Deze slaapgewoonte wil je vermijden

Vrije tijd door Lien

We vergeten het allemaal wel eens: je oorbellen uitdoen aan het einde van de dag. Soms denken we er gewoon niet over na. Wat blijkt: het is beter om ze wel iedere avond terug in je sieradendoosje te leggen, want slapen met oorbellen in is niet zo goed voor je. We leggen hieronder uit hoe dit precies zit!

Vergeten

Telkens je oorbellen uitdoen voor het slapengaan sluipt erbij in. Je denkt er al over na om je kleding klaar te leggen, je gezichtsroutine te doen en dit laatste dingetje ontglipt je dan eventjes. Volkomen normaal, iedereen vergeet het wel eens. Toch is het beter om jezelf er aan te herinneren ze iedere avond weer in je sieradendoosje te leggen.

Slapen met oorbellen in

Vooral slapen met oorbellen die zwaar en groot zijn is niet al te best. Ze kunnen ervoor zorgen dat je oorlellen verslappen. Die rekken dan meer uit en gaan hangen. Dit is natuurlijk iets wat je wilt voorkomen. Daarnaast is het zo dat oorbellen je slaap enorm kunnen verstoren. Het ligt natuurlijk ook niet zo comfortabel, zo’n prikkend dingetje tussen je hoofdkussen en je oren. Om voor een betere nachtrust te zorgen doe je dus ook iedere avond je sieraden weer af. Nog een reden om je earrings ’s avonds af te doen: ze blijven langer mooi. Het materiaal kan sneller slijten wanneer je ze ’s nachts inhoudt. Dit omdat het langs het kussensloop schuurt.

Ook interessant: Hoeveel uur slaap is te veel?

Onthouden

Om jezelf eraan te herinneren ze iedere avond uit te doen, kun je bijvoorbeeld een reminder zetten op je telefoon. Of maak er een vast ritueeltje van door het iedere keer gelijk na het tandenpoetsen te doen. Zo vergeet je het niet meer en zorg je beter voor je oren, oorbellen en verbeter je je nachtrust.