Top 10: tostiapparaten

Producten door Redactie Ze.nl

Lunch met een smaakvolle klassieke tosti, voorzien van ham en kaas, of ga voor een eigen creatie. Denk aan een combinatie van kaas met groene pesto. Om het bereiden van een tosti zo makkelijk mogelijk te maken, mag een tostiapparaat niet in je keuken ontbreken. De tostiapparaten worden in verschillende modellen aangeboden, variërend van een tosti ijzer voor een tosti tot modellen waarmee je er direct twee maakt. In dit artikel vind je de beste tostiapparaten van dit moment.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste tosti ijzers

Je hebt een ruime keuze bij de aankoop van een nieuw tosti-ijzer. Snel op zoek naar een kwalitatief goed product? Kies in dat geval voor een van de modellen uit onderstaande top 10 beste tostiapparaten van dit moment.

 1. 1

  Gadgy Tosti Apparaat (3-in-1) 

  • Goede kwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk
  • Gemakkelijk schoon te maken

  Prijs tonen

 2. 2

  Bestron XL tosti-ijzer 

  • Mooi uiterlijk
  • Groot formaat

  Prijs tonen

 3. 3

  Tefal Snack Collection SW854D 

  • Geschikt voor de vaatwasser
  • Gebruiksvriendelijk

  Prijs tonen

 4. 4

  Princess Panini Grill 

  • Goede prijs/kwaliteit
  • Goede kwaliteit

  Prijs tonen

 5. 5

  Tomado TGS2000B tosti-ijzer 

  • Scherp geprijsd

  Prijs tonen

 6. 6

  COOK-IT tosti apparaat XL 

  • Eenvoudig in gebruik
  • Makkelijk in onderhoud

  Prijs tonen

 7. 7

  Tefal Croc Time SM193D 

  • Goede prijs/kwaliteit

  Prijs tonen

 8. 8

  Tristar SA-3050 tosti-ijzer 

  • Voordelig

  Prijs tonen

 9. 9

  Tristar SA-3060 tosti-ijzer 

  • Duurzaam

  Prijs tonen

 10. 10

  Domo DO9056C XL tosti-ijzer 

  • Eenvoudig in gebruik

  Prijs tonen

Koopgids: beste tosti apparaten

Wat maakt het ene tostiapparaat uit bovenstaand overzicht een betere keuze dan het andere? Laten we nader inzoomen op de verschillen tussen de diverse tosti-ijzers.

1 Gadgy Tosti Apparaat (3-in-1) 

Prijs tonen

Wil je niet alleen van een verse tosti bij de lunch kunnen genieten, maar ook van een verse wafel of geroosterde groenten? Kies in dat geval voor dit Gadgy tostiapparaat, welke als 3-in-1 model wordt aangeboden. De platen binnen dit tosti-ijzer zijn eenvoudig te vervangen voor het meegeleverde wafelijzer, of de grillplaat. Het maakt dat het Gadgy tostiapparaat breed inzetbaar is. Met een vermogen van 750 Watt is het apparaat snel op temperatuur; ideaal, wanneer je haast hebt. Daarbij voorkomt de anti-aanbaklaag van het tosti-ijzer het aanbranden van je brood. Het ijzer biedt plek aan twee tosti’s.

Daarbij voorkomt de anti-aanbaklaag van het tosti-ijzer het aanbranden van je brood.

Voordelen Gadgy Tosti Apparaat (3-in-1) 

 • Goede kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
 • Gemakkelijk schoon te maken

2 Bestron XL tosti-ijzer 

Prijs tonen

Ook met het Bestron XL tosti-ijzer heb je plek voor twee grote tosti’s, of vier kleine hapjes. Het model gaat het aanbranden van tosti’s tegen door de anti-aanbaklaag op het ijzer. Met een vermogen van 900 Watt stelt het tostiapparaat je in staat om de tosti’s in korte tijd te bereiden. Aan de hand van de controlelampjes zie je of de tosti klaar is om geserveerd te worden. De antislipvoetjes onder het tosti-ijzer helpen het verschuiven hiervan tegen te gaan, wat een veilige manier van werken ten goede komt.

De antislipvoetjes onder het tosti-ijzer helpen het verschuiven hiervan tegen te gaan.

Voordelen Bestron XL tosti-ijzer 

 • Mooi uiterlijk
 • Groot formaat

3 Tefal Snack Collection SW854D 

Prijs tonen

Met de grillplaat uit de Tefal Snack Collection maak je snel en gemakkelijk lekkere tosti’s klaar. Het apparaat biedt plek voor twee. Leuk aan dit tosti-ijzer is de mogelijkheid om de grillplaten te vervangen voor een wafelijzer. Zo kun je met de Tefal Snack Collection SW854D ook verse wafels bereiden. In totaal worden er zestien verschillende platen aangeboden, die met het apparaat gecombineerd kunnen worden. Let op, deze zit niet bij de set inbegrepen. Je kunt ze los bestellen. De platen kun je los van het tostiapparaat in de vaatwasser schoonmaken.

De platen kun je los van het tostiapparaat in de vaatwasser schoonmaken.

Voordelen Tefal Snack Collection SW854D 

 • Geschikt voor de vaatwasser
 • Gebruiksvriendelijk

4 Princess Panini Grill 

Prijs tonen

De Panini Grill van Princess is een breed toepasbaar keukenapparaat. Met deze grill bereid je niet alleen smaakvolle panini’s bij de lunch, maar bijvoorbeeld ook tosti’s. De grillplaten zijn groot genoeg om twee boterhammen naast elkaar te kunnen leggen. Handig aan dit model is het uitlekbakje aan de voorzijde. Het voorkomt dat het vet van de gebruikte ham of bijvoorbeeld gesmolten kaas op het aanrecht terecht komt. De indicatielampjes van de Princess Panini Grill vertellen je wanneer de panini of tosti gegeten kan worden.

Handig aan dit model is het uitlekbakje aan de voorzijde.

Voordelen Princess Panini Grill 

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Goede kwaliteit

5 Tomado TGS2000B tosti-ijzer 

Prijs tonen

Net als met het model van Princess, kun je ook met het Tomado TGS2000B tosti-ijzer verschillende gerechten bereiden. Denk aan een klassieke tosti, waarvan je er twee op hetzelfde moment kunt bereiden, of bijvoorbeeld een panini. De grillplaat is daarnaast te gebruiken voor het grillen van vlees of groenten. De clip aan de bovenzijde van het tosti-ijzer maakt het mogelijk het ijzer stevig op je boterhammen te drukken. De antislipvoetjes bieden extra stevigheid bij het gebruik van het tosti-ijzer. Net als bij de andere modellen uit dit overzicht zijn de ijzers voorzien van een anti-aanbaklaag.

Net als bij de andere modellen uit dit overzicht zijn de ijzers voorzien van een anti-aanbaklaag.

Voordelen Tomado TGS2000B tosti-ijzer 

 • Scherp geprijsd

Nadelen Tomado TGS2000B tosti-ijzer 

 • Anti-aanbak laag vervaagt

6 COOK-IT tosti apparaat XL 

Prijs tonen

Met het COOK-IT tosti apparaat XL kies je voor een krachtig tosti-ijzer, waarmee je maar liefst vier tosti’s op hetzelfde moment bereidt. Kies je voor een klassieke tosti, of ga je voor een variant met verschillende aanvullende ingrediënten als tomaat en pesto? Dit tosti-ijzer biedt een vermogen van 1.800 Watt en beschikt over een instelbare thermostaat. Het helpt je het verbranden van de gebruikte ingrediënten tegen te gaan. Datzelfde geldt overigens voor de anti-aanbaklaag waarvan het tostiapparaat voorzien is. Een uitneembaar bakje aan de voorzijde van de grillplaat vangt vrijgekomen vet of gesmolten kaas op.

Dit tosti-ijzer biedt een vermogen van 1.800 Watt en beschikt over een instelbare thermostaat.

Voordelen COOK-IT tosti apparaat XL 

 • Eenvoudig in gebruik
 • Makkelijk in onderhoud

7 Tefal Croc Time SM193D 

Prijs tonen

Maak snel en eenvoudig een lekkere tosti of panini met de Tefal Croc Time SM193D. Het apparaat bevat indicatielampjes, die aangeven wanneer de lunch klaar is om gegeten te worden. Met de anti-aanbaklaag van dit model wordt het aanbranden van een tosti of panini voorkomen. Houd er rekening mee dat de Tefal Croc Time SM193D klein van stuk is; het model is bedoeld voor kleine tosti’s. Ten opzichte van het voorgaande model van Tefal in dit overzicht, is het bij de Tefal Croc Time SM193D niet mogelijk om de ijzers uit het apparaat te halen en te vervangen voor bijvoorbeeld een wafelijzer.

Houd er rekening mee dat de Tefal Croc Time SM193D klein van stuk is; het model is bedoeld voor kleine tosti’s.

Voordelen Tefal Croc Time SM193D 

 • Goede prijs/kwaliteit

Nadelen Tefal Croc Time SM193D 

 • Kort snoer

8 Tristar SA-3050 tosti-ijzer 

Prijs tonen

Het Tristar SA-3050 tosti-ijzer vormt een hele voordelige toevoeging aan de keukenapparaten die je al in huis hebt. Het model wordt aangeboden in een witte en zwarte kleur. Doordat het ijzer horizontaal doorloopt, kun je het Tristar SA-3050 tostiapparaat ook voor de bereiding van een panini of bijvoorbeeld het grillen van vlees gebruiken. Een anti-aanbaklaag op de ijzers helpt het aanbranden van ingrediënten te voorkomen. Met het tosti-ijzer bereid je op hetzelfde moment twee tosti’s.

Met het tosti-ijzer bereid je op hetzelfde moment twee tosti’s.

Voordelen Tristar SA-3050 tosti-ijzer 

 • Voordelig

Nadelen Tristar SA-3050 tosti-ijzer 

 • Matige kwaliteit

9 Tristar SA-3060 tosti-ijzer 

Prijs tonen

Waar je met het vorige model van Tristar, de SA-3050, tal van verschillende ingrediënten kon bereiden, is dat met het Tristar SA-3060 tosti-ijzer niet mogelijk. Dit apparaat is specifiek bedoeld voor het bereiden van tosti’s. Het model biedt plek aan twee tosti’s en beschikt met 900 Watt over een groter vermogen dan de SA-3050. Andere gebruikers zijn zeer te spreken over dit model tosti apparaat, dat tegen een voordelige prijs wordt aangeboden. Een anti-aanbaklaag gaat het aanbranden van je tosti’s in de Tristar SA-3060 tegen.

Het model biedt plek aan twee tosti’s en beschikt met 900 Watt over een groter vermogen dan de SA-3050

Voordelen Tristar SA-3060 tosti-ijzer 

 • Duurzaam

Nadelen Tristar SA-3060 tosti-ijzer 

 • Matige kwaliteit

10 Domo DO9056C XL tosti-ijzer 

Prijs tonen

Door voor de Domo DO9056C XL te kiezen, heb je een tostiapparaat in huis waarmee je direct twee tosti’s bereidt. De indicatielampjes boven op de deksel van het tosti-ijzer vertellen je wanneer de tosti’s klaar zijn om genuttigd te worden. Ten opzichte van normale modellen, is dit tosti-ijzer aanmerkelijk groter. Het biedt je plek aan een volledige boterham, daar waar het bij andere tostiapparaten noodzakelijk kan zijn de boterham iets te verkleinen. Denk aan de noodzaak van het wegsnijden van korsten rondom. Het model is voorzien van een anti-aanbaklaag.

Ten opzichte van normale modellen, is dit tosti-ijzer aanmerkelijk groter.

Voordelen Domo DO9056C XL tosti-ijzer 

 • Eenvoudig in gebruik

Welke soorten tosti ijzers zijn er?

Tosti-ijzers worden in verschillende modellen aangeboden, onder meer verschillend in hun formaat. Naast de tostiapparaten die uitsluitend gebruikt kunnen worden voor het bereiden van één of twee tosti’s, zijn er ook modellen waarvan de grillplaten breder toegepast kunnen worden. Denk aan de mogelijkheid om vlees of bijvoorbeeld verschillende groenten te grillen op deze platen.

Een derde model tosti-ijzer is het apparaat waarvan de grillplaten te vervangen zijn. Kijk nog eens naar het Gadgy Tosti Apparaat (3-in-1). Ook Tefal biedt een model waarbij je het tostiapparaat kunt combineren met bijvoorbeeld een wafelijzer. Zo bereid je niet alleen smaakvolle tosti’s, maar ook verse wafels.

Tosti ijzer schoonmaken

Het is afhankelijk van de mogelijkheid om de grillplaat uit een tosti-ijzer te kunnen halen, hoe je deze het beste schoon kunt maken. Bij modellen waar het loshalen van het ijzer niet mogelijk is, geldt dat je deze uitsluitend met de hand en wat afwasmiddel kunt reinigen. Pas hierbij op met het gebruik van een schuursponsje; de ruwe zijde hiervan zou de anti-aanbaklaag op de ijzers aan kunnen tasten.

Voor een model waarbij het loshalen van het ijzer wel mogelijk is, geldt dat je deze ijzers in sommige gevallen in de vaatwasser schoon kunt maken. Het apparaat zelf neem je af met een vochtige doek.

Materiaal van een tostiapparaat

Het gros van de tostiapparaten wordt voorzien van een kunststof behuizing, waarbij de grillplaten van gegoten aluminium worden gemaakt. Sommige grillplaten hebben opstaande ribbels, andere modellen hebben uitsluitend een ribbel diagonaal over de platen. In dat laatste geval zorgt deze ribbel voor het opsplitsen van een boterham in twee kleinere tosti’s.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Naast de verschillen in de wijze van het schoonmaken van een tosti-ijzer en het materiaal waarvan deze gemaakt is, zijn er meer factoren om rekening mee te houden.

 • Antislipvoetjes: je wilt voorkomen dat het tosti-ijzer gemakkelijk van het aanrecht af kan schuiven. Dit doe je door bewust voor een model met antislipvoetjes te kiezen.

 • Formaat: sommige tosti-ijzers zijn geschikt voor één tosti, andere modellen voor twee of zelfs vier grote tosti’s. Zoek een model waarvan het formaat past bij de samenstelling van jouw gezin.

 • Opvangbakje: verschillende tosti-ijzers zijn van een los opvangbakje voorzien aan de voorzijde. Dit opvangbakje vangt vrijgekomen vet, evenals bijvoorbeeld gesmolten kaas op. Zo wordt het aanrechtblad niet aangetast.

Prijzen van tosti-ijzers (hoog – laag)

De meeste tostiapparaten hebben een prijs tussen de 25 en 35 euro, al zijn er ook modellen met een prijs van ver boven de 50 euro. Houd rekening met het feit dat je sommige tosti-ijzers met verschillende aanvullende accessoires kunt combineren. Denk aan het model van Tefal, wat te combineren valt met maar liefst zestien verschillende platen.

Conclusie: zo kies je het beste tostiapparaat

Een tosti apparaat mag niet ontbreken tussen de overige keukenapparatuur die jij momenteel in huis hebt. Niets is lekkerder dan een verse tosti bij de lunch op z’n tijd! Let bij de keuze voor een tosti-ijzer op het formaat hiervan, de mogelijkheid om de grillplaat los te halen zodat je deze in de vaatwasser kunt reinigen en de optie om het tostiapparaat te gebruiken voor bijvoorbeeld het bereiden van verse wafels.

Kijk vervolgens naar eventuele extra’s, zoals een opvangbakje voor vet en bijvoorbeeld antislipvoetjes om een veilig gebruik van het apparaat te bevorderen.

 • Meest duurzaam

  Tristar SA-3060 tosti-ijzer 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Gadgy Tosti Apparaat (3-in-1) 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Tomado TGS2000B tosti-ijzer 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over tostiapparaten

Hoe een tosti-ijzer schoonmaken?

Grillplaten die je los kunt halen van een tostiapparaat kunnen vaak in de vaatwasser worden gereinigd. Bij tosti-ijzers waarbij dit niet mogelijk is, kun je de grillplaten het beste afnemen met heet water en wat afwasmiddel.

Hoe bereid ik een klassieke tosti met een tostiapparaat?

Een klassieke tosti bestaat uit twee witte boterhammen, gecombineerd met een plak kaas en ham. Je kunt de korsten van de boterhammen snijden en de buitenzijden hiervan insmeren met wat boter, voordat je deze in het tosti-ijzer stopt.

Hoe werkt een tosti-ijzer?

De meeste tosti-ijzers zijn voorzien van handige indicatielampjes. Op het moment dat het rode lampje dooft is het tosti apparaat op temperatuur; je kunt de tosti tussen de ijzers leggen. Brandt het lampje groen? In dat geval is de tosti klaar om genuttigd te worden. De exacte werking van de indicatielampjes kan van model tot model verschillen; lees de handleiding hier nog eens op na.

Hoe warm wordt een tosti-ijzer?

De maximale temperatuur van een tosti-ijzer verschilt per merk en per tosti apparaat. Het ene model kent een maximumtemperatuur van 180 graden Celsius, terwijl andere tosti-ijzers tot een temperatuur van meer dan 250 graden Celsius komen.