Burp! Kimberley (33) laat de luidste boeren door een vrouw ooit gedaan en breekt wereldrecord

Vrije tijd door Jennifer

De ene persoon laat ze heel sneaky, terwijl een ander het gewoon met volle energie eruit gooit. Nee, we hebben het niet over het laten van een scheet, maar de andere lucht die van boven komt: een boer. Normaal gesproken zijn het vooral mannen, die gaan voor de harde boeren. Maar blijkbaar kunnen vrouwen er ook wat van! Zo heeft de 33-jarige Kimberley het wereldrecord voor luidste boeren verbroken bij vrouwen. Burrrrp!

Wereldrecord voor luidste boeren bij vrouwen

Er bestaan tegenwoordig een heleboel verschillende wereldrecords. Zo heb je de langste menselijke domino ooit, de grootste Rubiks kubus en het wereldrecord wc-papier stapelen, maar dus ook het wereldrecord boeren laten. En dan hebben we het niet over een normale boer, maar de luidste boer ever. Sinds kort mag de 33-jarige Kimberley Winter uit de Amerikaanse staat Virgina zich vereeuwigen in het Guinness World Records, omdat zij het wereldrecord heeft verbroken voor luidste boeren bij vrouwen. Ze ging nog nét over het vorige record heen, die werd behaald door Elisa Cagnoni uit Italië. Haar boer was 107 decibel, maar die van Kimberley maarliefst 107,3 dB! Burrrp.

Ze heeft het wereldrecord live vanuit een radiostudio verbroken. Via een oude leraar van de middelbare school kwam ze in contact met een oud-klasgenoot, die haar vervolgens in contact bracht met een radiostation. Voor het officiële wereldrecord had ze namelijk niet alleen twee getuigen nodig, maar ook bepaalde middelen die ze zelf nog niet in bezit had. Zo moest ze in een stille ruimte zitten en hulp krijgen van een geluidstechnicus met een microfoon, die zich op een bepaalde afstand van haar bevond.

Harder dan boormachine

Natuurlijk lukte het Kimberley niet meteen om de luidste boer ooit te laten. De eerste pogingen waren namelijk 97,5, 103 en 107 decibel. Maar daarna vloog er gelukkig een nóg hardere boer uit en was het wereldrecord in haar handen. Deze luide boer is dus harder dan het geluid van een blender (rond de 70 en 80 dB), een elektrische handboormachine (tussen de 90 en 95 dB) en zelfs harder dan bepaalde motoren, die tussen de 100 en 110 decibel produceren. Wow!

Trotse burp queen

Op Kimberleys TikTok zien we dat de burp queen wel echt trots is op haar keiharde boer. Ook haar familie en vrienden waren altijd al onder de indruk van haar boeren, zo vertelt ze aan The Washington Post. Haar volgers op TikTok hebben Kimberley uiteindelijk over de streep getrokken om voor het record te gaan. En ze zal waarschijnlijk nog niet stoppen met het laten van luide boeren. "Ik ben echt excited, dat ik het heb verslagen," vertelt ze. "Maar ik ben nog meer excited om het record opnieuw te verbreken."

Lees ook: 6 vieze gewoontes die eigenlijk gewoon goed voor je zijn