Van rietjes tot menselijke domino: 5 bijzondere Guinness World Records

De maatschappij door Jeanine

De langste snor ooit, de gevaarlijkste boom, meeste robots die tegelijkertijd dansen: je kunt het zo gek niet bedenken, of er is een officieel record vastgelegd. Deze 5 records sprongen er voor ons toch wel uit!

Guinness Book of World Records

Lees ook: Het tompouce bier van HEMA is vrijdag weer te koop

1. Gevaarlijkste mier

Als je een hekel hebt aan mieren, wilde je dit record misschien niet weten. Volgens Guinness World Records is de gevaarlijkste mier de buldogmier. Hij komt vooral voor aan de Australische kust. Deze mier heeft lange kaken met tanden (!) en zal tijdens een aanval meerdere keren steken. Hij bijt zich dan vast in je huid en gebruikt zijn angel om meerdere malen gif in je te spuiten. Er zijn een paar mensen die door deze mier binnen een kwartier kwamen te overlijden. De laatste keer dat dit gebeurde (en bekend was), was in 1988.

2. Wijdste mond

Als je een lichaamsdeel hebt dat een record kan vestigen, dan ga je daar natuurlijk ook voor. Het record voor de wijdste mond ooit werd in 2010 behaald door Francisco Domingo Joaquim. Dat staat op maar liefst 17 centimeter! En dat zónder ‘m te stretchen. Weten hoe dat eruit ziet? Dat kun je zien op de site van Guinness World Records.

3. Zoveel mogelijk rietjes

Probeer jij wel eens zoveel mogelijk in je mond te stoppen? Dat zou voor de person hierboven geen probleem hoeven te zijn, maar dat was wel even wat anders voor Karate Nataraj. In 2018 ging hij voor het record om zoveel mogelijk rietjes in z’n mond te proppen, en met succes! Dat record schijnt nog vrij populair te zijn ook, want Nataraj was de zeventiende persoon die het record verbrak. Wil je het ook eens proberen? Het hoogste aantal staat nu op 650. Appeltje eitje, toch? Oh, en wel zonder handen hè. Dat dan wel!

4. Domino met menselijke matrassen

In 2019 werd er een bijzonder record gezet: met zoveel mogelijk mensen en matrassen domino spelen. Maar liefst 2.019 mensen verzamelden zich en werden, met een matras achter zich, zo neergezet dat ze domino konden spelen. Het duurde maar liefst elf minuten en dertien seconden voordat alle ‘dominostenen’ om waren gevallen. Ook goed: alle matrassen werden daarna gedoneerd aan goede doelen.

5. Grootste Rubiks kubus

Heb jij al moeite met het oplossen van een normale Rubiks kubus? Dan kun je je lol op met deze variant! Op 2 december 2017 werd het record gezet voor de grootste, werkbare Rubiks kubus ooit. De kubus is 33x33x33 en weegt maar liefst 3,15 kilo. Daarnaast telt ‘ie 6.153 onderdelen, die stuk voor stuk allemaal kunnen bewegen.

Beeld: iStock | Bron: Guinness World Records

Lees ook: VIDEO: Zoenende Carrie en Mr. Big in nieuwe teaser SATC-reboot!