Evert Santegoeds wordt niet vervolgd in zaak rondom verspreide privéappjes van Gordon

Celebs door Jennifer

Slecht nieuws voor zanger Gordon, maar goed nieuws voor Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds. Hij wordt namelijk niet vervolgd in de zaak rondom Gordons verspreide privéberichten. Het Openbaar Ministerie heeft de aangifte, die Gordon tegen hem deed vanwege smaad en laster, namelijk geseponeerd. Evert komt er goed mee weg, doordat hij journalist is en er sprake is van vrijheid van meningsuiting.

Aangifte tegen Evert Santegoeds geseponeerd

Hoewel Gordon zelf veelal geniet van zijn leven in Dubaï, is hij ondertussen wel op oorlogspad in zijn geboorteland. Iets meer dan twee weken geleden deed hij eerst aangifte tegen zijn ex Gavin Rozario, waarna er ook nog een aangifte bijkwam tegen Privé-hoofdredacteur (en Shownieuws-deskundige) Evert Santegoeds. Beide aangiftes gingen over de verspreide privéberichten van Gordon, die Gavin had uitgelekt aan het weekblad van Evert via een interview. Hierin vertelde Gordons ex onder meer, dat Gordon een "enorme terugval" kreeg in zijn drugsgebruik. Zelf zei de zanger daarna dat de stemmingswisselingen door zijn diabetes ontstonden. En nu is Gordon dus druk bezig om zijn naam weer te zuiveren, alleen valt één aangifte weg.

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag namelijk bekendgemaakt, dat ze de aangifte tegen Evert Santegoeds hebben geseponeerd. De hoofdredacteur zal dus niet vervolgd worden in de zaak rondom Gordons privéappjes. Volgens het OM is de zaak geseponeerd, mede doordat Evert een journalist is.

Vrijheid van meningsuiting

Eind juli liet Evert nog weten aan Shownieuws, dat hij niets afwist van de aangifte van Gordon. Ook noemde hij zijn liefdesleven "een grote puinhoop" en valt er helemaal "geen eer en goede naam" meer te behalen. Ouch. Hoe dan ook heeft Evert wel goed nieuws gekregen, want hij wordt dus niet vervolgd in de zaak. Doordat het OM hem ziet als een journalist, moet Evert altijd kritisch en onafhankelijk kunnen zijn. Daarnaast heeft Gordon zelf veel details gedeeld over zijn relatie via social media. "Het is dus geen privédomein meer, maar gaat over een publieke zaak," legt het OM uit. "Dan geldt de vrijheid van meningsuiting." Voor het OM staat "voor het overgrote deel vast", dat de hoofdredacteur "geen uitingen van smaad en laster" heeft gedaan. Het gaat niet om één duidelijk iets, "maar is algemeen en te onbepaald", oordeelt het OM.

Lees ook: Ah oh! Gordon sleept ex-verloofde Gavin voor de rechter vanwege verspreiden privé-appjes