Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Welke hondenrassen gaan het best samen met katten?

Je hebt team kat en team hond, maar je hebt ook mensen die houden van beide viervoeters. Kan dat wel? Katten en honden zijn toch totaal niet elkaars vriendjes? No worries, het leven is niet zoals in de films! Sommige hondenrassen zijn zeker wel een goede match met katten.

hondenrassen beste met katten

Lees ook: Zo haal je je partner over om samen een hond of kat te nemen 

Golden Retriever

Heb je al een kat, maar wil je er graag een hond bij? Dan is de Golden Retriever de meest easy keuze. Het fijne aan een Golden Retriever is, dat ze makkelijk te trainen zijn. Daarnaast zijn ze heel lief en weten ze ook goed, wanneer ze even rustig moeten zijn. Een Golden Retriever gaat ook goed samen met (kleine) kinderen en andere dieren. Al betekent dit echt niet meteen, dat ze goed gaan met katten. Je moet je Golden Retriever en kat wel goed aan elkaar voorstellen. Het beste is om een golden retriever aan de kat voor stellen, wanneer de hond jonger is dan vier maanden. Grote kans dat je Golden Retriever zich later dan als soort ‘grote broer/zus’ gaat ontfermen over de kat. Cute!

Beagle

Beagles zijn echte jachthonden en gewend om in groepen te leven. Wanneer een Beagle leeft met een kat, zien ze het kattenvriendje als onderdeel van hun roedel. Een speelse, energieke kat is een perfecte match met de Beagle. Ze vervelen zich namelijk snel. Het maakt ze niet uit wie hun gezelschap is. Let wel op als je kat niet zo goed gaat op harde geluiden. Beagles zich nogal mondig. Ook is het slim om Beagles als puppy al te introduceren aan je kat.

Mopshond

De mopshond is een perfecte combinatie van stoer en lief. Ze zijn niet vies van aandacht, maar liggen ook net zo graag te snoozen op de bank. De mopshond is letterlijk gefokt als gezelschapshond. Deze honden gaan goed in elke familie, zelfs al heeft de familie een kat of twee. Ook de mopshond vindt het geen probleem om af en toe lekker te spelen met de kat. Als ze daarna maar toe zijn aan hun middagdutje.

Bichon Frisé

Het kleine Bichon Frisé hondje gaat vooral goed samen met kittens en minder met volwassen katten. De Bichon Frisé slaapt namelijk niet alleen heel graag, maar is daarnaast ook heel speels en nieuwsgierig. Klinkt bekend, hè? Ja, ze lijken daarin heel erg op katten. Vooral op de kleine, nieuwsgierige kitten. De kleine Bichon Frisé wordt verder niet graag alleen gelaten. Ook daarom is de Bichon Frisé een perfecte match voor je kat. Katten vinden het geen enkel probleem om thuis te blijven, terwijl jij weg bent.

Shetland Sheepdog

De Shetland Sheepdog, ook wel ‘Sheltie’ genoemd, lijkt een beetje op de Golden Retriever qua gedrag. Ook deze hond is makkelijk te trainen, heel zachtaardig en vriendelijk. Ook zorgt een kat ervoor, dat de Shetland Sheepdog zich minder verveelt. Dat scheelt je als baasje direct een hoop geblaf!

Labrador Retriever

De meest perfecte hond is toch wel de Labrador Retriever. Niemand hoeft te vrezen voor deze hond, zelfs katten niet! Al is het ook bij de Labrador Retriever handig, dat je de hond als puppy voorstelt aan je kat. Dan hoef je zeker geen worries te hebben, dat het misgaat. Je ziet overigens direct hoe lief de Labrador is. Ze zijn echt het zonnetje onder de hondenrassen. Labradors worden gewoon graag aardig gevonden. Daarnaast willen ze graag met iedereen bonden. Het zijn slimme honden, snelle leerlingen én ze geven andere dieren maar al te graag de ruimte. Als een kat even alleen wil zijn in een kartonnen doos, so be it. De Labrador redt zich wel, hoor.

Basset Hound

Een Basset Hound is vaak nogal eigenwijs en niet makkelijk te trainen. Eh, is dit hondje dan echt een goede match met katten? O, zeker wel! Juist doordat ze dus op elkaar lijken (allebei lekker eigenwijs), kunnen ze goed met elkaar overweg. Ook is de Basset Hound niet zo energiek. Net als katten zijn ze dringend toe aan een dutje, nadat ze even lekker hebben gespeeld. Samen spelen, samen slapen. Wat een leven! Overigens gaat de Basset Hound wel het allerbest samen met een volwassen kat. Té speelse katten vinden deze honden niet fijn.

Maltezer

Ben je baasje van een kat en Maltezer? Pas dan op dat je niet buiten de boot valt. Voor je het weet gaan de twee zo goed samen, dat ze jou niet meer nodig hebben. Dat is de vriendschap van een Maltezer en kat. Maltezer puppy’s weten wel hoe ze vriendjes moeten maken. Daarnaast zijn ze ook heel lui. Al kunnen ze zich goed aanpassen aan de kat. Toch hebben ze het allerliefst een volwassen kat, die slapen prefereert boven spelen. In dat geval heb je een perfecte combinatie te pakken.

Poedel

Of het nou een Toy Poodle is, Dwergpoedel of Koningspoedel. Alle drie de poedels gaan goed samen met katten. De poedel is een beschermende hond en daarbij zijn ze dus ook beschermend over hun kattenmaatje. Lief! Als je een heel speelse kat hebt, dan heb je wel het meest aan een Toy Poodle. Deze spelen graag samen. De Dwergpoedel is niet per se speels, maar kan de kat wel waarderen. De Koningspoedel die negeert de kat gewoon, net zo makkelijk.

Cavalier King Charles-spaniël

Spaniëls zijn niet snel impressed van een ander huisdier. Heeft je kat al een heel territorium afgebakend? Geen probleem, de Cavalier King Charles-spaniël weet wel wat hij moet doen! Een tip is om je hond en kat samen eten te geven. Dit helpt bij het bonden. Gelukkig past een Spaniël zich wel snel aan. Als de kat wil spelen, speelt de hond graag mee. Wilt de kat liever slapen? No worries, de Spaniël was toch al moe.

Boxer

Dat ook de Boxer goed samengaat met katten, is misschien een verrassing. Deze hond zijn nogal energiek en sterk. Past dat echt bij de lieve, schattige kat? Nou, de Boxer past vooral goed bij kittens en jonge katten, die nog heel speels zijn. Zorg wel dat je ze aan elkaar voorstelt op jonge leeftijd. Dat is bij elke hond een goed idee, dus ook bij de Boxer. Dan heb je echt wat aan de hond. Wil jij even in alle rust werken, terwijl je kat vol energie zit? De Boxer is je redder in nood!

Lees ook: Mag jouw kat of hond altijd op bed? Zo vies is dat eigenlijk...

Bron: PureWow | Nylabone