Top 10: pizzastenen

Producten door Redactie Ze.nl

Steeds meer mensen zien het bakken van pizza’s in een eigen oven als hun nieuwe hobby. Bestel online wat meel, verschillende ingrediënten voor op de pizza en ga van start met de bereiding van een eerste homemade pizza. Onmisbaar bij het bakken van je eigen pizza’s: een pizzasteen! Je kunt een pizza rechtstreeks op deze pizzastenen bakken, welke je op hun beurt in de oven of barbecue legt. In dit artikel lees je meer over het kopen van een pizzasteen.

Inhoudsopgave

Dit zijn de 10 beste pizzastenen

Pizzastenen zijn er in tal van verschillende modellen, waarbij deze stenen voor pizza’s onder meer variëren in de materialen waarvan ze gemaakt zijn. Snel op zoek naar een kwalitatief goede pizzasteen? Kies voor een van de tien beste pizzastenen uit onderstaand overzicht.

 1. 1

  Gadgy pizzasteen met pizzaschep 

  • Goede kwaliteit
  • Gebruiksvriendelijk
  • Fraai design

  Prijs tonen

 2. 2

  The Bastard compacte pizzasteen 

  • Handig in gebruik
  • Goede kwaliteit

  Prijs tonen

 3. 3

  Kitchen Green pizzasteen 

  • Goede prijs/kwaliteit
  • Fraai design

  Prijs tonen

 4. 4

  VDN rechthoekige pizzasteen 

  • Fraai design

  Prijs tonen

 5. 5

  Boska ronde pizzasteen deluxe 

  • Vormgeving

  Prijs tonen

 6. 6

  Krumble ronde pizzasteen 

  • Goedkoop

  Prijs tonen

 7. 7

  ETNA pizzasteen met bijpassende schep 

  • Gebruiksvriendelijk

  Prijs tonen

 8. 8

  Weber geglazuurde pizzasteen 

  • Vertrouwde kwaliteit

  Prijs tonen

 9. 9

  Qwality KitchenSteel staal PRO set pizzasteen 

  • Handig in gebruik
  • Gemakkelijk te reinigen

  Prijs tonen

 10. 10

  Blumtal pizzasteen met XL pizzaschep 

  • Mooi design

  Prijs tonen

Koopgids: beste pizzastenen

Pizzastenen zijn er in tal van verschillende modellen, waarbij deze stenen voor pizza’s onder meer variëren in de materialen waarvan ze gemaakt zijn. Snel op zoek naar een kwalitatief goede pizzasteen? Kies voor een van de tien beste pizzastenen uit onderstaand overzicht.

1 Gadgy pizzasteen met pizzaschep 

Prijs tonen

Bereid een pizza met knapperige bodem op je eigen Gadgy pizzasteen van cordieriet. Je kunt deze pizzasteen verhitten tot een temperatuur van maximaal 900 graden Celsius. De pizzasteen leg je in de oven of op de barbecue; het model is geschikt voor beide warmtebronnen. Met een afmeting van ruim 37 bij een kleine 30 centimeter, heb je voldoende ruimte voor een royale pizza. De pizzasteen wordt geleverd met een bijpassende pizzaschep. Niet alleen leuk voor jezelf, maar ook een ideale cadeauset voor anderen.

Je kunt deze pizzasteen verhitten tot een temperatuur van maximaal 900 graden Celsius.

Voordelen Gadgy pizzasteen met pizzaschep 

 • Goede kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
 • Fraai design

2 The Bastard compacte pizzasteen 

Prijs tonen

Waar de Gadgy pizzasteen een rechthoekig model betreft, is de compacte pizzasteen van The Bastard rond. Het model wordt geleverd met een diameter van 26 centimeter, wat de steen geschikt maakt voor een kleine tot gemiddelde pizza. Bak je regelmatig grotere pizza’s? Kies in dat geval voor een diameter van 36 of 38 centimeter. Deze pizzasteen is gemaakt van cordieriet keramiek en geschikt voor zeer hoge temperaturen.

Deze pizzasteen is gemaakt van cordieriet keramiek en geschikt voor zeer hoge temperaturen.

Voordelen The Bastard compacte pizzasteen 

 • Handig in gebruik
 • Goede kwaliteit

3 Kitchen Green pizzasteen 

Prijs tonen

Met de Kitchen Green pizzasteen kies je voor een model, dat je kunt verwarmen tot een temperatuur van 800 graden Celsius. Dit doe je zowel op de barbecue, als ook in de oven of bijvoorbeeld op een gaspit. Standaard wordt de ronde pizzasteen met een diameter van 33 centimeter geleverd met bijpassende pizzaschep. Ook leuk: je krijgt een e-book met de lekkerste recepten cadeau bij deze pizzasteen. Het model is gemaakt van cordieriet en vaatwasserbestendig.

Ook leuk: je krijgt een e-book met de lekkerste recepten cadeau bij deze pizzasteen.

Voordelen Kitchen Green pizzasteen 

 • Goede prijs/kwaliteit
 • Fraai design

4 VDN rechthoekige pizzasteen 

Prijs tonen

De VDN rechthoekige pizzasteen is een sieraad op het aanrecht, met zijn donkergrijze kleur. Het rechthoekige model heeft een afmeting van zo’n 38 bij 30 centimeter. Je kunt de pizzasteen na gebruik eenvoudig schoonmaken met een natuurlijk wasmiddel. Gebruiken doe je met de VDN pizzasteen in zowel de oven, als op de barbecue. De pizzasteen is gemaakt van lavasteen.

Het rechthoekige model heeft een afmeting van zo’n 38 bij 30 centimeter.

Voordelen VDN rechthoekige pizzasteen 

 • Fraai design

Nadelen VDN rechthoekige pizzasteen 

 • Geprijsd

5 Boska ronde pizzasteen deluxe 

Prijs tonen

De ronde Boska pizzasteen verzekert je van knapperige pizza’s. Met een diameter van 29,5 centimeter is het model geschikt voor de gemiddelde pizza. Het model wordt ook in grotere formaten aangeboden. Je kunt de pizzasteen zowel in de oven, als op je barbecue gebruiken bij de bereiding van een verse Italiaanse pizza. De pizzasteen is gemaakt van cordieriet. Een van de eigenschappen van het materiaal is dat dit vocht absorbeert, waardoor de pizza’s vrijwel nooit sompig uit de oven komen. Handig aan dit model is de opstaande rand; het voorkomt het schuiven van de pizza.

De ronde Boska pizzasteen verzekert je van knapperige pizza’s.

Voordelen Boska ronde pizzasteen deluxe 

 • Vormgeving

Nadelen Boska ronde pizzasteen deluxe 

 • Relatief dun

6 Krumble ronde pizzasteen 

Prijs tonen

De ronde pizzasteen van Krumble valt direct op door de aanwezigheid van handvatten aan weerszijden van de steen. Het maakt het eenvoudiger om de steen op de barbecue te leggen, of om deze in de oven te schuiven. Het model kan met beide warmtebronnen gecombineerd worden. De Krumble pizzasteen heeft een diameter van 33 centimeter en wordt ook in twee grotere maten (38 of 45 cm) verkocht. Vind je een diameter van 33 centimeter aan de grote kant? Kijk in dat geval naar het model van 30,5 centimeter. De pizzasteen is gemaakt van natuursteen.

De pizzasteen is gemaakt van natuursteen.

Voordelen Krumble ronde pizzasteen 

 • Goedkoop

Nadelen Krumble ronde pizzasteen 

 • Rooster wordt wel warm

7 ETNA pizzasteen met bijpassende schep 

Prijs tonen

Net als verschillende andere modellen uit dit overzicht met de beste pizzastenen, wordt ook de ETNA pizzasteen standaard met een bijpassende pizzaschep geleverd. Zo ben je direct klaar om aan de slag te gaan met de bereiding van je eerste pizza! Het rechthoekige model heeft een afmeting van circa 38 bij 30 centimeter. De pizzasteen is gemaakt van lavasteen uit de Etna. Je kunt de ETNA pizzasteen zowel in de oven, als op je gasplaat of bijvoorbeeld de barbecue gebruiken.

De pizzasteen is gemaakt van lavasteen uit de Etna.

Voordelen ETNA pizzasteen met bijpassende schep 

 • Gebruiksvriendelijk

8 Weber geglazuurde pizzasteen 

Prijs tonen

Op zoek naar een leuke accessoire voor bij je Weber barbecue? Kijk eens naar de pizzasteen van dit merk. De pizzasteen is geglazuurd en zorgt bij het verhitten ervan voor een knapperige bodem van je pizza. Het model is geschikt voor de kleine tot gemiddelde pizza met een diameter van 26 centimeter. De pizzasteen wordt gemaakt van geglazuurd aardewerk en kan na gebruik eenvoudig met een natuurlijk schoonmaakmiddel gereinigd worden. Er zijn verschillende barbecues van Weber die in het rooster een gat bieden om deze pizzasteen in kwijt te kunnen. Zo blijft deze stevig liggen bij de bereiding van pizza’s.

De pizzasteen is geglazuurd en zorgt bij het verhitten ervan voor een knapperige bodem van je pizza.

Voordelen Weber geglazuurde pizzasteen 

 • Vertrouwde kwaliteit

9 Qwality KitchenSteel staal PRO set pizzasteen 

Prijs tonen

Met de Qwality KitchenSteel PRO set met een pizzasteen en bijpassende schep, heb je alles in huis om een knapperige pizza te kunnen bereiden. De pizzasteen heeft een formaat van zo’n 30 bij 40 centimeter; de schep van 30 bij 35 centimeter. Gebruik de pizzasteen van Qwality KitchenSteel eenvoudig in de oven. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze pizzastenen gemaakt van staal.

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze pizzastenen gemaakt van staal.

Voordelen Qwality KitchenSteel staal PRO set pizzasteen 

 • Handig in gebruik
 • Gemakkelijk te reinigen

10 Blumtal pizzasteen met XL pizzaschep 

Prijs tonen

Maak zelf een knapperige pizza met deze set van Blumtal. De set bestaat uit een pizzasteen met een afmeting van zo’n 30 bij 38 centimeter en een losse pizzaschep. Het grote formaat van de schep maakt het heel eenvoudig om je vers bereidde pizza’s van de pizzasteen af te halen. De steen is geschikt voor temperaturen tot maximaal 900 graden Celsius en is te gebruiken in de oven.

De steen is geschikt voor temperaturen tot maximaal 900 graden Celsius en is te gebruiken in de oven.

Voordelen Blumtal pizzasteen met XL pizzaschep 

 • Mooi design

Nadelen Blumtal pizzasteen met XL pizzaschep 

 • Niet gebruiksvriendelijk

Welke soorten pizzastenen zijn er?

Pizzastenen zijn er in tal van verschillende soorten, wat het niet altijd even gemakkelijk maakt om tot een keuze te komen. Let bij het vergelijken van de diverse opties onder meer op de materialen waarvan de pizzastenen gemaakt zijn. Kijk daarnaast naar de mogelijke toepassingen ervan; sommige stenen zijn specifiek bedoeld voor het gebruik op de barbecue, terwijl andere modellen in de oven gebruikt kunnen worden. De meeste pizzastenen zijn geschikt voor beide warmtebronnen.

Tip: kijk ook eens naar de sets, waarin een pizzasteen gecombineerd wordt met een pizzaschep. De pizzaschep maakt het aanzienlijk makkelijker om de verse pizza van de steen te pakken.

Pizzasteen schoonmaken

Het schoonmaken van een pizzasteen is heel eenvoudig. Doordat de pizzastenen over het algemeen geen naden bevatten, blijft er nauwelijks vuil achter op de pizzasteen. Sommige modellen kunnen in de vaatwasser schoongemaakt worden. Verstandiger is het echter om de pizzasteen met de hand te reinigen, gebruikmakend van een natuurlijk afwasmiddel. Een afwasmachine zou het materiaal van de pizzasteen aan kunnen tasten.

Materiaal van de pizzastenen

Zoals eerder genoemd worden pizzastenen van verschillende materialen gemaakt. De meeste pizzastenen zijn vervaardigd uit cordieriet. Dit materiaal biedt onder meer het voordeel dat het vocht onttrekt, wat voorkomt dat een pizza al snel erg sompig wordt. Naast cordieriet is ook keramiek een materiaal dat veel gebruikt wordt.

Duurdere pizzastenen zijn gemaakt met vuurvaste klei. Het gebruik van een dergelijke pizzasteen biedt voor de gemiddelde bakker weinig meerwaarde ten opzichte van het goedkopere cordieriet. Een vierde optie is een pizzasteen van staal.

Belangrijke productspecificaties om te vergelijken

Naast de verschillen in het materiaal waarvan de diverse pizzastenen gemaakt worden, zijn er meer factoren om rekening mee te houden.

 • Afmetingen: zorg dat het formaat van de pizzasteen past bij de pizza’s die je hierop wilt bereiden. Ga je voor een gemiddeld formaat pizza? In dat geval heb je al snel een pizzasteen nodig met een diameter van 30 centimeter.

 • Pizzaschep: sommige pizzastenen worden standaard gecombineerd met een bijpassende pizzaschep. Het is prettig deze niet los te hoeven kopen; het gebruik van ovenwanten is vaak onnodig gevaarlijk.

 • Warmtebronnen: kijk vooraf goed met welke warmtebronnen een pizzasteen te combineren is. Niet alle modellen zijn geschikt voor zowel het gebruik op de barbecue als in de oven. Naast beide warmtebronnen, kan in sommige gevallen ook een kookplaat op gas worden gebruikt.

Opstaande rand: de meeste pizzastenen zijn volledig vlak. Het maakt het schoonmaken van de pizzastenen heel eenvoudig en zorgt voor een gelijke verdeling van de warmte. Er zijn ook modellen met een opstaande rand. Voordeel hiervan is dat de pizza minder snel van de plaat glijdt.

Prijzen van pizzastenen (hoog – laag)

Pizzastenen worden over het algemeen aangeboden in de prijscategorie van zo’n 30 tot 70 euro. Eerder las je al dat de pizzastenen van cordieriet en keramiek het meest voordelig zijn. Een model van vuurvaste klei is aanmerkelijk duurder. Ook stalen pizzastenen zijn relatief duur in vergelijking met modellen van cordieriet. Verschillen in prijs zijn soms ook te verklaren doordat er standaard een pizzaschep wordt meegeleverd.

Conclusie: zo kies je de beste pizzasteen

Wat voor jou de beste pizzasteen is, hangt van verschillende factoren af. Kijk allereerst naar het verschil in materiaal. Cordieriet en keramiek zijn het populairst; voordelig, snel in hun werking en makkelijk te onderhouden. Stalen pizzastenen zijn in opkomst, maar een stukje duurder.

Bepaal vervolgens of je voor een losse pizzasteen kiest, of deze wilt combineren met een bijpassende pizzaschep. Dat laatste hoeft niet veel duurder te zijn en biedt je alles om direct aan het bakken te kunnen gaan.

Tot slot speelt het formaat van de pizzasteen een bepalende rol. Zorg dat het formaat van de steen past bij de pizza’s die je hiermee wilt kunnen bakken.

 • Meest duurzaam

  The Bastard compacte pizzasteen 

  Prijs tonen

 • Beste keuze

  Gadgy pizzasteen met pizzaschep 

  Prijs tonen

 • Goedkoopste

  Krumble ronde pizzasteen 

  Prijs tonen

Veelgestelde vragen over pizzastenen

Hoe groot moet een pizzasteen zijn?

Voor het bereiden van een gemiddelde pizza wordt een pizzasteen met een diameter van 30 centimeter aangeraden. Pizza’s uit de supermarkt hebben vaak een diameter van zo’n 24 à 26 centimeter.

Hoe maak je een pizzasteen schoon?

Een pizzasteen maak je het beste schoon met de hand. Gebruik een natuurlijk afwasmiddel om het materiaal van de pizzasteen hierbij niet aan te tasten. Sommige modellen zijn te reinigen in de vaatwasser.

Van welke materialen worden pizzastenen gemaakt?

Pizzastenen worden gemaakt van onder meer cordieriet, keramiek en vuurvaste klei. Van deze materialen zijn cordieriet en keramiek het populairst. In opkomst zijn de pizzastenen van staal.

Kan ik een pizzasteen op de barbecue gebruiken?

De meeste pizzastenen kunnen met verschillende warmtebronnen gecombineerd worden. Dit betekent dat je een pizzasteen kunt combineren met de oven, maar ook met de barbecue. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk de pizzasteen op een fornuis te gebruiken.