Dit zegt de plek van je puistjes over je gezondheid

Gezicht door Lien

Heb je steeds puistjes op dezelfde plek op je gezicht? Zie het als een boodschap van je lichaam. De plek van je pukkels vertelt je namelijk iets over je gezondheid of manier van leven. De positieve kant eraan is dus dat je er verandering in kunt brengen!

Plek van je puistjes

Je hebt de puberteit inmiddels achter je gelaten en had verwacht die puistjes ook wel in het verleden te kunnen laten. Helaas, ze duiken zo nu en dan toch nog op. Welke leeftijd je ook hebt, de kans bestaat dat ze nog wel eens verschijnen. Maar als die puberhormonen niet meer de oorzaak ervan zijn, wat is dat dan wel? Daar kun je dus achter komen, want de plek vertelt je precies de oorzaak van het ontstaan.

Op je neus

Puistjes op je neus? Die vertellen je dat het hoog tijd is om te ontspannen. Een hoge bloeddruk kan namelijk de grote boosdoener zijn. Verlaag deze door meer te relaxen en uit de stressmodus te stappen.

Op je kin

Puistjes op je kin kunnen ontstaan door verstoringen in je dunne darm. Als je vaak pukkels op je kin ziet, let dan vooral op je dieet. Eet gevarieerd en gezond. Probeer de inname van hormoonverstorende voedingsmiddelen te minimaliseren.

Op je kaaklijn

Dit is een lastige om te bestrijden, omdat ze vaak veroorzaakt worden door een disbalans in hormonen. En die kun je niet altijd zo makkelijk herstellen.. Misschien komt het door de pil, je voeding of menstruatie – allerlei oorzaken zijn mogelijk. Probeer te achterhalen welke het is of vraag om raad bij een specialist.

Bij je voorhoofd

Verschijnen ze op je voorhoofd? Dan vertellen ze je dat je mogelijk verteringsproblemen hebt. Dit kan met je dunne darm of lever te maken hebben. Ook stress en onregelmatig slapen laten puistjes op je voorhoofd ontstaan. Gezond leven is vaak de oplossing.

Meer lezen: Deze slaapgewoonte wil je vermijden

Bij je slapen en wenkbrauwen

Ook rond je slapen en wenkbrauwen kunnen pukkels verschijnen. Vaak komen ze dan door te veel vet, alcohol of bewerkt eten. Andere oorzaken zijn een slechte bloedsomloop zijn of problemen met je galblaas. Neem je levensstijl onder de loep en pas waar nodig iets aan. Wie weet verdwijnen ze daardoor als sneeuw voor de zon.