4x beauty TikTok trends waar je huid niet blij mee is

Gezicht door Zita

TikTok staat vol met beauty trends. Meestal zijn we de gebruikers van TikTok heel erg dankbaar voor het delen van hun trends. Toch zijn niet alle beauty trends even goed. Er zijn namelijk een hoop beauty trends waar jouw huid niet blij mee zal zijn. Om je uitslag, irritaties of simpelweg tijdverspilling te besparen, delen we een aantal TikTok beautytrends met je waar jouw huid niet blij mee is.

BeautyTok niet altijd beauty

TikTok is een walhalla aan trends, hacks en tutorials op het gebied van beauty. Er zijn dan ook een hoop beauty trends van TikTok die veel mensen in het dagelijks leven toepassen. Niet alleen qua make-up, maar ook qua gezichtsverzorging. Hier gaan sommigen alleen de mist in. Het is dan ook best riskant om zomaar wat aan te nemen van TikTok gebruikers en te experimenteren op je huid. We besparen je dus wat ellende door deze niet zo goede beauty trends met je te delen.

1.    Face taping

Iedereen wil graag een perzikhuidje zonder rimpels. Een trucje dat veel TikTokkers toepassen om hun rimpels te maskeren, is face taping. Hierbij plak je verschillende stukjes tape op je huid, waardoor je je huid tijdelijk straktrekt. Hierdoor heb je dus even geen rimpels, maar schijn bedriegt. Het tapen van je gezicht zorgt er namelijk juist voor dat je sneller rimpels krijgt. Je rekt de huid namelijk uit, waardor je alleen maar sneller rimpels krijgt. Skip deze methode en doe je huid een plezier.

@chloewaterz Watch the change happen in real time #materialgirl #facetape #makeuptrick #makeup #cooltrick #tapetricks ♬ Material Girl - Madonna

2.    Huid wassen met zeezout

Eerlijk is eerlijk, deze trend klinkt niet al te goed. Ja, je huid straalt meestal wanneer je de zoute zee uitloopt. Dit betekent alleen niet dat je zeezout moet toevoegen aan je dagelijkse skin-care routine. Zeezout zorgt er namelijk voor dat je huid uitdroogt, wat zorgt voor irritaties. Laat deze TikTok beauty trend dus ook links liggen.

3.    Koffie gezichtsscrub

Dat je van koffiedik een goede scrub maakt, is ons welbekend. Deze scrub is dan ook erg effectief voor je lichaam, maar voor je gezicht is deze scrub iets te heftig. Koffiedik is namelijk erg ruw voor de huid op je gezicht. Gebruik in plaats hiervan een veilige optie uit de winkel.

4.    Tomaten en baking soda

Op TikTok circuleert een beauty trend waarbij mensen tomaten mengen met baking soda. Ja, het klopt dat tomaten extract erg goed is voor de huid. Maar pure tomaten zijn juist té zuur voor de houd. Daarnaast neutraliseert de baking soda dit juist weer, dus smeer je eigenlijk wat op je gezicht voor niks.

Hoewel sommige van deze trends al goede hacks klinken, is het tegendeel waar. Smeer niet zomaar wat op je gezicht en behandel je huid als een heiligdom.