Wacht effe: Toco, de menselijke collie hond, wandelt voor het eerst buiten met baasje

Vrije tijd door Jennifer

Het leven van een kat of hond lijkt altijd over rozen te gaan. Het enige waar ze zich zorgen over hoeven te maken, is dat ze op tijd naar de wc gaan en genoeg eten en drinken. Een Japanse man droomt er van jongs af aan om hond te worden en maakt zijn kinderdroom eindelijk waar. Hij heeft zichzelf daadwerkelijk getransformeerd tot een menselijke collie en het resultaat is a-ma-zing!

Lees ook: Welke hondenrassen gaan het best samen met katten?

Toco, de menselijke collie

Tien maanden geleden werd de schattige collie Toco geïntroduceerd aan de wereld, maar deze hond is wel net even anders dan andere honden. Toco is namelijk geen normale hond, maar een menselijke hond. Wacht, huh? Eigenlijk is Toco in het dagelijks leven gewoon een Japanse man met een volwassen baan. Alleen verkleedt hij zich vervolgens in zijn vrije tijd graag als fluffy collie. Waarom? Tja, het was ooit zijn kinderdroom en die moet je uit laten komen, toch?

In een introductievideo vertelt hij zelf: "Herinner je je dromen van toen je klein was? Dromen van je jongere zelf zijn soms onrealistisch, nietwaar?" Soms wel inderdaad, wanneer iemand prinses of tovenaar wil worden. Al klinkt de droom om een hond te worden ook niet erg makkelijk. Nou, het is de Japanse man wel gelukt! Inmiddels heeft hij zichzelf getransformeerd tot een collie en hij ziet er levensecht uit. Wow!

Dagelijkse wandelingen in hondenkostuum

Ooit schreef de Japanse man in een jaarboek van school, dat hij graag een hond wilde zijn en buiten wilde wandelen als hond. En nu bewijst hij dat niets onmogelijk is. Al kostte het hem wel 14.000 dollar (omgerekend ruim 12.700 euro) om volledig als waardige hond naar buiten te kunnen. Voor dit geld heeft hij namelijk een levensecht kostuum aangeschaft, die helemaal op maat gemaakt is. Daarmee loopt hij in zijn vrije tijd nu regelmatig rond over straat, natuurlijk samen met een baasje.

Op nieuwe, recente beelden is duidelijk te zien, dat de man zich goed kan inleven in een hond. Hij gedraagt zich namelijk zó goed als hond, dat andere honden hem als een soortgenoot aanzien. Het levert deze superschattige beelden op:

Anoniem blijven

Wie de Japanse man in het levensechte hondenkostuum nu precies is, dat zullen we waarschijnlijk nooit weten. De man laat aan het Engelse Mirror namelijk weten, dat hij zijn identiteit graag geheimhoudt. Op straat krijgt hij wel alleen maar positieve reacties, zowel van andere échte honden als mensen. Toch vertelt hij het zelden aan zijn vrienden en familie. "Ik ben bang dat ze zullen denken dat ik raar ben," vertelt hij. De paar vrienden en familie die wel van zijn geheim afweten, reageerden namelijk wel wat verbaasd. Ook op zijn werk weten de meeste collega's niets af van zijn ongewone hobby. "Ik wil niet dat mijn hobby bekend wordt, vooral niet bij de mensen met wie ik werk."

Lees ook: Zo lang 'mag' je je hond alleen thuis laten volgens een expert