – 140x200 cm) 

  • Drukverdeling

  Prijs tonen

Koopgids: beste verzwaringsdekens

Tijd om de verschillende zwaartedekens uit bovenstaande top 10 met beste verzwaringsdekens nader te bekijken. Wat maakt het ene model een betere keuze dan het andere? Waar zitten de verschillen tussen de diverse verzwaringsdekens?

1 Calmzy bamboe verzwaringsdeken (7 KG – 150x200 cm) 

Prijs tonen

Dit Calmzy bamboe verzwaringsdeken is met een afmeting van 150 bij 200 centimeter bedoeld voor één persoon. Je kunt het zwaartedeken combineren met je bestaande dekbedovertrek. Zo houd je het verzwaringsdeken lang fris! Het model heeft een gewicht van 7 kilogram en is daarmee bedoeld voor personen met een lichaamsgewicht tussen de 61 en 70 kilogram. Bamboe is een zeer duurzaam materiaal en komt het comfort tijdens de nacht ten goede. Je kunt het verzwaringsdeken zowel in de zomer, als in de winter gebruiken door het ademende vermogen van het materiaal.

Je kunt het zwaartedeken combineren met je bestaande dekbedovertrek

Voordelen Calmzy bamboe verzwaringsdeken (7 KG – 150x200 cm) 

 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede prijs/kwaliteit
 • Goed afgewerkt

2 CozySense® verzwaringsdeken (7 KG – 150x200 cm) 

Prijs tonen

Het CozySense® verzwaarde deken van 7 kilogram helpt je gevoelens van stress en angst tegen te gaan gedurende de nacht. Je valt hierdoor makkelijker in slaap, wat ertoe leidt dat je een volgende dag energiek begint. Het model is gemaakt van een uniek dubbelzijdig materiaal: verwarmende microvezels voor de koude nachten in de winter en verkoelend bamboe voor de lente en zomer. Zo kun je het model het hele jaar door gebruiken! Het grote aantal vakjes waarover dit verzwaarde deken beschikt draagt bij aan een optimale verdeling van de druk.

Het grote aantal vakjes waarover dit verzwaarde deken beschikt draagt bij aan een optimale verdeling van de druk.

Voordelen CozySense® verzwaringsdeken (7 KG – 150x200 cm) 

 • Goede drukverdeling
 • Comfortabel

3 Litollo verzwaringsdeken (7 KG – 150x200 cm) 

Prijs tonen

Net als het model kan Calmzy, is ook dit verzwaringsdeken van Litollo bedoeld voor één persoon. Het model heeft een gewicht van 7 kilogram en een afmeting van 150 bij 200 centimeter. Je kunt het zwaartedeken het hele jaar door gebruiken, maar het model wordt voornamelijk aangeraden voor de lente en zomer. Dat heeft te maken met de gebruikte materialen: polyester- en katoenvezels. Ze bieden je veel comfort en helpen transpiratie direct af te voeren.

Het model heeft een gewicht van 7 kilogram en een afmeting van 150 bij 200 centimeter.

Voordelen Litollo verzwaringsdeken (7 KG – 150x200 cm) 

 • Goede kwaliteit
 • Mooie vormgeving

4 SØVNBORG® verzwaringsdeken (7 KG – 150x200 cm) 

Prijs tonen

Geheel in lijn met de voorgaande modellen, heeft ook het verzwaringsdeken van SØVNBORG® een afmeting van 150 bij 200 centimeter. Een geschikt model voor één persoon met een gewicht tussen de 60 en 70 kilogram. Ben je zwaarder, kies dan voor een verzwaringsdeken dat meer weegt dan 7 kilogram. Combineer het verzwaringsdeken met een zachte hoes, welke je aan de hand van een aantal lussen rondom het verzwaringsdeken bevestigt. Het stimuleert de nachtrust. Dit verzwaringsdeken zelf is gemaakt van natuurlijk bamboe. Het vergroot het comfort wat je ’s nachts ervaart.

Dit verzwaringsdeken zelf is gemaakt van natuurlijk bamboe. Het vergroot het comfort wat je ’s nachts ervaart.

Voordelen SØVNBORG® verzwaringsdeken (7 KG – 150x200 cm) 

 • Goede kwaliteit
 • Comfortabel

5 Slaapcity® verzwaringsdeken (7 KG – 140x200 cm) 

Prijs tonen

Dit zwaartedeken van Slaapcity® is iets minder breed dan de voorgaande modellen, met een afmeting van 140 bij 200 centimeter. Ideaal voor de kleinere bedden. Het model heeft een gewicht van 7 kilogram en is gemaakt van polyester, gecombineerd met een ademend materiaal. Op deze manier kun je het verzwaringsdeken het hele jaar door gebruiken. Je hebt voor dit verzwaringsdeken geen los dekbedovertrek nodig. De opbouw met zeven verschillende lagen komt het comfort van dit zwaartedeken ten goede en zorgt dat de temperatuurbeheersing optimaal is.

De opbouw met zeven verschillende lagen komt het comfort van dit zwaartedeken ten goede en zorgt dat de temperatuurbeheersing optimaal is.

Voordelen Slaapcity® verzwaringsdeken (7 KG – 140x200 cm) 

 • Goede kwaliteit

Nadelen Slaapcity® verzwaringsdeken (7 KG – 140x200 cm) 

 • Niet geschikt voor zwaardere personen

6 Vivid Green verzwaringsdeken (13 KG – 200x200 cm) 

Prijs tonen

Dit Vivid Green verzwaringsdeken heeft een gewicht van 13 kilogram, waarmee dit model geschikt is voor personen met een lichaamsgewicht tussen de 70 en 110 kilogram. Het gebruik van polyester- en katoenvezels biedt je een groot comfort ’s nachts, wat je nachtrust ten goede komt. Doordat deze materialen luchtig en ademend zijn, kun je het Vivid Green zwaartedeken ook in de zomer gebruiken. Je hoeft niet bang te zijn, dat het te warm wordt! De hypoallergene werking van de materialen voorkomt daarbij allergische reacties. Veel mensen zijn allergisch voor bijvoorbeeld de huisstofmijt. Het beïnvloedt je nachtrust negatief. Aangeraden wordt om het zwaartedeken te combineren met een los dekbedovertrek.

De hypoallergene werking van de materialen voorkomt daarbij allergische reacties.

Voordelen Vivid Green verzwaringsdeken (13 KG – 200x200 cm) 

 • Goede kwaliteit

7 Kustaa bamboe verzwaringsdeken (7 KG – 152x203 cm) 

Prijs tonen

Met het Kustaa verzwaringsdeken van bamboe ga je stress tegen. Het model heeft een afmeting van 150 bij 200 centimeter en is 7 kilogram zwaar. Je kunt dit model gebruiken bij een lichaamsgewicht van zo’n 60 tot 75 kilogram. Het materiaal van dit verzwaringsdeken heeft een sterk ademende werking, wat het deken geschikt maakt voor de lente en zomer. Je hebt geen last van een overmatige transpiratie. De compacte verpakking die met het zwaartedeken meegeleverd wordt, maakt het eenvoudig om deze aan het eind van de zomer op te bergen.

Het materiaal van dit verzwaringsdeken heeft een sterk ademende werking, wat het deken geschikt maakt voor de lente en zomer.

Voordelen Kustaa bamboe verzwaringsdeken (7 KG – 152x203 cm) 

 • Superzacht

8 Kustaa verzwaringsdeken (6,8 KG – 152x203 cm) 

Prijs tonen

Eerder in dit overzicht trof je al het zwaartedeken van katoen van Kustaa. Dit verzwaarde deken van dezelfde producent is gemaakt van katoen en iets lichter: 6,8 kilogram bij een afmeting van 152 bij 203 centimeter. Katoen voelt zacht aan, wat het comfort bij het gebruik van dit verzwaarde deken ten goede komt. Daarbij is het een koel en luchtig textiel, wat het verzwaringsdeken ook geschikt maakt voor de zomermaanden. Om het zwaartedeken lang fris te houden wordt het aangeraden om deze te combineren met een los dekbedovertrek.

Om het zwaartedeken lang fris te houden wordt het aangeraden om deze te combineren met een los dekbedovertrek.

Voordelen Kustaa verzwaringsdeken (6,8 KG – 152x203 cm) 

 • Goed formaat
 • Zacht

9 Ella® verzwaringsdeken voor kinderen (2,4 KG – 90x120 cm) 

Prijs tonen

Naast de verschillende zwaartedekens voor volwassenen, is dit model verzwaringsdeken van Ella® specifiek bedoeld voor kinderen. Het model heeft een afmeting van 90 bij 120 centimeter, wat het verzwaarde deken geschikt maakt voor een kinderbed. Met een gewicht van 2,4 kilogram kan het dekbed gebruikt worden door kinderen met een gewicht rond de 15 tot 25 kilogram. Het model is gemaakt van katoen, wat het comfort ten goede komt. Daarbij helpen de hypoallergene micro-glasparels te voorkomen dat je kind ’s nachts last krijgt van allergieën. Een belangrijk voordeel van dit verzwaringsdeken voor kinderen is daarbij dat dit deken wasbaar is in de wasmachine.

Een belangrijk voordeel van dit verzwaringsdeken voor kinderen is daarbij dat dit deken wasbaar is in de wasmachine.

Voordelen Ella® verzwaringsdeken voor kinderen (2,4 KG – 90x120 cm) 

 • Wasbaar

Nadelen Ella® verzwaringsdeken voor kinderen (2,4 KG – 90x120 cm) 

 • Hoes gaat moeilijk open

10 Nevali® verzwaringsdeken (9 KG – 140x200 cm) 

Prijs tonen

Het Nevali® verzwaringsdeken heeft een afmeting van 140 bij 200 centimeter en is hiermee bedoeld voor één persoon. Dit deken heeft een gewicht van 9 kilogram, wat het model geschikt maakt voor mensen met een lichaamsgewicht tussen de 80 en 100 kilogram. Het deken is gemaakt van biologisch katoen, wat het deken onder meer geschikt maakt voor de lente en zomer. Katoen heeft een sterk ademende en vochtregulerende werking. Last van overmatig transpireren heb je hierdoor niet. Het grote aantal vakjes draagt bij aan een optimale verdeling van de vulling en daarmee aan het bieden van een groot comfort in de nacht.

Het grote aantal vakjes draagt bij aan een optimale verdeling van de vulling en daarmee aan het bieden van een groot comfort in de nacht.

Voordelen Nevali® verzwaringsdeken (9 KG – 140x200 cm) 

 • Drukverdeling

Wat is een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken, ook wel een verzwaard deken genoemd, is zo ontworpen dat het je zenuwstelsel laat ontspannen. Iemand die veel stress of zelfs angst ervaart in de avonduren, heeft baat bij het gebruik van zo’n deken. Het deken geeft je een geborgen, warm gevoel. Iets wat bijdraagt aan je ontspanning en het piekeren in de avond laat stoppen. Een verzwaringsdeken zorgt voor het op een natuurlijke wijze aanmaken van de stoffen melatonine en serotonine. Het zijn twee soorten hormonen die een positief effect hebben op je gevoel van ontspanning.

Welke afmetingen zwaartedekens zijn er?

Zwaartedekens zijn over het algemeen bedoeld voor één persoon, daar het deken over je heen moet kunnen vallen. Daarnaast hangt het gewicht van een zwaartedeken sterk samen met het lichaamsgewicht van diens gebruiker. De meeste verzwaringsdekens hebben een afmeting van 150 bij 200 centimeter, of van 140 bij 200 centimeter. Houd bij de aankoop van een verzwaringsdeken rekening met het dekbedovertrek wat je momenteel gebruikt. Soms is het mogelijk een bestaand dekbedovertrek te combineren met het zwaartedeken; het helpt je het zwaartedeken langer fris te houden.

Materiaal van een verzwaringsdeken

De verzwaringsdekens worden van verschillende materialen gemaakt. Onderscheid maakt men hierbij tussen een zwaartedeken van bamboe en dekens van polyester- en (biologische) katoenvezels. Het is belangrijk dat het materiaal een ademende en vochtregulerende werking heeft, zeker tijdens de warme nachten in het voorjaar en de zomer. Zowel bamboe, als katoen heeft deze eigenschappen.

Welke gewichten zwaartedekens zijn er?

Een verzwaard deken kent verschillende gewichten, uiteenlopen van een paar kilogram voor kinderen tot modellen van dertien kilogram voor volwassenen met een groter lichaamsgewicht. De meeste dekens hebben een gewicht van zeven of dertien kilogram. Vaak wordt uitgegaan van de richtlijn dat het zwaartedeken een gewicht gelijk aan circa tien procent van het lichaamsgewicht van een gebruiker moet hebben.

 • 6 KG: geschikt voor personen van 50 tot 60 KG
 • 7 KG: geschikt voor personen van 61 tot 70 KG
 • 8 KG: geschikt voor personen van 71 tot 80 KG
 • 9 KG: geschikt voor personen van 81 tot 90 KG
 • 10 KG: geschikt voor personen van 91 tot 100 KG
 • 13 KG: geschikt voor personen vanaf 100 KG

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Bij de aankoop van verzwaringsdekens is het voornamelijk van belang te letten op het materiaal en gewicht van het deken. Er zijn enkele andere factoren waarmee je rekening kunt houden.

 • Hypoallergene werking: sommige verzwaringsdekens hebben een hypoallergene werking, waardoor je ’s nachts geen of veel minder last zal hebben van allergieën. Onder meer een allergie voor de huisstofmijt komt veel voor. Met een hypoallergeen verzwaringsdeken heb je hier geen last meer van.

 • Vakjes met vulling: bij verzwaringsdekens wil je dat het gewicht van de vulling optimaal verdeeld is over het deken. Kies daarom voor een verzwaringsdeken met zoveel mogelijk losse vakjes. Het voorkomt dat de vulling naar de zijkanten van het verzwaringsdeken schuift.

 • All Season: sommige zwaartedekens zijn bedoeld voor het gebruik in alle seizoenen, terwijl andere modellen juist specifiek geschikt zijn voor de lente en zomer. Let hier goed op, bij het vergelijken van de verschillende opties.

Prijzen van anti-stress dekens (hoog – laag)

De prijzen van anti-stress dekens hangen sterk samen met het gewicht hiervan. Des te lager het gewicht, des te lager is ook de prijs van het verzwaringsdeken vaak. Voor een model van 7 kilogram betaal je circa 35 euro. Een model met een gewicht van 13 kilogram heeft een prijs van boven de 50 euro.

Conclusie: zo kies je het beste verzwaringsdeken

De keuze voor de aankoop van een anti-stress deken biedt je veel. Het komt je nachtrust ten goede en helpt gevoelens van stress en angst te verminderen. Bij de aankoop van een anti-stress deken zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal waarvan het deken gemaakt is, het gewicht van het deken en de hypoallergene werking hiervan. Bepaal op basis van deze drie componenten welk deken het beste bij je past.

Kijk vervolgens naar de mogelijkheid om het deken te combineren met je bestaande dekbedovertrekken, of naar de optie om deze zelfs zonder los overtrek te gebruiken. Het gebruik van een dekbedovertrek wordt vaak geadviseerd, daar een zwaartedeken over het algemeen niet gewassen kan worden. Met een dekbedovertrek houd je deze fris.

 • Meest duurzaam

  Calmzy bamboe verzwaringsdeken (7 KG – 150x200 cm) 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Calmzy bamboe verzwaringsdeken (7 KG – 150x200 cm) 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  CozySense® verzwaringsdeken (7 KG – 150x200 cm) 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over zwaartedekens

Kun je een zwaartedeken wassen?

Het wassen van een zwaartedeken in de wasmachine is vaak lastig. Om deze reden wordt het aangeraden een verzwaringsdeken te combineren met een los dekbedovertrek. Zo houd je het zwaartedeken langer fris.

Welk gewicht verzwaringsdeken kopen?

De richtlijn bij het kopen van een verzwaringsdeken is het aanhouden van een gewicht, gelijk aan zo’n 10% van je lichaamsgewicht. Iemand van 70 kilogram doet er verstandig aan een zwaartedeken van 7 kilogram te kopen.

Waarom een verzwaringsdeken gebruiken?

Een verzwaringsdeken biedt verschillende voordelen ten opzichte van een klassiek dekbed. Het deken geeft je een geborgen gevoel, wat je nachtrust ten goede komt. Dit geborgen gevoel gaat onder meer stress en angst tegen.

Welke verzwaarde deken voor de zomer?

In de zomer kunnen de nachten warm zijn. Het is daarom belangrijk te kiezen voor een verzwaard deken met een sterk ademend en vochtregulerend vermogen. Kies voor een verzwaringsdeken gemaakt van bamboe.