De leukste plekken in Amsterdam voor een wijnproeverij

Vrije tijd door Chloe

Wil je een leuk uitje doen met je lover, familie of je vriendinnen? Dan zit je met een wijnproeverij natuurlijk altijd goed. In onze bruisende hoofdstad zijn er genoeg plekken waar je terecht kan voor een heerlijke proeverij, maar ja, waar moet je nou echt zijn? Wij zetten de leukste plekken voor je op een rij.

Paskamer

De Pijp is niet voor niets de gezelligste buurt van Amsterdam. Niet gek dus dat je hier ook moet zijn voor een lekkere wijnproeverij. Hun specialiteit is dat ze de gerechten en de wijnen bij elkaar kunnen matchen. Als je ook zin hebt in een lekker diner ben je hier dus aan het juiste adres!

Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam is geen onbekende. Deze urban winery verkoopt niet alleen lekkere wijnen, ze maken ze nog zelf ook! Als je hier een proeverij doet krijg je dus wijnen die enkele meters van je tafel af uit het vat zijn gekomen. Je vindt deze hotspot in het hippe Amsterdam-Noord. En er is meer goed nieuws, want ze hebben ook een heerlijk zonnig terras. Met lekker weer kan je dus genieten van je wijntje in de zon.

Wijnwinkel Bob

Deze mooie zaak vind je in de gezellige Pijp. Hier kan je een proeverij van zo'n anderhalf uur duur met maar liefst 7 verschillende wijnen. En daar horen natuurlijk ook de bijpassende hapjes bij. De perfecte wijnproeverij dus.

Wijnbar Paulus

Ook voor deze wijnproeverij moet je in de Pijp zijn. Hier kan je terecht voor een heerlijk sfeervolle wine tasting. Het enige wat jij hoeft te doen is vertellen waar je van houdt en je krijgt verschillende proefglazen. En ook hier kan je lekker buiten zitten op het terras, dus perfect voor een zomerse wijnproeverij.