Top 10: snijplanken

Producten door Redactie Ze.nl

Onmisbaar bij de bereiding van verschillende soorten gerechten zijn snijplanken. Ze worden in tal van verschillende modellen en formaten aangeboden; de ene snijplank als sieraad voor het aanrecht, de ander om op te bergen in je keukenkasten. Kies je voor een snijplank van hout, een model van glas of bijvoorbeeld van bamboe? In dit artikel zetten we de top 10 snijplanken voor je op een rijtje.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste snijplanken

Snel op zoek naar de beste snijplanken van dit moment? Kies in dat geval voor één van de onderstaande modellen.

 1. 1

  Coninx bamboe snijplank met steunrand en sapgroef 

  • Goede kwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk
  • Fraai design

  Prijs tonen

 2. 2

  MyCuisine snijplankenset met houder (4 stuks) 

  • Handig in gebruik
  • Goede kwaliteit

  Prijs tonen

 3. 3

  Merah houten snijplank met opvangbakken 

  • Dikke plank
  • Fraai design

  Prijs tonen

 4. 4

  Ubian 3-delige kunststof snijplankenset 

  • Fraai design
  • Scherpe prijs

  Prijs tonen

 5. 5

  Budu bamboe snijplankenset (3 stuks) 

  • Scherp geprijsd

  Prijs tonen

 6. 6

  JosephJospeh 4-delige snijplankenset met houder 

  • Gemakkelijk te reinigen

  Prijs tonen

 7. 7

  Zeller glazen snijplanken (2-delig) 

  • Gebruiksvriendelijk
  • Gemakkelijk schoon te houden

  Prijs tonen

 8. 8

  Clean Cut Product snijplank met sapgroef 

  • Zeer hygiënisch

  Prijs tonen

 9. 9

  BK universele snijplankenset (3-delig) 

  • Groot
  • Anti-slip

  Prijs tonen

 10. 10

  ViveGrace HOME® bamboe snijplank 

  • Mooi design

  Prijs tonen

Koopgids: beste snijplanken

Wat maakt de ene snijplank uit bovenstaand overzicht een betere keuze dan de andere? Tijd om verder in te zoomen op deze snijplanken.

1 Coninx bamboe snijplank met steunrand en sapgroef 

Prijs tonen

Kies voor deze stijlvolle snijplank van Coninx, voorzien van een praktische steunrand om het snijden van verschillende ingrediënten comfortabeler te maken. Ook de sapgroef vergroot het gebruiksgemak; het voorkomt dat de tafel of het aanrecht al snel erg vuil wordt bij het snijden van tomaten, komkommer of vergelijkbare ingrediënten. Het model is gemaakt van milieuvriendelijk, 100% recyclebare Moso-bamboe en eenvoudig schoon te maken. De snijplank heeft een formaat van 45 bij 30 centimeter.

Het model is gemaakt van milieuvriendelijk, 100% recyclebare Moso-bamboe en eenvoudig schoon te maken.

Voordelen Coninx bamboe snijplank met steunrand en sapgroef 

 • Goede kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
 • Fraai design

2 MyCuisine snijplankenset met houder (4 stuks) 

Prijs tonen

Wil je direct meerdere snijplanken aanschaffen? Kies in dat geval voor de MyCuisine snijplankenset met houder. De houder vergemakkelijkt het opbergen van de snijplanken, maar is minder stijlvol dan de houten snijplank van bijvoorbeeld Coninx. De snijplanken hebben ieder een formaat van 30 bij 22,3 centimeter en zijn gemaakt van kunststof. Na gebruik reinig je de snijplanken in de vaatwasser.

Na gebruik reinig je de snijplanken in de vaatwasser.

Voordelen MyCuisine snijplankenset met houder (4 stuks) 

 • Handig in gebruik
 • Goede kwaliteit

3 Merah houten snijplank met opvangbakken 

Prijs tonen

De stijlvolle snijplank van Merah is gemaakt van walnoothout; het geeft de snijplank een warme, diepe kleur. Praktisch aan deze snijplank zijn de opvangbakjes aan de onderzijde hiervan. Het helpt te voorkomen dat er sappen op het aanrechtblad of je tafel terechtkomen. Gebruik deze Merah snijplank niet alleen voor het snijden van ingrediënten, maar ook als borrelplank.

Praktisch aan deze snijplank zijn de opvangbakjes aan de onderzijde hiervan.

Voordelen Merah houten snijplank met opvangbakken 

 • Dikke plank
 • Fraai design

4 Ubian 3-delige kunststof snijplankenset 

Prijs tonen

Minder stijlvol dan de snijplank van Merah, maar niet minder praktisch is de snijplankenset van Ubian. Deze set bestaat uit drie snijplanken, variërend in formaat. Ze zijn gemaakt van kunststof en daardoor eenvoudig in de vaatwasser te reinigen. Ook prettig aan deze snijplanken is het anti-slip handvat. Nopjes aan de onderzijde helpen daarnaast te voorkomen dat de snijplank verschuift bij het snijden van ingrediënten.

Deze set bestaat uit drie snijplanken, variërend in formaat.

Voordelen Ubian 3-delige kunststof snijplankenset 

 • Fraai design
 • Scherpe prijs

5 Budu bamboe snijplankenset (3 stuks) 

Prijs tonen

Wil je het aanrecht voorzien van verschillende, natuurlijk ogende snijplanken? Kijk in dat geval eens naar deze Budu snijplankenset. De snijplanken zijn gemaakt van bamboe en daarmee zeer duurzaam. Je maakt ze na gebruik eenvoudig schoon; het sterke bamboe zal niet snel scheuren. Reinig ze echter met de hand, daar ze niet geschikt zijn voor het schoonmaken hiervan in de vaatwasser. Ook groeven ontstaan niet snel, wat de bamboe snijplanken tot een hygiënische keuze maakt.

De snijplanken zijn gemaakt van bamboe en daarmee zeer duurzaam.

Voordelen Budu bamboe snijplankenset (3 stuks) 

 • Scherp geprijsd

Nadelen Budu bamboe snijplankenset (3 stuks) 

 • Niet voor in de vaatwasser

6 JosephJospeh 4-delige snijplankenset met houder 

Prijs tonen

Met de JosephJoseph 4-delige snijplankenset met houder heb je voldoende snijplanken om uitgebreide diners te bereiden, zonder de snijplanken tussendoor schoon te moeten maken. De houder bij deze set wordt in verschillende kleuren aangeboden. Welke kleur sluit goed aan op jouw aanrechtblad? Je kunt deze snijplanken, welke gemaakt zijn van polypropyleen, eenvoudig schoonmaken in de vaatwasser. De anti-slip voetjes aan de onderzijde van de snijplanken bevorderen de veiligheid hiervan.

De anti-slip voetjes aan de onderzijde van de snijplanken bevorderen de veiligheid hiervan.

Voordelen JosephJospeh 4-delige snijplankenset met houder 

 • Gemakkelijk te reinigen

Nadelen JosephJospeh 4-delige snijplankenset met houder 

 • Relatief duur

7 Zeller glazen snijplanken (2-delig) 

Prijs tonen

Naast de verschillende houten-, bamboe- en kunststof snijplanken, kan ook een glazen snijplank een goede keuze zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze Zeller snijplankenset met twee glazen snijplanken. Je gebruikt ze niet alleen voor het snijden van ingrediënten, maar bijvoorbeeld ook voor het serveren van hapjes op een feestje. De handige siliconen voetjes aan de onderzijde van deze glazen snijplanken voorkomen dat de snijplank verschuift bij het snijden van ingrediënten.

De handige siliconen voetjes aan de onderzijde van deze glazen snijplanken voorkomen dat de snijplank verschuift bij het snijden van ingrediënten.

Voordelen Zeller glazen snijplanken (2-delig) 

 • Gebruiksvriendelijk
 • Gemakkelijk schoon te houden

8 Clean Cut Product snijplank met sapgroef 

Prijs tonen

Deze Clean Cut Product snijplank van kunststof is voornamelijk een praktische toevoeging aan iedere keuken; het model is minder stijlvol dan verscheidene andere snijplanken uit dit overzicht. Het model beschikt over een sapgroef, om te voorkomen dat sappen op het aanrecht of de tafel terechtkomen. Ook handig zijn de anti-slip nopjes aan de onderzijde. Het helpt je veilig te werken. De Clean+Protect® technologie van deze snijplank houdt het model hygiënisch; aanhechting van virussen en bacteriën wordt hiermee voorkomen

De Clean+Protect® technologie van deze snijplank houdt het model hygiënisch.

Voordelen Clean Cut Product snijplank met sapgroef 

 • Zeer hygiënisch

9 BK universele snijplankenset (3-delig) 

Prijs tonen

Gebruik met deze BK universele snijplankenset (3-delig) een losse snijplank voor je vis, voor je vlees en bijvoorbeeld voor je groente. Je houdt de snijplanken eenvoudig uit elkaar door hun opvallende kleuren. Het helpt kruisbestuiving te voorkomen. Doordat de snijplanken van kwalitatief hoogwaardig kunststof gemaakt zijn, kun je deze na gebruik eenvoudig reinigen in de vaatwasser. In tegenstelling tot verschillende andere sets, wordt deze snijplankenset van BK zonder houder geleverd.

Doordat de snijplanken van kwalitatief hoogwaardig kunststof gemaakt zijn, kun je deze na gebruik eenvoudig reinigen in de vaatwasser.

Voordelen BK universele snijplankenset (3-delig) 

 • Groot
 • Anti-slip

10 ViveGrace HOME® bamboe snijplank 

Prijs tonen

Op zoek naar een accessoire voor op je aanrechtblad? Kijk eens naar deze ViveGrace HOME® bamboe snijplank met sapgeul. De snijplank heeft een natuurlijke uitstraling en is met een formaat van 40 bij 30 centimeter groot genoeg voor het snijden van verschillende soorten ingrediënten. Bamboe is een hygiënisch materiaal en gaat aanhechting van bacteriën tegen. Je kunt de bamboe snijplank na gebruik het beste met de hand wassen, om deze lang mooi te houden. Ook leuk: gebruik de ViveGrace HOME® snijplank van bamboe als serveerplank op een feestje.

Bamboe is een hygiënisch materiaal en gaat aanhechting van bacteriën tegen.

Voordelen ViveGrace HOME® bamboe snijplank 

 • Mooi design

Nadelen ViveGrace HOME® bamboe snijplank 

 • Niet vaatwasserbestendig

Welke soorten snijplanken zijn er?

De top 10 met beste snijplanken toont je de grote diversiteit aan modellen, die online worden aangeboden. Zo wordt er onder meer onderscheid gemaakt tussen een houten snijplank, een bamboe snijplank en bijvoorbeeld een marmeren snijplank. Ook kun je de snijplanken verdelen over snijplanken voor het snijden van je groente en fruit, snijplanken voor het snijden van vlees en bijvoorbeeld broodplanken. Een marmeren of glazen snijplank zou je daarnaast kunnen gebruiken voor het serveren van verschillende hapjes op een feestje. Naar welk type snijplank zoek jij?

Materiaal van de snijplanken

Het is afhankelijk van het beoogde gebruik van een snijplank, welk materiaal het meest geschikt voor je is. Laten we naar de belangrijkste voor- en nadelen van de verschillende materialen kijken.

Houten snijplank

Een houten snijplank vormt een fraaie, natuurlijke toevoeging aan het aanrecht; je zou deze bijvoorbeeld tegen de achterwand kunnen plaatsen. Niet alleen praktisch, het is ook een leuk accessoire! Deze snijplanken zijn echter minder geschikt voor het snijden van bijvoorbeeld vlees. In een houten snijplank zullen al snel naden ontstaan, waar bacteriën in achter kunnen blijven. Daarbij kun je een houten snijplank alleen met de hand en het liefst met zo min mogelijk water schoonmaken.

Glazen snijplank

Voor het snijden van stukken vlees en vis is een glazen snijplank geschikt. Het materiaal is zeer hygiënisch, mede door de hardheid hiervan. Er ontstaan geen naden in de glazen snijplank en je kunt deze met heet water of bijvoorbeeld in de vaatwasser reinigen. Nadeel van een glazen snijplank is wel dat deze relatief zwaar is en breekt, zodra je deze laat vallen.

Bamboe snijplank

Net als een snijplank van hout heeft ook een bamboe snijplank een natuurlijke uitstraling en past deze goed op het aanrecht. Bamboe snijplanken hebben een sterke structuur en daarmee zeer duurzaam. Je maakt een snijplank van bamboe daarbij relatief makkelijk schoon. Doe dit bij voorkeur met de hand; in de vaatwasser kan er schade aan het materiaal ontstaan.

Marmeren snijplank

Vergelijkbaar met een snijplank van glas is ook een marmeren snijplank een zeer hygiënische keuze. Het maakt deze snijplanken zeer geschikt voor het verwerken van vlees en vis. Daarbij heeft een snijplank van marmer een luxe uitstraling; je kunt de snijplank gebruiken voor het serveren van hapjes op een feestje. Ook op het aanrecht misstaat een marmeren snijplank niet.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Naast het verschil in materiaal, zijn er meer factoren op basis waarvan je de diverse snijplanken met elkaar kunt vergelijken.

 • Formaat: snijplanken worden in verschillende formaten aangeboden. Het is afhankelijk van de ingrediënten die je hierop wilt snijden, hoe groot een snijplank moet zijn. Bij het snijden van een appel volstaat een kleine snijplank; bij een broodplank is een groter formaat wenselijk.

 • Gewicht: naast het formaat van een snijplank speelt ook het gewicht hiervan mee. Des te zwaarder een snijplank is, des te stabieler blijft deze op het aanrecht liggen. Het verschuiven van een snijplank tijdens het snijden van ingrediënten kan leiden tot gevaarlijke situaties.

 • Nopjes onder snijplank: verschillende modellen snijplanken zijn voorzien van kleine voetjes, nopjes aan de onderzijde van de snijplank. Deze voorkomen dat de snijplank over het aanrecht schuift.

Onderhoud: een glazen of marmeren snijplank is eenvoudig schoon te houden. Je kunt deze in de vaatwasser stoppen na het gebruik hiervan. Bij een snijplank van hout of bamboe wordt dit afgeraden. Je maakt deze snijplanken met de hand en bij voorkeur met een natuurlijk afwasmiddel schoon.

Prijzen van snijplanken (hoog – laag)

De prijzen van snijplanken verschillen sterk en zijn afhankelijk van onder meer het formaat en het gebruikte materiaal. Hieronder vind je een overzicht van de prijsrange voor de verschillende soorten snijplanken.

Kunststof snijplank - 5 tot 30 euro
Glazen snijplank - 15 tot 50 euro
Marmeren snijplank - 30 tot 100 euro
Houten snijplank - 20 tot 80 euro
Bamboe snijplank - 15 tot 50 euro

Conclusie: zo kies je de beste snijplank

Bij de aanschaf van een snijplank zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Bepaal allereerst voor het snijden van welke ingrediënten je de snijplank wilt gebruiken. Bij vlees en vis is een model van glas of marmer vaak de beste, meest hygiënische keuze. Een variant van kunststof is in dit geval de meest voordelige optie. Voor het snijden van fruit en bijvoorbeeld brood is een model van hout of bamboe zeer geschikt; een duurzame keuze.

Kijk vervolgens naar factoren als het formaat, het gewicht en de prijs van de verschillende snijplanken.

 • Meest duurzaam

  Budu bamboe snijplankenset (3 stuks) 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Coninx bamboe snijplank met steunrand en sapgroef 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Budu bamboe snijplankenset (3 stuks) 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over snijplanken

Hoe maak je een snijplank schoon?

Het is afhankelijk van het materiaal waarvan een snijplank gemaakt is, hoe je deze schoon kunt maken. Glazen-, kunststof- en marmeren snijplanken kun je in de vaatwasser reinigen. Een houten- of bamboe snijplanken kun je het beste handmatig reinigen.

Welke materialen snijplanken zijn er?

Snijplanken worden van verschillende materialen gemaakt. De meeste snijplanken zijn gemaakt van kunststof, hout, glas, bamboe en marmer. Het is afhankelijk van de ingrediënten die je op de snijplanken snijdt, welk materiaal het meest geschikt is.

Is een houten snijplank hygiënisch?

In een houten snijplank kunnen groeven en kleine krassen ontstaan. Het geeft een houten snijplank een natuurlijk karakter. Tegelijkertijd maakt het dat er vuil in deze krassen achter kan blijven. Een houten snijplank is hierdoor minder hygiënisch dan bijvoorbeeld een snijplank van glas.

Wanneer een snijplank vervangen?

Wanneer het aantal groeven en scheuren in een snijplank groeit, is het verstandig deze te vervangen. Er blijven bacteriën achter in deze nerven, die het gebruik ervan onhygiënisch maken.