Dit is de droombaan van ieder sterrenbeeld

Werk & studie door Maya Luz

Als kind hadden we allemaal een idee van wat we wilden worden als we groot waren. De een wilde dolfijnentrainer worden, de ander popster of brandweerman. Ook als volwassenen hebben we nog een droombaan. En of we nou daadwerkelijk die droom najagen of niet, bij ieder sterrenbeeld past een perfecte droombaan. Dit is de droombaan van ieder sterrenbeeld.

Lees ook: Ben jij je motivatie voor je werk kwijt? Zo vind je het weer terug

Ram: Personal trainer

Rammen zijn sterk in posities waarin ze de leiding kunnen nemen en anderen kunnen motiveren. Ze halen veel voldoening uit anderen helpen met het behalen van hun doelen. Daarnaast is de Ram erg goed in de balans vinden tussen tough love en compassie. Een Ram is simpelweg de beste personal trainer die je je kunt wensen.

Stier: Restaurantcriticus

Stieren zijn dol op luxe. Een manier waarop ze maar al te graag genieten van die luxe, is door middel van eten. Een baan hebben waarbij ze restaurants kunnen bezoeken en heerlijk eten kunnen proeven en daarnaast ook nog eens hun ongezoute mening mogen geven over hun ervaring, is voor een Stier een ware droom.

Tweelingen: Basisschool juf

Tweelingen zijn ontzettend goed in communiceren. Dit sterrenbeeld kan met die skill uitblinken in veel soorten carrières. Maar wij zijn ervan overtuigd dat ze de meeste voldoening halen uit een baan als leerkracht. Tweelingen zijn namelijk ontzettend jong van geest en zijn erg enthousiast. Dit is de perfecte houding voor iemand die kleine kinderen dingen wil bijbrengen.

Kreeft: Oppasser

Kreeften zijn de meest zorgzame mensen onder alle sterrenbeelden. Daarnaast zijn ze ook dol op kinderen. De rol van een moeder is dan ook perfect voor dit sterrenbeeld. Een huismoeder zijn was altijd al hun droom, maar voor de Kreeften die geen moeder zijn of wel gewoon willen werken, is oppasser de perfecte baan.

Leeuw: Entertainer

Leeuwen zijn dol op de spotlights. Iedere baan waarbij ze aandacht krijgen, is voor hen een droombaan. Op welke manier ze entertainen hangt van hun talenten af, maar een Leeuw zal en moet op een podium staan. Ze kunnen bijvoorbeeld danser, zanger of caberetier worden. Of als ze liever voor een digitaal podium gaan, is influencer ook een perfecte baan voor een Leeuw.

Maagd: Accountant

Maagden zijn verantwoordelijk en gedisciplineerd. Dit sterrenbeeld heeft een baan nodig die net zo praktisch is als zij zelf zijn. Dit sterrenbeeld is goed met routines en geldzaken zoals rekeningen bijhouden en budgetten opstellen. Een functie als accountant is dus een absolute no brainer voor dit sterrenbeeld.

Weegschaal: Eventplanner

Weegschalen zijn gefascineerd door alles dat mooi is. Een ruimte mooi aankleden en een perfect plaatje neerzetten, is een ideale tijdsbesteding voor dit sterrenbeeld. Hierdoor zou een Weegschaal een hele goede eventplanner zijn. Ze doen er alles aan om het evenement perfect te maken en soepel te laten verlopen.

Schorpioen: Detective

Schorpioenen zijn mysterieuze types, maar vinden het ook ontzettend leuk om mysteries te ontrafelen. Ze besteden veel aandacht aan het inspecteren van al het bewijs en laten geen detail links liggen. Ze doen hun werk zorgvuldig en grondig. Daarnaast hebben ze een sterke intuïtie, hierdoor zullen ze ongetwijfeld alle zaken op kunnen lossen.

Boogschutter: Journalist

Boogschutters zijn dol op het hebben van diepgaande gesprekken en houden zich veel bezig met wat er speelt in de wereld. Daarnaast vinden ze mensen helpen ook erg belangrijk. Al deze factoren maakt een Boogschutter een goede journalist. Ze doen maar al te graag research naar de dingen die ze interessant vinden. Als zij een goed verhaal maken, kan je er dus vanuit gaan dat ze geen detail overslaan.

Steenbok: CEO

Steenbokken zijn extreem ambititeus. Ze zullen niet stoppen met zich naar de top werken, totdat ze de top hebben bereikt. Een Steenbok kiest een werkveld waar ze in geïnteresseerd zijn en houden hun ogen op de prijs. Een Steenbok droomt ervan om de hoogtste positie in een bedrijf te hebben en doen er alles voor om dit te bereiken.

Waterman: Wereldverbeteraar

Het levensdoel van een Waterman is het verbeteren van onze wereld. Een perfecte baan voor hen is dan ook iedere baan waarbij ze zich in kunnen zetten voor een betere wereld. Zo kunnen ze bijvoorbeeld gaan werken voor een goed doel dat zich inzet voor een doel waar ze erg gepassioneerd over zijn. Denk aan armoede, klimaatverandering of ongelijkheid. Wat het ook is, een Waterman zet zich met de volle honderd procent in voor waar ze in geloven.

Vissen: Waarzegster

Vissen zijn spirituele mensen. Het is dan ook niet gek dat dit sterrenbeeld het liefst een baan zou hebben in de spirituele industrie. Ze zouden bijvoorbeeld tarot lezer kunnen worden of spirituele massages kunnen geven. Een Vissen gaat het liefst voor een baan die samengaat met hun eigen lifestyle. Een baan is voor hen een middel om hun passie en talent met de wereld te delen.

Lees ook: Deze dingen kun je beter niet zeggen tijdens je sollicitatiegesprek